دست واسطههای بیرحم از بازار برنج کوتاه شود | بتنی کردن نهرهای کشاورزی مانع هدررفت آب میشود
نماینده ولی فقیه در گیلان و امام جمعه رشت، با اشاره به افزایش قیمت برنج در بازار، گفت: به دلیل نبود نظارت کافی بر فروش برنج، سود اصلی به دلالها میرسد و این به ضرر کشاورزان و مردم است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا آیت الله رسول فلاحتی، نماینده ولی فقیه در گیلان و امام جمعه رشت، امروز در سفر نیم روزه به شهرستان صومعه سرا در جلسه شورای اداری شهرستان صومعه سرا، با تاکید بر افزایش همدلی، هم افزایی و وفاق بین مسئولان، روسا و مدیران ادارات و نهادها با امام جمعه در راستای توسعه و پیشرفت پایدار در شهرستان تاکید کرد.
وی، با بیان اینکه نظم در امور و برنامه ریزی اصولی و مدیریت کارآمد از جمله مواردی است که کلیه مدیران باید به آن توجه کنند، خواستار برنامه محوری برای پیگیری مطالبات مردمی، حل مشکلات و عقب ماندگی ها و تسریع در توسعه و پیشرفت پایدار شهرستان صومعه سرا شد.
نماینده ولی فقیه در گیلان، مجموعه مدیریت شهرستان را مصداق جهادگرانی دانست که در راستای خدمت به مردم، توسعه و پیشرفت شهرستان و ایجاد و ارتقاء زیرساختها از هیچ تلاشی دریغ نمیورزند.
وی همچنین رعایت عقلانیت و بهرهگیری از تدبیر جمعی و وفاق و نیز پرهیز از هرگونه اختلافات و تکروی ها تاکید کرد و گفت: بسیاری از کارهای عقب مانده در استان مانند معضل پسماند و تالاب که هم اکنون شاهد هستیم، به دلیل عدم توجه مسئولان به یک معضل ملی تبدیل شده است.
آیت الله فلاحتی، افزود: اگر بخواهیم عزت امروز کشور حفظ شود؛ راه آن پیروی و اطاعت از ولی امر است.
وی با اشاره به مشکلات بیان شده ی مردم در ملاقات های عمومی روزهای سه شنبه، تصریح کرد: مشکلات اقتصادی و اشتغال بحث عمده مردم است.
امام جمعه رشت، با بیان اینکه بیشترین گله مردم از افزایش بیرویه قیمتها است؛ ادامه داد: بخشی از رونق اقتصادی و ثبات در بازار بر عهده خودمان است که میتوانیم با افزایش تولید بهینه، بخشی از مشکلات را مرتفع سازیم.
وی، صومعه سرا را قطب تولید مرغ در کشور دانست و گفت: تولید مرغ در استان باید به گونهای باشد که نیاز به وارد کردن از استانهای دیگر را نداشته باشیم.
آیت الله فلاحتی، جذب سرمایهگذاران داخلی و خارجی را برای ایجاد اشتغال در استان موثر خواند و بر توجه به نظارت بر امور کشاورزی تاکید کرد.
وی با اشاره به قیمت برنج در بازار اظهار کرد: به دلیل نبود نظارت کافی بر فروش برنج، سود اصلی به دلالها میرسد.
آیت الله فلاحتی، با بیان اینکه دلالها برنج را از کشاورز حدود ۸۰ هزار تومان خریداری میکنند؛ ادامه داد: قیمت برنج هم اکنون در بازار ۱۵۰ هزار تومان و بیشتر نیز هست.
وی با بیان اینکه که شاورزان سودی چندانی از گرانی برنج نمی برند و اغلب این پول ها به جیب دلالان می رود؛ تصریح کرد: فعالیت دلالان در فروش برنج، تنظیم بازار را به هم میریزد و موجب گرانی برنج تا رسیدن به دست مردم میشود.
عضو مجلس خبرگان رهبری، نظارت بر قیمت های بازار را از وظایف سازمانهای صمت، جهاد، بازرسی و غیره دانست وگفت: باید دست واسطههای بیرحم را کوتاه کرد تا ضرر به چشم مصرف کننده نرسد.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به وجود ۲۳۸ هزار هکتار زمین کشاورزی در استان، خاطرنشان کرد: یک میلیون و ۵۵۰ هزار متر مکعب نیاز سالانه آب کشاورزی در استان است که سد منجیل به تنهایی جوابگوی میزان نیست.
وی با تاکید بر مدیریت آب کشاورزی در استان به ویژه در شهرستان صومعهسرا، اظهار کرد: اجرای پروژه لاینینگ (بتنی کردن) نهرهای کشاورزی مانع از هدر رفت آب کشاورزی و موجب بهینه سازی مصرف آب می شود زیرا آب کشاورزی تا از سد تاریک یا سد آیت الله بهجت به زمینهای کشاورزی برسد دو سوم آب هدر میرود.
