در آیین تجلیل از خبرنگاران گیلانی؛

انتقاد امام‌جمعه رشت از واردات بی‌رویه برنج | یکی از مشکلات کاهش قیمت برنج داخلی، واردات ارزان است

نماینده ولی‌فقیه در گیلان با اشاره به ضرورت مدیریت منابع آب و حمایت واقعی از کشاورزان، بر لزوم جلوگیری از واردات بی‌رویه محصولات به‌ویژه برنج در زمان برداشت محصول تأکید کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، آیین تجلیل از خبرنگاران گیلانی با حضور آیت‌الله رسول فلاحتی نماینده ولی‌فقیه در گیلان و امام جمعه رشت و با حضور غیرمنتظره وزیر جهاد کشاورزی و استاندار گیلان در سالن اجلاس دفتر نماینده ولی‌فقیه برگزار شد.

آیت‌الله فلاحتی در این نشست با اشاره به ضرورت مدیریت منابع آب و حمایت واقعی از کشاورزان، بر لزوم جلوگیری از واردات بی‌رویه محصولات به‌ویژه برنج در زمان برداشت محصول تأکید کرد.

نماینده ولی‌فقیه در گیلان و امام جمعه رشت در این نشست با اشاره به اهمیت کالاهای استراتژیک، اظهار کرد: بسیاری از محصولات پر اهمیت کشور همچون گندم باید به صورت تضمینی خریداری شوند، چرا که راه دیگری برای حمایت از تولیدکنندگان وجود ندارد و این موضوع باید در ساختارهای کشاورزی کشور به شکل جدی دنبال شود.

وی با تأکید بر مدیریت منابع آب، افزود: کشور ما در استفاده بهینه از آب و ایجاد سازوکارهای درست ضعف داشته و این در حالی است که بخش بزرگی از کشاورزی کشور هنوز به صورت سنتی اداره می‌شود؛ بنابراین لازم است استفاده از روش‌های نوین آبیاری و مکانیزه کردن کشاورزی در دستور کار قرار گیرد تا با توجه به روند رو به افزایش جمعیت، دچار بحران نشویم.

نماینده ولی‌فقیه در گیلان با اشاره به سطح وسیع اراضی کشاورزی برنج در استان‌های شمالی، گفت: در گیلان به تنهایی ۲۳۸ هزار هکتار زمین زیر کشت برنج وجود دارد که برای تولید نیازمند حدود یک میلیارد و ۵۵۰ میلیون مترمکعب آب است و این مسئله نشان می‌دهد که بهره‌وری و مدیریت منابع حیاتی است.

آیت‌الله فلاحتی با انتقاد از واردات بی‌رویه محصولات کشاورزی به‌ویژه برنج، اظهار کرد: خواهش ما این است که واردات کالاهایی که تولید داخلی دارند در زمان برداشت محصول انجام نشود و اگر هم وارداتی صورت می‌گیرد، باید به نحوی باشد که ابتدا کشاورز داخلی فرصت فروش محصول خود را داشته باشد، سپس واردات انجام شود.

وی با بیان اینکه افزایش تولید و ارتقای کیفیت محصولات کشاورزی باید هم‌زمان مدنظر باشد، افزود: برنج و گندم دو محصول راهبردی کشور هستند و باید با سیاست‌گذاری درست، هم تراز تولید در کشور افزایش یابد و هم نیازهای داخلی تأمین شود، چرا که یکی از مشکلات کاهش قیمت برنج داخلی، واردات ارزان از کشورهایی با جمعیت بالا است.

نماینده ولی‌فقیه در گیلان در پایان گفت: کشاورزی ایران نیازمند حرکت به سمت نوآوری، افزایش بهره‌وری و حمایت‌های واقعی است و با تدبیر و برنامه‌ریزی صحیح می‌توان هم امنیت غذایی کشور را تضمین کرد و هم جایگاه کشاورزان را ارتقا بخشید.