نگاهی به روند تغییرات مدیریتی در منطقه آزاد انزلی؛ تغییرات موزون و هماهنگ با وفاق ملی
انتصاب مدیران توسعه خواه و تکنوکرات در بلوک اقتصادی منطقهی آزاد انزلی یک گام به جلو میباشد. خوشبختانه از پتانسیل و ظرفیت بالای زنان در مدیریت منطقه آزاد انزلی غفلت نشده است، هر چند که ظرفیت زنان بیش از این است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، حضور موثر، تاثیر گذار و درخشان نیروی انسانی کارآمد (مردان و زنان) در عرصههای مدیریتی، فرهنگی و اجتماعی، اقتصادی، علمی، ورزشی و سیاسی برای همه اثبات شده است و ضرورت دارد با اهمیت دادن به حضور فعال زنان در تمام عرصه ها، آنان را در روند توسعه همه جانبه، شریک مردان بدانیم، بدون کوچکترین فرق و تبعیضی.
این مهم در شرایطی در منطقه آزاد انزلی بوقوع پیوسته است که موضوع حقوق زنان ایران به یکی از موضوعات و مناقشات و بهانههای مورد توجه محافل بینالمللی و مخالفان کشور تبدیل شده است و از هر اتفاق مناقشه برانگیزی در داخل مرزهای جغرافیایی کشور در حوزهی زنان به عنوان وسیلهای برای فشار به کشور بهره میبرند.
اگر این اصل مهم را بپذیریم که فعالیتهای نیروهای انسانی برپایه بهرهوری از آنان در تمام زمینه با رفع بسیاری از محدودیتهای دست و پا گیر سلیقهای و ایجاد روابط منطقی قانونی و نوسازی بسیاری از قوانین و روز آمد کردن آنها موجب نشاط سرزندگی، پویایی و سلامت جامعه خواهد شد، بدون تردید ارتقای عرصههای فعالیت بر اساس بهرهوری از نیروی انسانی در تمام حوزهها به شکوفایی ایران زمین منجر خواهد شد.
پرداختن و اهمیت دادن به حضور فعال و تاثیر گذار نیروی انسانی بعنوان موتور محرکه توسعه همه جانبه، میتواند اعتماد به نفس نیروی انسانی را به شدت بالا ببرد و آنان را در ساختن و شکوفایی کشور، همسنگ و یا حتی موثرتر از مردان گرداند. باید با تمام وجود و بر اساس واقعیات جهان پیرامونی حضور بانوان کشور را باور کنیم، در غیر این صورت با توهمی به نام توسعه ایران روبرو خواهیم بود. همانطور که نمیتوان بدون رعایت تمامی مولفههای زیست محیطی به توسعه پایدار رسید، به همان صورت نمیتوان بدون در نظر گرفتن نیمی از جمعیت ایران به توسعه و پیشرفت رسید.
تقویت ظرفیت حضور مؤثر نیروی انسانی تأثیر گذار در مناسبات مدیریتی، اجرایی، تقنینی و قضایی، علمی، فرهنگی، ورزشی، اقتصادی و اجتماعی، در واقع استفاده از ظرفیتهای بالقوه و بالفعل نیروی انسانی کشور برای توسعه و پیشرفت است و غفلت از آن یعنی عقب ماندگی محض میباشد.
اقدامات مدیر عامل جدید سازمان منطقه آزاد انزلی در تغییرات مدیریتی انجام شده با توجه به مدیران منصوب شده اخیر، میتوان ادعا کرد که منشور دولت چهاردهم و استفاده از پتانسیلها و ظرفیتهای مدیریتی موجود در این سازمان بخوبی مورد توجه قرار گرفته است.
تدابیر و اقدامات مدیر عامل سازمان منطقه آزاد انزلی، برای توجه به نیروی انسانی به عنوان محور اساسی توسعهی پایدار و بکارگیری آنان در مناصب مختلف مدیریتی، نوید بخش تزریق نوعی همگرایی و امید به شکل واقعی در پیکرهی سازمان منطقه آزاد انزلی میباشد.
این تدابیر مدیریتی در واقع بر پایه بهره گیری از تمام ظرفیتها و پتانسیلهای واقعی موجود بنا شده و باید بپذیریم که تاکنون در حوزههای مختلف و بویژه در حوزهی مدیریتی در استفاده از توانایی و دانایی و بهرهوری نیرویهای انسانی زنان و مردان کمترین بهرهوری صورت گرفته است. اگر این نقیصه بر طرف شود، میتواند روندی پویا را در فرآیند عملکرد منطقه آزاد انزلی رقم بزند، عزمی که به نظر میرسد هم اکنون در مدیریت ارشد منطقه آزاد انزلی دیده میشود.
لازم به ذکر است که انتصاب “اسماعیل محمدی خواه” یکی از مدیران خوشفکر و تکنوکرات استان گیلان با کوله باری از تجربه در یکی از معاونتهای کلیدی سازمان منطقه آزاد انزلی، نشان از رعایت تمام مولفههای ظاهری و باطنی مدیریتی بر پایه منشور دولت چهاردهم میباشد.
همچنین، حضور مجید فاتحی بهعنوان یک چهره بومی در سمت «سرپرست معاونت اقتصادی و سرمایهگذاری» که پیشتر به عنوان عضو هیئتمدیره نیز منصوب شده بود و اشراف کاملی به منطقه آزاد انزلی دارد، بی تردید موجب دلگرمی سرمایهگذاران خواهد بود.
از سوی دیگر انتصاب پونه نیکوی بانوی فرهیخته و دغدغه مند انزلیچی که سالهاست در عرصه فرهنگ، هنر، محیط زیستی و رسانه ای استان قلم زده در مدیریت فرهنگی، اجتماعی و گردشگری میتواند منشا اثر خیر در این منطقه باشد، خصوصا اینکه منطقه آزاد انزلی با توجه به حضور میلیونی گردشگران در این منطقه نیازمند پویایی بیشتری در حوزه های فرهنگی و هنری است.
در پایان، انتصاب تکنوکراتهای توسعه خواه و در عین حال جوان و باتجربه، خون جدیدی در روند توسعه و عملکرد بلوک اقتصادی منطقهی آزاد انزلی تزریق کرده به نظر میرسد در انتصابات اخیر در سازمان منطقه آزاد انزلی، تفکر اقتصادی و توسعه خواهی بر نگاه و روش سیاسی محض برتری یافته است و این حتی در انتصاب یک نفر از جامعه فرهیخته زنان گیلان نیز در نوع در منطقه آزاد انزلی بیسابقه بوده است.
دیدگاه