مدیر مهتاب‌بافت: مسئولان صدای تولیدکنندگان واقعی را بشنوند

فریاد یک تولید کننده در گیلان: ۱۰ سال حساب‌مسدود، ۹۰ میلیارد بدهی برای یک وام ۱۰ میلیاردی!

خداپرست با گلایه از رویه فعلی نظام بانکی گفت: به نظر می‌رسد بانک‌ها نمی‌خواهند ما بدهی خود را پرداخت کنیم؛ آن‌ها می‌خواهند ما بدهکار باقی بمانیم تا بدهی روزبه‌روز سنگین‌تر شود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، برنامه “پاسخ” شبکه باران شب گذشته به موضوع حمایت از تولید اختصاص داشت، جایی که در آن تیمور پورحیدری مدیرکل صمت گیلان رسما اعلام کرد که ۵۴ واحد تولیدی تحت مالکیت بانک‌ها هستند.

در همین راستا محمد خداپرست، مدیر کارخانه مهتاب‌بافت گیلان، با گلایه از عدم حمایت از تولیدکنندگان در استان گفت:  در منطقه محروم شفت واحد نمونه بودیم اما در گیلان وقتی کسی موفق باشد به دنبال تعطیلی هستیم، هیچ حامی‌ای برای تولیدکنندگان وجود ندارد و متأسفانه کسی به تولید و صنعت توجه نمی‌کند. این در حالی است که مقام معظم رهبری بارها بر لزوم حمایت از تولیدکنندگان داخلی تأکید کرده‌اند.

وی با اشاره به سابقه فعالیت این واحد تولیدی در منطقه محروم شفت اظهار کرد: بیش از ۲۳ سال است که کارخانه مهتاب‌بافت در این منطقه فعال است و برای ۲۵۰ تا ۳۰۰ نفر به صورت مستقیم اشتغال ایجاد کرده، اما در سال‌های اخیر با وجود همه سختی‌ها، هیچ حمایتی از ما نشده است.

خداپرست افزود: در سه سال اخیر، به‌طور متوسط تنها ۱۲ روز در ماه کار کرده‌ایم، اما برای ۳۰ روز بیمه پرداخت کرده‌ایم. با این شرایط، اگر یک ماه در پرداخت‌ها وقفه ایجاد شود، با جریمه‌های ده‌برابری روبه‌رو می‌شویم. چه کسی قرار است به داد ما برسد؟ وامی که ده میلیارد تومان بوده و ما تا کنون بیش از ۲۰ میلیارد بابت آن پرداخت کرده‌ایم، امروز با احتساب جرایم به ۹۰ تا ۱۰۰ میلیارد تومان رسیده است.

مدیر مهتاب‌بافت ادامه داد: از استاندار محترم گیلان و مجمع نمایندگان استان می‌خواهم صدای تولیدکنندگان واقعی را بشنوند. آقای پورحیدری بارها برای حل مشکلات ما جلسه برگزار کرد، ده‌ها مصوبه در حمایت از تولید تصویب شد، اما متأسفانه حتی یکی از آن‌ها هم به اجرا نرسید.

وی افزود: حساب‌های کارخانه بیش از ۱۰ سال است که مسدود شده و همین مسئله مانع از ادامه فعالیت طبیعی ما شده است. چگونه می‌توان انتظار داشت در چنین شرایطی بدهی‌ها پرداخت شود؟ بانک‌ها به جای کمک، تنها فشار بیشتری وارد می‌کنند.

خداپرست با اشاره به تضاد تصمیمات اجرایی گفت: اگر حتی داخل کارخانه را تصرف کنند، آیا مشکل حل می‌شود؟ آیا با چنین رویکردی می‌توان از تولید حمایت کرد؟ ما دو برگه از سوی بانک دریافت کرده‌ایم؛ یکی مطالبه ۹۰ میلیارد تومانی بابت همان وام ده میلیارد تومانی که ۲۰ میلیارد آن تسویه شده و اگر جرایم بخشیده شود، به ۷۰ میلیارد کاهش می‌یابد، در غیر این‌ صورت همچنان ۹۰ میلیارد تومان باقی می‌ماند.

