در نشستی عنوان شد؛

گیلان جزء مناطق محروم از نظر خدمات درمانی است | دفاع از افزایش ۴۵ درصدی حقوق کارگران

دبیر اجرایی خانه کارگر گیلان از تنظیم و ارسال پیام قدردانی برای وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و دیگر اعضای شورای عالی مزد خبر داد و افزود: مهار تورم، امنیت شغلی و توسعه زیرساخت های درمانی برای کارگران از دیگر مطالبات جدی تشکلات کارگری است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، نشست توسعه گفتمان اجتماعی میان جامعه کار و تولید و دولت در راستای بهبود وضعیت معیشتی کارگران با حضور «سیدکریم معصومی» نماینده مردم فومن و شفت در مجلس شورای اسلامی و رئیس مجمع نمایندگان گیلان، «علی لقمانی» مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان، نمایندگان کارفرمایان و کارگران و همچنین انجمن‌های صنفی کارگری در خانه کارگر گیلان برگزار شد.

دفاع از افزایش ۴۵ درصدی حقوق کارگران

«حسن ایزدی» دبیر اجرایی خانه کارگر گیلان در این نشست با قدردانی از همه اعضای شورای عالی مزد کشور، از تنظیم و ارسال پیام قدردانی تشکلات کارگری استان به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی جهت حمایت و دفاع از افزایش ۴۵ درصدی دستمزد کارگران در سالجاری خبر داد.
وی تأثیر این افزایش در معیشت کارگران را مشروط به مهار تورم دانست و تاکید کرد: امنیت شغلی و توسعه زیرساخت‌های درمانی در صدر مطالبات جامعه کارگری گیلان قرار دارد.
دبیراجرایی خانه کارگر گیلان با بیان اینکه مهم‌ترین مشکل کارگران نداشتن امنیت شغلی است، گفت: پس از این مسئله، مشکلات درمانی نیز از معضلات اساسی جامعه کارگری در گیلان محسوب می‌شود، زیرا این استان جزء مناطق محروم از نظر خدمات درمانی است به گونه‌ای که تنها دو بیمارستان تامین اجتماعی در سطح استان فعالیت میکند.
ایزدی در ادامه به‌عدم پرداخت حداقل دستمزد توسط برخی از پیمانکاران اشاره و تصریح کرد: تعدادی از پیمانکاران حداقل دستمزدهای قانونی را به کارگران پرداخت نمی‌کنند و این موضوع نیازمند نظارت بیشتراست.
دبیر اجرایی خانه کارگر گیلان در پایان ضمن تشکر از وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به دلیل دفاع از افزایش ۴۵ درصدی حقوق کارگران، خواستار نظارت بیشتر بر اجرای این مصوبه شد.

از دولت انتظار داریم در کنترل بازار ارز جدی‌تر عمل کند

«محمدرسول سماکچی» رئیس کانون کارفرمایان گیلان نیز در این نشست افزایش ۴۵ درصدی حقوق کارگران در سالجاری را حاصل همدلی همه اعضای شورای عالی مزد دانست و تصریح کرد: برای اولین بار، نمایندگان کارفرمایان نیز از افزایش نرخ سبد معیشت و سایر سطوح دستمزدی حمایت کردند تا کارگران بتوانند در شرایط اقتصادی موجود به کار خود ادامه دهند.
وی اضافه کرد: برخی از شرکت‌ها نیز به‌صورت داوطلبانه رفاهیات بیشتری را برای کارگران در نظر گرفته‌اند.
سماکچی در ادامه با بیان مشکلات کارفرمایان با اشاره به نوسانات ارزی خاطر نشان کرد: یکی از مشکلات اساسی ما نرخ دلار وعدم کنترل آن است لذا از دولت انتظار داریم در کنترل بازار ارز جدی‌تر عمل کند.

