عملکرد بانکهای خصوصی در سه سال اخیر بررسی شود | عدم تصمیمگیری به موقع منجر به فاجعه میشود
استاندار با تاکید بر بررسی عملکرد بانکهای خصوصی در فاصله سالهای ۱۴۰۱ تا ۱۴۰۳ گفت: به شرط صحت این گذاره که بانکهای خصوصی در گیلان فقط سپردهها را جمعآوری میکنند اما نفع و عایدی برای استان ندارند باید با ورود دستگاههای قضائی و نظارتی به این مساله برای آن چارهجویی کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا به نقل از ایرنا، هادی حقشناس، استاندار گیلان روز پنجشنبه در جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی در خصوص انتقاد فعالان بخش خصوصی به عملکرد بانکهای خصوصی گفت: در بین بانکهای خصوصی مجموعههایی هستند که نسبت تسهیلات به سپرده آنها افزون بر ۱۰۰ درصد است اما برای سایر بانکهایی که عملکرد درستی در این زمینه ندارند به طور قطع محدودیتهایی ایجاد خواهیم کرد.
وی تصریح کرد: باید عملکرد این بانکها در سالهای ۱۴۰۱ تا ۱۴۰۳ بررسی شده و به جمعبندی درستی در این زمینه دست یابیم.
استاندار گیلان همچنین خواستار پاسخگویی بانکها به این پرسش شد که چرا در گیلان نسبت تسهیلات به سپرده کمتر از سایر استانهاست؟
وی عنوان کرد: جذب سپرده در این استان طی سالجاری ۲۰ درصد بیش از مدت مشابه سال قبل و درصد تسهیلات پرداختی هم۱۰ درصد افزون بر سال گذشته بوده است اما باید این مساله باتوجه به قدمت و سابقه گیلان مورد بررسی قرار گیرد که چرا پرداخت تسهیلات در سنوات گذشته افزایشی نبوده است؟ ایراد بزرگی در این بخش وجود دارد که باید آنرا پیدا و برای آن چاره جویی کرد.
حقشناس افزود: اضافه برداشت نظام بانکی کشور موجب شده تورم در گیلان بیش از میانگین کشوری اثرگذار باشد از اینرو اداره کل امور اقتصاد و دارایی استان با ارسال نامهای به بانک مرکزی به عنوان متولی بازار پول خواستار کاهش شکاف نسبت پرداخت تسهیلات در گیلان شده است تا این درصد به میانگین کشوری برسد و مردم این استان عوارض کمتری در این خصوص بپردازند.
وی تصریح کرد: اگر مردم گیلان باید عوارض تورم را بپردازند حداقل از نقدینگی آن نیز بهرهمند شوند و بدنبال آن استان از رکود خارج و اشتغالزایی و رونق حاصل شود.
نماینده عالی دولت در گیلان در ادامه جلسه در بررسی مشکلات مطرح شده از سوی کارخانجات چای و برنج استان بیان کرد: اگر بتوانیم مشکلات این دو محصول عمده استان را حل کنیم میتوانیم ماموریت خود را در این حوزه در استان تمام شده بدانیم.
حق شناس تصریح کرد: اگر بعنوان مسئول حداقل یک مشکل را در حوزههای کشاورزی، زیست محیطی، صنعت و گردشگری حل کنیم مشکلی در استان باقی نخواهد ماند.
استاندار گیلان در پاسخ به درخواست مطرح شده اتحادیه کارخانجات چای مبنی بر اعطای اختیارات بیشتر در زمینه تصمیم گیری در این حوزه گفت: چگونه ممکن است طی سنوات گذشته مشکلی در خصوص چای رخ داده اما ذینفعان در گیلان متوجه آن نشده تا از بروز فاجعه جلوگیری کنند؟
حقشناس افزود: گاه عدم تصمیمگیری به موقع و به جا منجر به فاجعه میشود اگر امسال در زمان مناسب تصمیم درستی اتخاذ نکنیم سال آینده تبعات اینعدم تصمیم گیری گستردهتر خواهد بود.
وی گفت: برای حل مشکلات چای و برنج کارگروهی متشکل از اتاق تعاون، خانه صنعت، معدن، اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی، سازمان جهاد کشاورزی و اداره کل صمت ظرف حداکثر ۲ ماه آینده تشکیل شود و ساماندهی کارخانجات چای و برنج استان را برعهده گیرد.
نماینده عالی دولت در گیلان تاکید کرد: برای حل مشکل چای استان باید واردات چای از انحصار خارج شود که در این رابطه میتوان با تشکیل شرکت تعاونی متشکل از ۱۶۰ کارخانه فعال در بخش چای استان، واردات این محصول را از طریق این تعاونی انجام داد و دولت نیز در پرداخت تسهیلات مساعدت لازم را خواهد داشت.
وی افزود: اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی با ارسال نامهای به کارخانجات چای آنها را برای عضویت در این تعاونی دعوت کند.
دیدگاه