نمی‌خواهند بدهی را پرداخت کنیم، می‌خواهند بدهکار بمانیم

به گزارش دیارمیرزا، محمد خداپرست، مدیر کارخانه مهتاب‌بافت گیلان، با انتقاد شدید از سیاست‌های بانکی در قبال واحدهای تولیدی گفت: من یک تولیدکننده واقعی هستم؛ اما گویی به‌دلیل تولیدکننده بودن، باید با فشار، محدودیت و مانع روبه‌رو شوم. ۱۲ سال است مسیر فعالیت ما سد شده و در حالی‌که می‌توانم ظرف دو ماه بدهی خود را تسویه کنم، اجازه این کار را نمی‌دهند.

وی افزود: با فروش تجهیزات کارخانه، حتی با ۱۰ درصد قیمت واقعی آن‌ها می‌توان کل بدهی را پرداخت کرد، اما ما به‌دنبال تعطیلی نیستیم، به‌دنبال ادامه تولید هستیم. بارها و بارها مکاتبه کردیم، نامه زدیم، خواستار دریافت تسهیلات خرید دین شدیم تا از طریق پیش‌فروش کالا بدهی‌هایمان را صاف کنیم، اما بانک‌ها کوچک‌ترین همکاری نکردند.

خداپرست با گلایه از رویه فعلی نظام بانکی گفت: به نظر می‌رسد بانک‌ها نمی‌خواهند ما بدهی خود را پرداخت کنیم؛ آن‌ها می‌خواهند ما بدهکار باقی بمانیم تا بدهی روزبه‌روز سنگین‌تر شود.

وی خاطرنشان کرد:  بیش از ۳۰۰۰ واحد تولیدی داریم که فقط با ۳۰ درصد ظرفیت کار می‌کنند. هنوز حتی یک قانون مشخص نداریم که مطابق آن، جریمه‌های بانکی برای واحدهای تولیدی بخشوده شو.

دادستان مرکز استان گیلان: باید نگاه نظام بانکی به تولید در استان اصلاح شود

مهدی فلاح‌میری، دادستان مرکز استان گیلان، با تأکید بر ضرورت حمایت مؤثرتر از واحدهای تولیدی، به‌ویژه در مناطق کمتر برخوردار، گفت: بسیاری از تولیدکنندگان واقعی استان، از جمله کارخانه مهتاب‌بافت، با وجود برخورداری از ظرفیت و اهلیت کامل، به دلیل مشکلات در دریافت سرمایه در گردش با چالش‌های جدی روبه‌رو هستند.

وی با تائید اظهارات مطرح شده از سوی خداپرست و پورحیدری اظهار کرد: صحبت‌های مطرح‌شده از سوی مسئولان، دغدغه‌مندانه بود. جناب آقای خداپرست مدیر کارخانه مهتاب‌بافت، اهلیت لازم را دارد و تولیدکننده واقعی است، شرکتی را در یکی از شهرستان‌های محروم گیلان با تجهیزات مدرن راه‌اندازی کرده و با نیروی بومی پیش می‌برد، در بازدید متوجه شدیم که بالای هزار میلیارد تومان تجهیزات دارد اما به خاطر ۱۰ میلیارد وام حساب ایشان مسدود شده و مشکلات عدیده بانکی دارد. شرکت صادر کننده است اما متأسفانه مجبور است محصولات خود را کارمزدی تولید و صادر کند و همان محصولات با برچسب و برند خارجی وارد بازار کشور شوند؛ این را باید به که گفت؟ من به عنوان دادستان وقتی دیدم ناراحت شدم و ای کاش به ما می گفتید تا در برنامه شخصا حضور پیدا می کردم.