کارفرمایان باید طرح طبقه‌بندی را براساس سابقه و تحصیلات کارگران اجرا کنند

«علی لقمانی» مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان نیز در این نشست با تاکید بر حضور و نقش آفرینی تشکلات کارگری در تصمیم‌سازی ها در راستای بهبود وضعیت جامعه کار و تولید گفت: خانه کارگر نیز مانند دیگر تشکل‌های کارگری دلسوز تولید و جامعه کارگری است و نباید مورد بی‌مهری و کم توجهی قرار بگیرد.
لقمانی یادآور شد: رونق تولید و اشتغال، با حمایت و همراهی همه تشکلات کارگری محققق خواهد شد.
وی در ادامه با اشاره به آمارهای مربوط به بیمه‌شدگان تأمین اجتماعی در استان گیلان افزود: در حال حاضر ۵۱۳ هزار و ۴۱۲ کارگر بیمه شده داریم که از این تعداد، ۲۹۷ هزار و ۶۱۹ نفر، دارای بیمه اجباری هستند که ۵۸ درصد کل بیمه‌شدگان را شامل می‌شود.
علی لقمانی اضافه کرد: ۶ هزار و ۶۶۰ نفر نیز در استان از بیمه بیکاری استفاده می‌کنند که رقم قابل توجهی است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان، حقوق و دستمزد را یکی از مسائل حوزه کارگری در سال گذشته دانست و تصریح کرد: پایین بودن حقوق و دستمزد کارگران موجب شده بود که هیچ کارگری متقاضی کار نباشد و خیلی از کارگران از کارگاه ها خارج شدند و کارخانجات، نیروی کار می خواستند.
لقمانی ناترازی برق را از دیگر مسائل حوزه کار و تولید طی سال گذشته دانست و اضافه کرد: اگرچه خاموشی های بی برنامه بسیاری از کارفرمایان را متضرر کرد، اما خیلی از کارخانجات اقدام به حفظ کارگران خود کردند.
وی خواستار توجه ویژه به قشر کارگر شد و تاکید کرد: اگرچه با بهبود حقوق و دستمزد کارگران مواجه شدیم، اما اگر تورم مهار نشود، این حقوق و دستمزد را می بلعد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان با تاکید بر لزوم رعایت قانون کار، ادامه داد: در کنار توجه به حقوق و دستمزد کارگران، باید به اضافه کار و خدمات رفاهی این قشر نیز توجه شود و تخصیص بسته های معیشتی ماهانه توسط کارفرمایان در دستور کار قرار گیرد.
وی با بیان اینکه کارفرمایان باید طرح طبقه‌بندی را براساس سابقه و تحصیلات کارگران اجرا کنند، گفت: در کنار حقوق و دستمزد، باید برای تامین امنیت شغلی کارگران تلاش کنیم؛ متاسفانه غالب کارگران با دغدغه و نگرانی ناشی از قراردادهای موقت و از دست دادن شغل مواجه هستند که نیازمند توجه قانون به این موضوع است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان در پایان سخنان خود پیشنهاد داد با همفکری نمایندگان تشکلات کارگری و کارفرمایی استان ضمن احصاء مشکلات موجود؛ راهکارهای بهبود معیشت کارگران در قالب گزارش تنظیم و جهت پیگری به رییس مجمع نمایندگان استان ارایه شود.

معصومی: مجلس پیگیر تامین امنیت شغلی کارگران است

«کریم معصومی» رئیس مجمع نمایندگان گیلان نیز در این نشست منابع طبیعی و منابع انسانی را دو رکن مهم پیشرفت کشورها دانست و اظهار کرد: استان و کشور ما از هر دو جنبه قوی و غنی است.
وی منابع انسانی را بخش اعظمی از سرمایه انسانی یک کشور دانست و افزود: فعالان حوزه تولید و کارآفرینی و بازوان اجرایی آنان، یعنی کارگران، نیروی انسانی کشور را تشکیل می دهند.
رئیس مجمع نمایندگان گیلان رسیدن به توسعه و پیشرفت را در گرو پرداختن به کار و کارگر دانست و تصریح کرد: براساس قانون اساسی، اقتصاد کشور دارای سه رکن دولتی، خصوصی و تعاونی است؛ اگرچه باید به سمت خصوصی‌سازی و تعاونی ها برویم، اما دولت ها رغبتی به آن ندارند و به جای حمایت و نظارت بر اقتصاد، در آن دخالت می کنند و هر کجا که دولت دخالت کند، نقش حمایتی و نظارتی اش کمرنگ می شود.
معصومی با تاکید بر لزوم کوچک‌سازی دولت و ایجاد فضای کسب و کار برای بخش تولید، ادامه داد: با قوانین قدیمی مواجه هستیم و لذا باید قانون کار را اصلاح و به روزرسانی کنیم؛ تغییر در قانون کار به شرط حمایت از کارگران را در دستور کار داریم.
وی با اشاره به کثرت قوانین، بر اصلاح قوانین به جای تولید قانون جدید تاکید کرد و متذکر شد: به روزرسانی قانون کار با هدف حمایت از جامعه کارگری و کارآفرینی انجام خواهد شد.
رئیس مجمع نمایندگان گیلان‌عدم ثبات و پیش بینی‌پذیری اقتصاد را یک آسیب دانست و عنوان کرد: این‌عدم پیش بینی‌پذیری اقتصاد، کارگران و کارفرمایان و همه اقشار جامعه را درگیر کرده است.
وی از دولت خواست زمینه مهار تورم و ثبات اقتصادی را فراهم کند و تصریح کرد: اگرچه دولت با کمبود اعتبارات مواجه است، اما در بودجه سال جاری برای افزایش حقوق و دستمزد کارگران تلاش کردیم که نیازمند سیاستگذاری مناسب دولت است.
معصومی‌عدم امنیت شغلی را مهمترین دغدغه کارگران دانست و اضافه کرد: در کنار دستمزد و اضافه کار، پیگیر تامین امنیت شغلی کارگران هستیم که از طریق کمیسیون اجتماعی مجلس دنبال می شود.
رئیس مجمع نمایندگان گیلان از پیگیری چالش های عمده استان خبر داد و بیان کرد: نمایندگان استان هم صدا با هم پیگیر حل و فصل مسائل و مشکلات استان و شهرستان ها هستند.

Share