چرا گوشی‌های هوشمند کند می‌شوند؟ دلایل پنهان و روش‌های افزایش سرعت

کاهش سرعت گوشی دلایل مختلفی دارد؛ از برنامه‌های پس‌زمینه تا مشکلات سخت‌افزاری. در این مقاله با ۸ روش کاربردی برای افزایش سرعت موبایل آشنا شوید.

اگر گوشی شما هم کند شده و دچار کلافگی شده‌اید، ادامه این مطلب را از دست ندهید. با کمک گرفتن از کارشناسان تراتک در ابتدا به این سؤال پاسخ می‌دهیم که چرا گوشی‌های هوشمند کند می‌شوند؟ همچنین با روش‌های افزایش سرعت گوشی آشنا می‌شوید.

۹ دلیل کاهش سرعت گوشی های هوشمند

دلایل کند شدن گوشی می‌تواند در اثر عوامل مختلفی باشد. از جمله این دلایل می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

چرا گوشی‌های هوشمند کند می‌شوند؟

۱.     پر شدن فضای ذخیره سازی گوشی

تصور کنید که می‌خواهید در یک چمدان، اشیا و وسایل مختلف را قرار دهید. اگر تعداد وسایل زیاد باشد قاعدتاً نمی‌توانید به راحتی چمدان را ببندید. فضای ذخیره سازی گوشی نیز همانند چمدان است. اگر بیش از اندازه فضای آن را با اپلیکیشن‌ها، تصاویر و ویدئوهای مختلف پر کنید، در نتیجه قدرت پردازش گوشی پایین می‌آید. به همین دلیل کند شدن گوشی اندروید و آیفون یا سایر گوشی‌ها اتفاق می‌افتد.

۲.     داشتن برنامه‌های باز به صورت همزمان

برخی مواقع ممکن است که به صورت همزمان چندین برنامه را باز کرده و از آن‌ها استفاده کنید. در نتیجه این عامل باعث می‌شود فضای رم اشغال شده و پردازش گوشی کاهش پیدا کند.

۳.     استفاده از سیستم‌عامل‌های قدیمی

گوشی‌های مختلف معمولاً در بازه‌های زمانی گوناگون، به‌روزرسانی‌هایی را برای سیستم عامل ارائه می‌دهند. در واقع توجه نکردن به آپدیت گوشی در نهایت می‌تواند باعث کند شدن موبایل شود. البته مواقع بسیاری نیز مشاهده شده که به‌روزرسانی گوشی در نهایت منجر به کاهش سرعت آن شده است.

۴.     ضعیف شدن باتری

در اثر گذر زمان ممکن است سلامت باتری‌ها کاهش پیدا می‌کند. به همین دلیل باتری‌ها علاوه بر گرم شدن بیش از حد، نمی‌توانند پردازش درستی نیز داشته باشند. در نتیجه سرعت پردازش پایین آن‌ها باعث کاهش سرعت موبایل می‌شود.

۵.     اختلال و آسیب به رم (Ram)

رم حافظه کوتاه مدت گوشی شما است که در نهایت باعث می‌شود که به اطلاعات مختلف با سرعت بالایی دسترسی پیدا کنید. زمانی که رم دچار مشکلات مختلفی شود، بر روی پردازش گوشی اختلال ایجاد کرده و در نتیجه نمی‌توانید با سرعت مناسب از گوشی خود استفاده کنید.

۶.     ویروس‌ها و بدافزارها

ویروس‌ها و بدافزارهای مختلف می‌توانند به طرز قابل توجهی بر سرعت گوشی اثر منفی بگذارند. بدافزارها و ویروس‌های مختلف می‌توانند به CPU گوشی آسیب زده و در نتیجه سبب داغ شدن بیش از حد آن شوند. در نتیجه این مورد نیز می‌تواند منجر به کاهش سرعت گوشی شود.

۷.     حافظه پنهان گوشی

یکی از دلایل پر شدن فضای موبایل، اشباع حافظه پنهان یا همان کش (Cache) گوشی است. در نتیجه چنین عاملی نیز بر سرعت آن اثر منفی می‌گذارد.

۸.     تصویر زمینه متحرک

تصاویر زمینه متحرک و زنده اگرچه جذاب به نظر می‌رسند اما می‌توانند پردازش گوشی را کند کرده و در مجموع سرعت آن را کاهش دهند.

