پیشنهاد بازآفرینی فضای داخلی عمارت بلدیه رشت به سبک شهرداری قدیم
عاقلمنش در بحث راهاندازی موزه شهر در عمارت بلدیه توصیه داشت: تشکیل یک کارگروه تخصصی برای راه اندازی، نحوه نگهداشت و مدیریت موزه الزامی است و میخواهیم پس از تشکیل کارگروه با حضور کارشناسان ادارات متولی یک پروپوزال و طرح اجرایی آماده شود تا به یک دستور جامع در راهاندازی موزه در عمارت بلدیه و دیگر بناهای تاریخی رشت برسیم.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، در بیستمین جلسه کمیسیون گردشگری شورا به ریاست محمدحسن عاقلمنش با حضور اعضا، مدیران شهرداری و مشاوران گفتگوهای موضوعی ایجاد موزه در عمارت بلدیه رشت پس از اتمام پروژه بازآفرینی انجام شد.
محمدحسن عاقلمنش در این جلسه که با حضور استاد روبرت واهانیان، چهره شاخص معماری رشت برگزار شد، ضمن تبریک فرارسیدن ماه مبارک رمضان و آرزوی قبولی طاعات با اشاره به برگزاری هجدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری تهران که گیلان در آن رتبه چهارم کشور را کسب کرد اشاره داشت از دبیر استانی برگزاری نمایشگاه و دیگر فعالانی که در این نمایشگاه حضور موثر داشتند تقدیر کرد.
عاقلمنش در بحث راهاندازی موزه شهر در عمارت بلدیه توصیه داشت: تشکیل یک کارگروه تخصصی برای راه اندازی، نحوه نگهداشت و مدیریت موزه الزامی است و میخواهیم پس از تشکیل کارگروه با حضور کارشناسان ادارات متولی یک پروپوزال و طرح اجرایی آماده شود تا به یک دستور جامع در راهاندازی موزه در عمارت بلدیه و دیگر بناهای تاریخی رشت برسیم.
رئیس کمیسیون گردشگری ضمن تقدیر از همراهی شهردار رشت به بحث آمادهسازی پهنه سوم تالاب عینک اشاره داشت و گفت: باتوجه به بازدیدی که از عملیات اجرایی پهنه سوم آبی عینک داشتم و باتوجه به ارابه گزارش جامع مهندس غفور شفیعی معاونت امورحمل و نقل و امور زیربنایی شهرداری رشت که دراین بازدید اظهار داشتند پروژه احداث رینگ پهنه سوم آب بندان عینک به پیمانکاری شرکت اتحاد بتون طی مراحل قانونی واگذار شد
و پس از اتمام پروژه لایروبی پهنه سوم جهت ایجاد بستر مناسب برای سرمایهگذاری و همچنین ایجاد مکان تفریحی و ورزشی برای شهروندان با تاکید اعضای شورا و دستور شهردار، معاونت حمل و نقل و امور زیربنایی شهرداری پس از انجام فاز مطالعات توسط مشاور و انجام فرایند مناقصه نسبت به انتخاب پیمانکار و انعقاد قراداد به مبلغ اولیه ۳۳ میلیارد تومان اقدام نمود
پروژه احداث رینگ پهنه سوم آب بندان عینک شامل احداث پیست دوچرخه سواری، احداث پیاده رو و نصب نرده بتنی سرتاسری، هرکدام به طول ۱۸۵۰ متر، احداث سیستم روشنایی با ۱۲۲ عدد پایه چراغ و همچنین دیوارهسازی پلهای به طول ۳۰۰ متر میباشد
ودر پایان اظهار امیدواری کردند تا این پروژه تا پایان نیمه اول سال آینده به بهره برداری برسد.
حضور مقامات کشوری در غرفه گیلان در نمایشگاه بینالمللی گردشگری
در این جلسه ضمن نمایش تصاویری از برگزاری نمایشگاه گردشگری مهندس مهرورز مشاور کمیسیون و دبیر استانی برگزاری نمایشگاه به حضور وزیر گردشگری، معاونتهای ادارات و چندین چهره شاخص از هنرمندان کشور در غرفه گیلان اشاره داشت و چینش سفره گیلانی را در این نمایشگاه یک امتیاز جذاب و بیاد ماندنی معرفی کرد.
وی ضمن تشکر از مدیریت سازمان سرمایهگذاری و دیگر مدیران شهرداری رشت برای حضور فعال در این نمایشگاه
و نام بردن از اعضا و همکاران فعال خود در نمایشگاه از آنان تقدیر کرد.
