معاون عمران و توسعه امور شهری وزارت کشور خبر داد:

رشت در مسیر بهره‌برداری از سوخت حاصل از زباله (RDF) برای تامین انرژی پایدار

معاون عمران و توسعه امور شهری وزارت کشور با بیان اینکه شهر رشت به عنوان یکی از ۱۸ شهر منتخب کشور برای اجرای طرح تولید سوخت حاصل از زباله (RDF) انتخاب شد، گفت: این طرح ملی با هدف مدیریت بهینه پسماند و تامین انرژی پایدار، ضمن کاهش مصرف سوخت‌های فسیلی، گامی مهم برای حفظ محیط زیست و توسعه پایدار شهری برداشته است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، مسعود نصرتی، معاون عمران و توسعه امور شهری وزارت کشور امروز چهارشنبه ۱۲ شهریور در نشست بررسی مشکلات شهری استان گیلان که در سالن غدیر استانداری گیلان برگزار شد، اظهار کرد: ۱۴ شاخص برای دولت و حوزه مدیریت شهری و روستایی در نظر گرفتیم، این ۱۴ مورد تاکید دولت است که به استان‌ها ابلاغ شد، در تمام استان‌ها دبیرخانه اختصاص یافت و برای هر شاخص کارگروه تشکیل شد؛ چون صحنه رقابتی در حوزه چرخه اقتصادی است، استان‌ها تلاش می‌کنند.

وی RDF (سوخت حاصل از زباله) را یکی از این شاخص‌ها دانست و با تاکید بر اینکه ۹۷۰۰ تن زباله خشک در کشور قابلیت RDF (تولید سوخت از زباله) را دارند، گفت: ما در کشور ۵۵ هزار تُن زباله تولید می‌کنیم که ۹۷۰۰ تن قابلیت RDF (سوخت حاصل از زباله) را دارد که در بخش بزرگی از انرژی گاز در کشور صرفه جویی می‌شود.

رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور گفت: در راستای اجرای طرح تبدیل زباله به سوخت جایگزین یا RDF با ۱۸ شهر ایران تفاهم‌نامه منعقد شده که شامل شهر رشت هم می‌شود، این تفاهم نامه‌ها بین وزارت کشور، استانداری‌های این استان‌ها و کارخانه‌های سیمان امضا شده است، امیدواریم در فاز اول در این ۱۸ شهر ۲۷۰۰ تن RDF تحویل کارخانه‌های سیمان شود.

وی با بیان اینکه این طرح به صورت پایلوت در کرمانشاه اجرا شد، به ترتیب در دیگر شهرها نیز اجرا می‌شود، تصریح کرد: برای اجرایی شدن RDF در همه ۱۸ شهر کشور باید تامین مالی صورت گیرد، به این منظور با سه بانک تفاهمنامه منعقد شده تا به شکل تسهیلات ارزان قیمت در اختیار این شهرها قرار گیرد.

نصرتی بیان کرد: شاخص بعدی کود کمپوست بود که استاندارد کود کمپوست را گرفتیم، مقرر شد هر میزان کود کمپوست توسط شهرداری‌ها تولید شود از وارداتش جلوگیری شود، ما قابلیت تولید یک و نیم میلیون تن کود کمپوست را داریم و باید از ورود کود آلی و شیمیایی جلوگیری شود. این در شرایطی که کشور امکان انتقال ارز ندارد، درآمد بسیار مناسب برای شهرداری‌ها ایجاد می‌کند.

وی ادامه داد: گیلان جزو ۱۵ استانی است که ۷۵ درصد تصادفات جاده‌ای در حوزه شهری را داراست، تفاهمنامه‌ای مبنی بر شناسایی نقاط حادثه انجام شده و پس از شناسایی توسط ما پرداخت صورت می‌گیرد، نقاط حادثه‌خیز باید شناسایی و مرگ و میرهای تصادفات درون شهری به حداقل برسد.

معاون عمران و توسعه امور شهری وزارت کشور با اشاره به انعقاد تفاهمنامه با سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر در راستای توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر بیان کرد: براساس این تفاهم‌نامه دهیاری‌ها و شهرداری‌های سراسر کشور می‌توانند احداث نیروگاه‌های خورشیدی را از ظرفیت ۱۰۰ کیلووات تا ۳ مگاوات آغاز کنند.

نصرتی افزود: خرید ماشین‌آلات از جمله نردبان‌های آتش‌نشانی برای شهرهای مختلف در دستور کار قرار گرفته و پرداخت‌ها بر اساس جمعیت شهری تقسیم‌بندی شده است.

وی با اشاره به احداث تراموا در شهر رشت ادامه داد: اگر هر چه زودتر پیگیری شود، هم در انتشار اوراق و هم موضوع ارزی کمک می‌کنیم.

معاون عمران و توسعه امور شهری وزارت کشور با بیان اینکه گیلان استان متفاوتی است، با وجود جمعیت شناور و ظرفیت‌های گردشگری بسیار مورد توجه است، تصریح کرد: با این پتانسیل در همه زمینه‌ها با اولویت پسماند همه وظیفه داریم، به این استان کمک کنیم.