۹.     خاموش کردن موقعیت مکانی

 برنامه‌هایی که نیاز به دسترسی مداوم به GPS دستگاه شما دارند، معمولاً دائماً سخت افزار گوشی شما را جهت دانستن موقعیت مکانی بررسی می‌کنند. در نتیجه انرژی باتری و ظرفیت پردازش گوشی هوشمند شما مصرف شده و بدین ترتیب ممکن است روند سرعت موبایل کم شود.

کاهش سرعت آیفون

چگونه سرعت گوشی را افزایش دهید؟

با توجه به دلایل گفته شده می‌توان ذکر کرد که روش‌های افزایش سرعت گوشی شامل موارد زیر است:

  1. خالی کردن فضای ذخیره سازی گوشی: اگر فضای ذخیره سازی گوشی شما پر شده بهتر است فایل، عکس، ویدئو و… که نیاز ندارید حذف کرده یا به دستگاه دیگری مانند لپ تاپ منتقل کنید.
  2. بستن برنامه‌های مختلف: بهتر است برنامه‌های زیادی را به صورت همزمان باز نکنید. اگر این کار کرده‌اید، حتماً آن‌ها را ببندید. در واقع انجام منظم این کار باعث می‌شود تا به طور کلی در عمر باتری نیز صرفه جویی شود.
  3. به‌روزرسانی منظم سیستم عامل: در واقع بهتر است سیستم عامل گوشی خود را به طور منظم به‌روزرسانی کنید.
  4. ری استارت کردن (ReStart) گوشی: در صورتی که مشکل از رم بود، یک بار گوشی خود را ری استارت یا همان راه اندازی مجدد کنید. اگر مشکل حل نشد، روش‌هایی مانند خالی کردن فضای ذخیره سازی یا به‌روزرسانی سیستم عامل را امتحان کنید.
  5. بررسی سلامت باتری: به صورت منظم سلامت باتری خود را بررسی کرده و در صورتی که حداکثر ظرفیت باتری به زیر ۸۰ درصد رسید، بهتر است خرید موبایل جدیدی را در برنامه خود قرار دهید.
  6. اسکن کردن برنامه‌ها پیش از نصب: برنامه‌های امنیتی که پیش از نصب یک اپلیکیشن، آن‌ها را اسکن می‌کنند را در گوشی خود داشته باشید. این کار باعث می‌شود تا از ورود بدافزارها و ویروس‌های مختلف به گوشی جلوگیری شود.
  7. خاموش کردن موقعیت مکانی: ارسال و دریافت اطلاعات موقعیت مکانی به قدرت پردازش زیادی نیاز دارد. در نتیجه ممکن است سرعت گوشی شما کاهش یابد. از همین رو برای بهبود سرعت، بهتر است آن را خاموش کنید.
  8. پاک کردن کش (Cache): خالی کردن فضای پنهان گوشی یا همان کش می‌تواند فضای ذخیره سازی گوشی را به طور قابل توجهی کاهش دهد. در نتیجه با انجام این کار نیز ممکن است مشکل کند شدن گوشی برطرف شود.
  9. پاک کردن تصاویر پس زمینه متحرک: اگر از این گونه تصاویر استفاده می‌کنید بهتر است آن‌ها را تغییر دهید.
  10. بازیابی مجدد گوشی (Restore): به عنوان آخرین راه حل می‌توانید گوشی خود را بازیابی کنید. در واقع بازگشت به تنظیمات کارخانه باعث می‌شود تا تصاویر، ویدئوها، بدافزارها و… پاک شود. از همین رو ممکن است روند سرعت گوشی شما افزایش پیدا کند.

جمع بندی

در پاسخ به سؤال چرا گوشی‌های هوشمند کند می‌شوند؟ می‌توان گفت که مواردی مانند پر شدن فضای ذخیره سازی گوشی، داشتن برنامه‌های باز به صورت همزمان، استفاده از سیستم‌عامل‌های قدیمی، ضعیف شدن باتری، آسیب به رم، بد افزارها، استفاده از تصاویر پس زمینه متحرک و حافظه پنهان گوشی  تأثیرگذار هستند.

برای رفع مشکل نیز می‌توانید کارهایی مانند به‌روزرسانی، خالی کردن فضای گوشی، راه اندازی مجدد و … را انجام دهید. البته اگر سلامت باتری آسیب دیده، بهتر است به فکر گوشی جدیدی باشید. از همین رو می‌توانی به فروشگاه‌های آنلاین معتبر مانند تراتک مراجعه کرده و با دیدن قیمت گوشی های مختلف، یکی از آن‌ها را خریداری کنید.

Share