رضا صدفی، مشاور کمیسیون نیز با اشاره به آنکه کرمانشاه، دیگر شهر صاحب عنوان شهر خلاق خوراک، فقط ویترینی از غذا برای نمایش ارائه کرده بود گفت: در غرفه گیلان علاوه بر معرفی انواع غذا ها، امکان تست غذا به بازدید کنندهها هم فراهم شد که اتفاق خوبی بود.
صدفی از مدیران شهری خواست تا پیش از نوروز نسبت به برداشتن داربستها و همچنین نصب درب و پنجرههای عمارت بلدیه اقدام لازم صورت پذیرد و محدوده بازار و پیاده راه برای حضور گردشگران آماده و زیباسازی شود.
وی با بیان آنکه متاسفانه در ایام نوروز فقط خانه میرزا و موزه باستانشناسی پذیرای میهمانان است از سازمان سیمامنظر خواست در صورت امکان موزه باستانشناسی گلکاری و درختان نورپردازی شوند.
کاربری عمارت بلدیه با چشمانداز طولانی مدت و متناسب با نیازهای امروزی تعیین شود
میثم نوابیان، مدیر موزههای رشت در این جلسه با عنوان کردن آنکه موزه اسناد به تنهایی برای نسل جوان امروز جذابیت ندارد تاکید داشت در کاربری عمارت باید تفکری داشت که در دهههای آینده هم مقبولیت همگانی داشته باشد و از مدیران امروزی به نیکی یاد شود.
وی گفت: عمارت بلدیه مهم و منحصر به فرد است موزه داری در آن هم بسیار مهم است؛ باید ضمن توجه به حفظ سلامت ساختمان مناسبترین کاربری را به آن داد.
حمیدرضا آزمون، مدیر نوسازی و تحول اداری شهرداری نیز ضمن تاکید بر اینکه عمارت بلدیه متعلق به هیچ ارگانی نیست و متعلق به تمام شهروندان بوده و این عمارت نماد هویت و تاریخ معاصر رشت است ایجاد موزهای دائمی برای تاریخ رشت و گیلان را پیشنهاد داد که میتواند دارای بخشهای مختلفی باشد:
– تاریخ و تحولات شهر رشت
– معرفی تاریخ شهر رشت از گذشته تا به امروز
– شهرداری و مدیریت شهری
– معرفی گیلان در دورههای مختلف تاریخی آشپزی و غذاهای محلی
-بخش هنر و صنایع دستی
-فرهنگ، آداب و رسوم گیلان
ثبت و روایات خاطرات شفاهی شهر ودر نهایت این بنا باید به محلی برای اجتماعات فرهنگی، برگزاری میزگردها و نشستهای شهری برای بحث درباره توسعه پایدار رشت و آینده شهری تبدیل شود.
دلشاد دیگر مشاور کمیسیون نیز توضیح داد در موزه داری مدرن تلاش آن است که فقط به جنبه دیداری پرداخته نشود بلکه حواس پنجگانه بازدیدکنندگان به درک موضوعی موزه مشغول شود.
وی گفت: تجربیات چند وجهی در موزههای امروزی از امکانات دیجیتال و صوتی، خوراک و غیره چیزی است که گردشگران را ترغیب به حضور حداکثری در یک مکان میکند.
دلشاد نگهداری صحیح از عمارت بلدیه را امر مهمی خواند که در دوره کاربری باید همواره مورد توجه باشد.
پیشنهاد بازآفرینی فضای داخلی عمارت بلدیه به سبک شهرداری قدیم
استاد روبرت واهانیان نیز در این جلسه ضمن اظهار آنکه نیروهای کاربلد و متخصصی در بدنه شهرداری مشغول به کارند که باید به تفکرات آنان بها داد گفت: عمارت زیبای بلدیه مانند شخصی پا به سن گذاشته است که پوکی استخوان دارد و شکننده است و نباید کاربری زیاد از آن گرفت.
این استاد معمار با توضیح اینکه پس از زلزله بزرگ رودبار در سال ۶۹ برج ساعت عمارت بلدیه را با اسکلت آهنی احیا کردیم گفت: میتوان دیگر بخشهای عمارت را به مرور با اسکلتهای الحاقی استحکام بخشید و این عمارت را در برابر زلزلههای احتمالی آینده ایمن نمود.
وی بازآفرینی اتاق شهردار، چینش میز شهردار با ابزار و ادوات آن زمان و به سبک قرن گذشته، دوخت لباس و پرده و قرار دادن ماکت نگهبانان در راهرو را برای این ساختمان پیشنهاد نمود که جذابیت کافی و عالی برای گردشگران خواهد داشت.
دیدگاه