فلاح‌میری افزود: این شرکت، علیرغم صادرات‌محور بودن، در تأمین سرمایه در گردش دچار مشکل است؛ سرمایه‌ای که به خاطر وثایق مسدود شده، عملاً از دسترس او خارج است. این‌ها مواردی است که باید نظام بانکی به آن پاسخ بدهد و نگاه و رویکرد خود را اصلاح کند.

دادستان گیلان خاطرنشان کرد: بارها این واحدها را در جلسات ستاد اقتصاد مقاومتی با حضور مدیران کل و معاونان استاندار بررسی کرده‌ایم و توانسته‌ایم برخی از شرکت‌ها را به چرخه تولید بازگردانیم، اما مشکل همچنان پابرجاست و نیازمند اهتمام عملیاتی‌تر از سوی شبکه بانکی استان هستیم.

وی ضمن انتقاد از شرایط دوگانه در حمایت از واحدهای تولیدی گفت: شاهد هستیم که برخی شرکت‌ها میلیاردها تومان تسهیلات دریافت کرده‌اند، اما امروز کارخانه را رها کرده و رفته‌اند. در حالی که تولیدکننده‌ای بومی و متعهد که تمام دارایی‌اش را در گرو توسعه صنعتی گذاشته، برای دریافت تسهیلات باید از خانه و کارخانه و زمینش ضمانت بگذارد و باز هم نتیجه نگیرد. این تبعیض غیرقابل‌پذیرش است.

فلاح‌میری تأکید کرد: ما از دستگاه‌های نظارتی انتظار داریم مشخص کنند که چه میزان از تسهیلات اختصاص‌یافته به تولید، واقعاً در مسیر تولید هزینه شده است. وقتی این اعتبارات به استان بازمی‌گردد اما جذب نمی‌شود، باید دلایل آن شفاف بررسی شود.

وی در پایان گفت: از آقای دکتر رجبی، دبیر کمیسیون هماهنگی بانک‌های استان، که انصافاً فردی اخلاق‌مدار و دلسوز است، انتظار داریم نقش فعال‌تری در این عرصه ایفا کند. همان‌طور که رهبر معظم انقلاب فرموده‌اند، ما در جنگ اقتصادی هستیم و باید از تولیدکنندگان واقعی، نه در شعار بلکه در عمل، حمایت کنیم. ما نیز در کنار نظام بانکی برای برخورد با متخلفان و در عین حال حمایت از تولید ایستاده‌ایم.

دبیر کمیسیون هماهنگی بانک‌های گیلان: آماده‌ایم از طرح‌های پیشران صنعتی حمایت کنیم

به گزارش دیارمیرزا، احمدرضا رجبی، سرپرست امور شعب بانک ملی ایران در گیلان و دبیر کمیسیون هماهنگی بانک‌های استان، با اشاره به برخی گلایه‌ها درباره نحوه تعامل نظام بانکی با واحدهای تولیدی اظهار کرد: قانون‌گذاری در این زمینه روشن است و حتی پیش از آغاز سال جاری، کمیته‌ای قضایی برای رسیدگی به وضعیت برخی واحدها از جمله مهتاب‌بافت تشکیل شد، اما تاکنون با وجود فرصت ۱۵ روزه، اقدام لازم از سوی برخی طرف‌ها صورت نگرفته است.

وی با اشاره به اهمیت هماهنگی میان نهادهای اجرایی افزود: از روز نخست حضورم در استان، اولین جایی که برای تعامل و هماهنگی مراجعه کردم، اداره کل صنعت، معدن و تجارت گیلان بود. به آقای پورحیدری اعلام کردم که آمادگی کامل داریم تا هر واحد صنعتی که قابلیت بهره‌مندی از حداقل ابزارهای مالی همچون اعتبار اسنادی داخلی را دارد، معرفی شود تا بانک از آن حمایت کند.

