ثبت ۴۲۰ مورد رانش زمین در گیلان | لنگرود درگیر ۲۵ نقطه رانشی است
ویشگاهی تاکید کرد: هدایت اصولی روانآبها، افزایش نظارت فنی، و مشارکت همهجانبه دستگاههای اجرایی و مردم، کلید اصلی کاهش مخاطرات زمینلغزشها در استان گیلان است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، محمدعلی ویشگاهی، مدیرکل مدیریت بحران گیلان در گفتگو با دیارمیرزا با اشاره به ثبت ۴۲۰ مورد رانش زمین در سطح استان، گفت: شهرستان لنگرود تاکنون ۲۵ نقطه رانشی را تجربه کرده که شامل دیواره رودخانهها، مسیرهای کشاورزی و راههای دسترسی است.
وی در حاشیه بازدید میدانی از نقاط رانشی شهرستان لنگرود که با حضور فرماندار لنگرود، بخشدار، شهردار و مدیران مرتبط برگزار شد، اظهار کرد: هدف از این بازدیدها، جمعآوری اطلاعات دقیق برای تصمیمسازی، برآورد هزینهها و برنامهریزی اجرایی در راستای مدیریت و کاهش خسارات ناشی از رانشهاست.
ویشگاهی با اشاره به تأکیدات استاندار گیلان و ریاست ستاد مدیریت بحران استان افزود: بنا داریم با استفاده از ظرفیتهای شهرستانی از جمله امکانات شهرداریها، دهیاریها و دستگاههای متولی، مدیریت رانشها را با مشارکت محلی بهصورت جدی دنبال کنیم.
مدیرکل مدیریت بحران گیلان با بیان اینکه بخش مهمی از عوامل بروز رانشها، نفوذ آبهای سطحی است، خاطرنشان کرد: هدایت صحیح روانآبها و اجرای اقدامات پیشگیرانه بسیار مؤثر است. از دهیاران، بخشداران و مسئولان محلی میخواهیم در این زمینه نظارت فنی و اقدامات اجرایی لازم را انجام دهند.
وی ادامه داد: با توجه به برآوردهای اولیه، هزینههای لازم برای مقاومسازی و مهار رانشها قابل توجه و سنگین است. تعدادی از مسیرها تحت مسئولیت راهداری استان است که منتظر اعلام برآورد نهایی از سوی این دستگاه هستیم. برخی دیگر از مناطق نیز در بافت روستایی قرار دارند که با همکاری بنیاد مسکن و بخشداریها در حال ارزیابی و برآورد هزینهها هستیم.
ویشگاهی با اشاره به اعلام وضعیت شهرستان لنگرود به سازمان مدیریت بحران کشور در حدود دو ماه گذشته گفت: مذاکراتی نیز امروز با مسئولان ملی انجام شده و امیدواریم بتوانیم برای مقاومسازی دیوارهها و مهار رانشها اعتبارات ملی جذب کنیم.
وی خاطرنشان کرد: با هماهنگی صورت گرفته، تأمین مصالحی نظیر لوله، سیمان، گاویون و سنگ بهصورت متمرکز انجام خواهد شد و پروژهها با مشارکت مردم و نظارت فرمانداران اجرا میشود.
مدیرکل مدیریت بحران گیلان در پاسخ به پرسشی درباره وضعیت سایر شهرستانها گفت: شهرستان رشت بهعنوان مرکز استان، کمترین آمار رانش را دارد که بیشتر در نواحی ارتفاعی همچون سراوان و کچا مشاهده شده است. در مقابل، شهرستانهایی نظیر لنگرود، رودسر و تالش با رانش بیشتری مواجه هستند. شهرستانهای ساحلی بهطور معمول رانشهای کمتری دارند.
وی در پایان تاکید کرد: هدایت اصولی روانآبها، افزایش نظارت فنی، و مشارکت همهجانبه دستگاههای اجرایی و مردم، کلید اصلی کاهش مخاطرات زمینلغزشها در استان گیلان است.
عکس: ابوالفضل شکری
دیدگاه