تبدیل چمخاله به قطب گردشگری گیلان با تأمین آب شرب و توجه ویژه به زیرساختها
گلشن گفت: چمخاله با سواحل زیبا و ظرفیتهای گردشگری، نیازمند توجه ویژه به تأمین آب شرب و حل مشکلات زیرساختی است تا بتواند به یک قطب گردشگری تبدیل شود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، یوسف گلشن، فرماندار لنگرود در جلسه بررسی مشکلات و پروژههای شهرستان لنگرود با حضور میرمحمد غراوی معاون عمرانی استانداری گیلان با اشاره به وضعیت جمعیتی و جغرافیایی شهرستان، بیان کرد: «شهرستان لنگرود با جمعیت حدود ۱۴۰ هزار نفر، معادل ۵ درصد جمعیت استان گیلان را در خود جای داده است. همواره گفته می شود که این شهرستان به دلیل قرارگیری در انتهای شبکههای آب شرب و کشاورزی، با مشکلات زیادی در این حوزهها مواجه است که دیگر بعد از سالها این مساله قابل قبول نیست.»
وی در ادامه به برخی از پروژهها و درخواستهای شهرستان اشاره کرد و گفت: «برای حل مشکلات آب شرب و کشاورزی، پروژههایی مانند اتصال لولهگذاری از لاهیجان به دیوشل و لایروبی کانالهای آب در حال اجرا است که امیدواریم در سال جاری شاهد حل بخش زیادی از این مشکلات باشیم.»
گلشن همچنین به اهمیت حل مشکلات آب در مناطق گردشگری و توریستی، به ویژه در چمخاله اشاره کرد و افزود: «چمخاله با سواحل زیبا و ظرفیتهای گردشگری، نیازمند توجه ویژه به تأمین آب شرب و حل مشکلات زیرساختی است تا بتواند به یک قطب گردشگری تبدیل شود که حداقل به یک مخزن آب ۳ هزار مترمکعبی نیاز دارد.»
فرماندار لنگرود، اظهار داشت: «در حوزه آب کشاورزی، اقداماتی اساسی برای لایروبی کانالها در حال انجام است. از اعتباراتی که از کمیته برنامهریزی شهرستان تخصیص یافته است، برای لایروبی نزدیک به ۳۰ کیلومتر از کانالهای آبیاری لایروبی شده و حدود ۶۰ تا ۷۰ کیلومتر دیگر در برنامه قرار دارد. این لایروبیها به بهبود شرایط آبیاری کشاورزی در شهرستان کمک شایانی خواهد کرد.»
وی ادامه داد: «در زمینه تأمین منابع مالی برای این پروژهها، از اعتبارات متمرکز استان بهرهبرداری خواهد شد و سازمان آب منطقه ای نیز در این راستا همکاری میکند.»
گلشن همچنین به مشکلات حوزه مسکن اشاره کرد و افزود: «پروژه نهضت ملی مسکن در شهرستان با هدف تامین مسکن مناسب برای مردم در حال پیگیری است. پیشنهاد ما این است که مسئولیت این پروژه از بنیاد مسکن به وزارت راه و شهرسازی منتقل شود تا با مدیریت صحیح، پروژهها با سرعت بیشتری پیش روند.»
فرماندار لنگرود از شناسایی ۱۶ منطقه رانشی در شهرستان خبر داد و گفت: «در این مناطق، برای جلوگیری از بروز خطرات رانش، نیاز به اقدامات ویژه داریم. ما درخواست کردهایم که این مناطق بهطور ویژه مورد توجه قرار گیرد و اعتبارات لازم برای رفع مشکلات این مناطق تخصیص یابد چرا که منجر به رضایت کشاورزان می شود.»
وی در پایان به موضوع تبدیل سر دهنه به سد لاستیکی اشاره کرد و افزود: «این پروژه که از سال ۹۶ آغاز شده بود، متأسفانه رها شد. با توجه به اهمیت این پروژه در کنترل بحرانهای آبی، ضروری است که مراحل اجرایی آن تسریع شود و از اعتبارات موجود برای اتمام آن استفاده گردد.»
گلشن، اظهار داشت: «در شهرستان لنگرود، مدیران توانمند و شورای تأمین با همکاری و تعامل بالا، پایهگذار فعالیتهای مختلف در سطح شهرستان هستند. تعامل بالای رئیس دادگستری، دادستان محترم، نیروهای سپاه، نیروی انتظامی و امام جمعه محترم، فرصتی برای پیشبرد پروژههای مختلف در شهرستان فراهم کرده است. این همافزایی موجب می شود تا لنگرود بتواند در جذب سرمایهگذاری به یک شهرستان نمونه تبدیل شود.»
وی افزود: «یکی از چالشهایی که در شهرستان مطرح است، بحث تداخل اراضی است. برخی از این اراضی که در ظاهر به عنوان اراضی ملی شناخته میشوند، سالهاست که توسط مردم در مناطق روستایی سکونت دارند و از نسلهای گذشته در آنجا حضور داشتهاند. بسیاری از اهالی این مناطق به دلیل نداشتن سند مالکیت، از ثبت درخواستهای خود برای بومگردی و سایر پروژههای توسعهای بازماندهاند.»
فرماندار لنگرود تأکید کرد که در این راستا نیاز به شفافسازی و همکاری بیشتر با سازمانهای مربوطه برای حل مشکل تداخل اراضی و اعطای سند به اهالی مناطق روستایی وجود دارد تا بتوانند از فرصتهای توسعهای بهرهمند شوند.
فرماندار لنگرود همچنین در مورد طرحهای بومگردی و سرمایهگذاری در شهرستان تأکید کرد و گفت: «با همکاری شهرداریها و مدیران شهرستان و بهرهمندی از ظرفیتهای موجود، میتوانیم به یک شهرستان نمونه در جذب سرمایهگذاری تبدیل شویم.»
دیدگاه