رجبی تأکید کرد: بنده فردی عملیاتی هستم و تا امروز نیز اگر آقای پورحیدری واحدی را که ۹۰ درصد فروش سال گذشته‌اش را مستند ارائه کرده باشد، به بانک معرفی می‌کرد، حتماً مورد حمایت قرار می‌گرفت. اما متأسفانه هنوز هیچ واحدی به‌طور رسمی از سوی ایشان به ما معرفی نشده است.

وی افزود: انتظار می‌رود دستگاه متولی صنعت، به‌عنوان سیاست‌گذار، طرح‌های پیشران و زیرساختی استان را شناسایی و با انسجام‌بخشی به شبکه بانکی، مسیر حمایت از این طرح‌ها را تسهیل کند. این وظیفه صرفاً نباید بر دوش استاندار باشد که به‌صورت مستقیم وارد مصادیق اجرایی شود.

دبیر کمیسیون هماهنگی بانک‌های گیلان با بیان اینکه برخی از واحدها دچار مشکلات حقوقی و مالکیتی هستند، گفت: در مورد مهتاب‌بافت نیز مباحثی از جمله تملیک و عدم مالکیت روشن نیست و باید در چارچوب جلسات تخصصی، با حضور برخی مسئولان همچون آقای دکتر چگینی، به‌صورت شفاف بررسی شود تا تصمیمات بر مبنای واقعیت حقوقی و اجرایی اتخاذ شود.

رجبی در پایان اظهار کرد: ما در بانک ملی و کمیسیون هماهنگی بانک‌های گیلان آماده‌ایم که در قالب جلسات تخصصی با دستگاه‌های مسئول، وضعیت واحدهای صنعتی را بررسی و برای آن‌ها راهکار ارائه کنیم. اما این فرآیند نیازمند هماهنگی، انسجام و پیگیری مستمر از سوی متولیان اصلی بخش تولید در استان است.

مدیرکل صمت گیلان: مهتاب‌بافت با وجود همه مشکلات، محکم ایستاده است

به گزارش دیارمیرزا،  تیمور پورحیدری، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت گیلان، با اشاره به وضعیت کارخانه مهتاب‌بافت شفت گفت: این واحد تولیدی علی‌رغم تمام مشکلات، همچنان با قدرت به فعالیت خود ادامه می‌دهد و نباید اجازه دهیم چنین تولیدکننده‌ای دلسرد شود.

وی افزود: درباره وضعیت این کارخانه، هم مصوبه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید صادر شده و هم مصوبه قضایی وجود دارد. بنابراین، اکنون دیگر نوبت آقای رجبی، مدیر هماهنگی بانک‌های استان گیلان است که پاسخگوی وضعیت این واحد تولیدی باشد.

پورحیدری با تأکید بر توانمندی‌های فنی مهتاب‌بافت تصریح کرد: این کارخانه دارای ماشین‌آلات مدرن و تجهیزات به‌روزی است که بسیاری از واحدهای تولیدی ما از آن بی‌بهره‌اند. حیف است که تولیدکننده‌ای با این ظرفیت به دلیل مشکلات مالی و فشارهای بانکی دچار تعطیلی شود.

وی با ابراز نگرانی از شرایط پیش‌آمده برای این واحد صنعتی گفت: مدیر کارخانه، بارها تصمیم گرفت ماشین‌آلات تولیدی خود را بفروشد و از استان خارج کند تا بتواند بخشی از مشکلات را رفع کند. اینکه یک تولیدکننده به این مرحله برسد، برای صنعت استان جای تأسف دارد.

مدیرکل صمت گیلان در پایان تأکید کرد: ما به عنوان دستگاه متولی، تمام تلاش خود را برای حفظ و حمایت از واحدهای تولیدی به‌کار خواهیم بست و از سایر نهادهای مسئول به‌ویژه شبکه بانکی استان نیز انتظار داریم که در این مسیر همراهی جدی‌تری داشته باشند.