آیت الله فلاحتی، با تاکید بر جلوگیری از کار تغییر کاربریها و ویلاسازیها در صومعه سرا، افزود: نهادها در جلوگیری از تغییر کاربری اراضی کشاورزی به ویژه پیرامون برخی ویلاسازیها نظارتها را ادامه داده و ممانعت کنند.
وی یادآور شد: تغییرکاربری ها و ویلاسازی ها در شهرستانها، اوضاع کشاورزی استان را تهدید میکند و این در حالی است که خود روستاییان حتی اجازه ساخت در زمینهای خود را ندارند.
آیت الله فلاحتی، در پایان از زحمات همه مسئولان دلسوز و جهادی برای پیگیری مشکلات در شهرستان صومعه سرا قدردانی کرد.
ظرفیت تولید ۱۰۴ تن نخ ابریشم در سال را داریم
در ابتدای این جلسه فرماندار شهرستان صومعه سرا ضمن خیرمقدم خدمت نماینده ولی فقیه در استان گیلان به شهرستان، از حضور باشکوه مردم در راهپیمایی یوم الله ۲۲ بهمن و همچنین در جشن های اعیاد شعبانیه که پشت سر گذاشتیم و همه دست اندرکارانی که به منظور بهتر برگزار نمودن برنامه های دهه فجر نیز تلاش نمودند، قدردانی کرد و گفت: مردم با این حضور وفاداری خودشان را به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران نشان دادند.
دکتر حمید رضائی به ظرفیت های شهرستان اشاره کرد و گفت: شهرستان صومعه سرا دارای ۲۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری و بیش از ۲۲۰ واحد تولیدی مرغ گوشتی که از ارزاق اصلی مردم عزیز ما هست و همچنین نیشکر که جزء محصولات قدیمی و به نوعی با هویت مردم شهرستان گره خورده، دامداری و در سطح کشت و تولید صنوبر با بیش از ۱۲ هزار هکتار به عنوان شهرستان برتر در کشور هستیم و دارای سه مجموعه صنعتی می باشد که در امر تولید و اشتغال فعال هستند.
با اشاره به اینکه ظرفیت های شهرستان باید به سرمایه گذاران معرفی شود، اظهار داشت: قطب تولیدات کشاورزی بودن و داشتن موقعیت های مناسب گردشگری از تالاب تا کوه و جنگل و منطقه هفت دغنان گسکرات می تواند در صورت درست شناسانده شدن علاوه برجذب سرمایه گذار موجب ایجاد اشتغال شود، که یکی از مباحث مهم امروز جامعه ما در خصوص ازدواج و جوانی جمعیت است.
حمید رضایی با اشاره به اینکه دولت نگاه ویژه به روستاها دارد و ایجاد اشتغال بویژه در روستا ها را در اولویت قرار داده است، افزود: در تلاشیم که صنایع ابریشم را در شهرستان احیاء کنیم و پیگیری هایی که داشتیم فرایند واگذاری آن با پیگیری استاندار محترم به کمیته امداد در حال انجام است.
وی افزود: ظرفیت تولید ۱۰۴ تن نخ ابریشم در سال را در صومعه سرا داریم و تمام بستر و زیرساخت هایش در شهرستان فراهم شده تا بتواینم با احیاء آن در بحث اشتغال موفق باشیم.
نماینده عالی دولت در صومعه سرا به موضوع مهم پسماند اشاره نمود و تاکید کرد: بخشداران، شهرداران، دهیاران و محیط زیست و راهداری و دستگاه هایی که در این خصوص ذی نفع هستند، اهتمام جدی در زمینه مدیریت پسماند داشته باشند.
وی در ادامه افزود: دهیاران رعایت تقویم زمانبندی فصل زراعی جدید که از سوی جهاد اعلام شده را اطلاع رسانی کنند و لایروبی انهار کشاورزی را با مشارکت جهادکشاورزی و آب منطقه ای انجام بدهند.
وی با اشاره به گزارش عملکرد مدیران دستگاه های اجرایی شهرستان، ضمن قدردانی از پیگیری های نماینده مردم صومعه سرا در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: مدیران در گزارش و مصاحبه های خود از مسئولینی که در به بثمر نشستن یا اجرای آن طرح در شهرستان پیگیری و تلاش نموده اند، یاد نمایند.
وی با اشاره به اینکه در آستانه ماه مبارک رمضان و نوروز هستیم، افزود: ارزاق عمومی در این ایام یکی از مهمترین موضوعاتی است که مسئولین ادارات ما بخصوص اداره صمت و جهاد کشاورزی و همچنین دستگاه های نظارتی، اصناف و بازاریان در تامین کالاهای اساسی ونقش اساسی دارند.
وی افزود: توزیع عادلانه این اقلام با توجه به شبکه توزیع اصناف و واحد های صنفی و تعاونی های روستایی که در سطح شهرستان هستند، باید به گونه ای باشد که به راحتی و به سهولت در دسترس همه مردم عزیز شهرستان ما قرار بگیرد.
فرماندار صومعه سرا در ادامه خواستار نظارت دقیق و مستمر بر کیفیت و قیمت ها و نانوایی ها از سوی بازرسین شد.
دیدگاه