شیخ محمد: رکورد تاریخی زدیم؛ تجارت خارجی غیر نفتی امارات به ۸۱۷ میلیارد دلار رسید
کل درآمد صادراتی ایران در سال ۲۰۲۴ (شامل نفتی و غیرنفتی) حدود ۸۶.۹ میلیارد دلار برآورد شده است و در داخل ایران هنوز بر سر این که برای رفع تحریم ها مذاکره کنیم یا خیر و به FATF ملحق شویم یا نه، اختلاف نظر است!

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا به نقل از عصرایران، شیخ محمد بن راشد آل مکتوم، نخستوزیر امارات متحده عربی، اعلام کرد که تجارت خارجی غیرنفتی این کشور برای نخستین بار در پایان سال ۲۰۲۴ به رقم تاریخی ۳ تریلیون درهم رسید که معادل ۸۱۶ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار است.
دستیابی به این رکورد، بخشی از استراتژی اقتصادی امارات برای کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی و تقویت تجارت غیرنفتی است. این کشور با امضای توافقنامههای مشارکت اقتصادی جامع (CEPA) با کشورهای مهمی مانند کره جنوبی، استرالیا، مالزی، اندونزی، نیوزلند، هند، ترکیه و … توانسته است صادرات خود را به این کشورها بهطور چشمگیری افزایش دهد.
توافقنامه مشارکت اقتصادی جامع (CEPA) ، نوعی توافقنامه تجارت آزاد بین دو یا چند کشور است که هدف آن تسهیل و گسترش تجارت و سرمایهگذاری از طریق کاهش یا حذف موانع تعرفهای و غیرتعرفهای است.

بندر جبل علی امارات یکی از شاهراه های صادراتی این کشور است
در سال ۲۰۲۴ صادرات امارات به کشورهای طرف توافق CEPA رشد ۴۲.۳ درصدی داشته و اکنون حدود یکچهارم از کل صادرات غیرنفتی این کشور را تشکیل میدهد. این روند حاکی از موفقیت امارات در استفاده از دیپلماسی اقتصادی و توافقهای تجاری برای گسترش بازارهای صادراتی و جذب سرمایهگذاری خارجی است.
با این روند، امارات امیدوار است در سالهای آینده جایگاه خود را بهعنوان یکی از قدرتهای تجاری غیرنفتی در جهان تثبیت کند و به رقم افسانه ای ۱۰۰۰ میلیارد دلار در سال برسد.
گفتنی است کل درآمد صادراتی ایران در سال ۲۰۲۴ (شامل نفتی و غیرنفتی) حدود ۸۶.۹ میلیارد دلار برآورد شده است و در داخل ایران هنوز بر سر این که برای رفع تحریم ها مذاکره کنیم یا خیر و به FATF ملحق شویم یا نه، اختلاف نظر است!

ابوظبی – پایتخت امارات – ۵۰ سال قبل و اکنون
ایران ۲۰ برابر امارات وسعت و ۹ برابر آن جمعیت دارد و از نظر اقلیم، موقعیت ژئوپلتیک، معادن و ذخایر زیر زمینی و نیز قدمت تاریخی و ظرفیت تمدنی، بسیار غنی تر از امارات است، با این حال، مدیریت صحیح اقتصادی در امارات که ریشه در نگاه تعامل محور حاکمان آن کشور به جهان و بهره گیری از فرصت های بین المللی دارد، فاصله ای عمیق بین جایگاه جهانی ایران و امارات و معیشت مردم این دو کشور به وجود آورده است.
امارات متحده عربی در ۲ دسامبر ۱۹۷۱ – ۱۱ آذر ۱۳۵۰ خورشیدی – تأسیس شد و قبل از آن، مجموعه ای از قبائل بیابان نشین بود. ابوظبی پایتخت امارات و دوبی، معروف ترین شهر آن است.
دیدگاه