نماینده مردم صومعه سرا در مجلس؛

شیوه‌ نامه جدید صدور پروانه و گواهی حمل صنوبر ابلاغ شد | پای یک سامانه جدید هم به میان آمد!

نماینده مردم صومعه سرا در مجلس، گفت: پس از پیگیری‌های مستمر طی شش ماه گذشته و انتقال نارضایتی کشاورزان صنوبرکار به رئیس‌جمهور و وزیر جهاد کشاورزی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور اقدام به صدور شیوه‌نامه جدید صدور پروانه و گواهی حمل صنوبر کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، سعید رحمت‌زاده پشتیری نماینده مردم صومعه سرا در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خانه ملت، درخصوص شیوه‌ نامه جدید صدور پروانه و گواهی حمل صنوبر، گفت: پس از پیگیری‌های مستمر طی شش ماه گذشته و انتقال نارضایتی کشاورزان صنوبرکار به رئیس‌جمهور و وزیر جهاد کشاورزی درخصوص فرآیند نامطلوب مندرج در بند “ت” ماده ۳ دستورالعمل اجرایی نشانه‌گذاری، مدیریت و بهره‌برداری درختان جنگلی و غیرجنگلی در اراضی مستثنیات اشخاص (ابلاغی سال ۱۴۰۰)، سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور اقدام به صدور شیوه‌نامه جدید به شماره ۱۴۰۳۴۰۰۲۹/۳ مورخ ۱۴۰۳/۱۲/۱۸ کرد. این شیوه‌نامه به‌منظور اصلاح بند “ت” ماده ۳ و تسهیل در قطع و صدور گواهی حمل گونه‌های باغی، صنوبر، اکالیپتوس و سایر گونه‌های سریع‌الرشد غیرجنگلی در اراضی مستثنیات اشخاص ابلاغ شده است.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس بیان کرد: بر اساس این شیوه‌نامه اصلاحی، زارعان و متقاضیان حمل چوب موظف‌اند اطلاعات کامل فعالیت خود را در سامانه مدیریت بهره‌برداری و حمل چوب‌آلات ثبت کنند (ایجاد شناسه فعالیت). در این صورت، صدور گواهی حمل چوب به‌صورت سیستمی و بدون نیاز به مراجعه حضوری و در سقف میزان ثبت‌شده در سامانه، با درخواست متقاضی انجام خواهد شد.

رحمت‌زاده افزود: طبق این شیوه‌نامه، دفتر فناوری اطلاعات سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، با همکاری دفتر جنگلداری و بهره‌برداری و یگان حفاظت سازمان، موظف است حداکثر ظرف یک ماه پس از ابلاغ شیوه‌نامه، سامانه مدیریت بهره‌برداری و حمل چوب‌آلات را راه‌اندازی کند. این سامانه با هدف تسهیل صدور گواهی حمل چوب برای زارعان و متقاضیان بر اساس خوداظهاری افراد طراحی می‌شود.

نماینده مردم صومعه‌سرا در پایان تأکید کرد: شهرستان صومعه‌سرا رتبه نخست زراعت چوب صنوبر در کشور را دارد. در دو سال گذشته، تصمیمات غیرکارشناسی آسیب‌های جدی به کشاورزان صنوبرکار وارد کرد و در مقاطعی موجب اختلال در بازار این محصول کشاورزی شد. امید است که با رویکرد جدید سازمان منابع طبیعی و اجرای این شیوه‌نامه اصلاحی، انگیزه زراعت صنوبر افزایش یابد و بازار این محصول رونق بیشتری پیدا کند.

Share