ترامپ: درباره الحاق کانادا به آمریکا جدی هستم | آمریکا متعهد به «خرید و مالکیت» غزه است
رئیس جمهور آمریکا در واکنش به اظهارات اخیر «جاستین ترودو» نخست وزیر کانادا پیرامون جدی بودن خواست ترامپ برای الحاق کانادا به آمریکا تصریح کرد: «بله کاملا جدی هستم. کانادا در صورت الحاق به آمریکا وضعیت بسیار بهتری خواهد داشت.»

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا شامگاه یکشنبه در گفتوگو با شبکه آمریکایی به مسائل مختلفی پرداخت.
او در گفتوگو با شبکه «فاکسنیوز» در پاسخ به سوالی درباره حضور خود در بازی قهرمانی فوتبال آمریکایی اظهار داشت: «این روز مهمی است. کشورمان جان تازهای به خود گرفته است و برای من جای تعجب داره که کمتر رئیس جمهوری در این بازی حضور پیدا کرده است.»
ترامپ در پاسخ به سوال دیگری درباره اقدامات خود از زمان بازگشتش به کاخ سفید و تفاوت دولت دوم خود با دولت اول خود تصریح کرد: «در دولت اولم تجربه کافی نداشتم. مخالفین بسیاری داشتم و افراد مناسب را نمیشناختم. انتصابات بسیار خوبی داشتم اما اگر بهتر میدانستم از برخی از افراد استفاده نمیکردم.»
او افزود: «اگر تجربه بیشتری داشتم تصمیمات بهتری میگرفتم.»
رئیس جمهور آمریکا در پاسخ به سوال مخالفتهای داخلی علیه آزادیعمل «ایلان ماسک» میلیاردر آمریکایی و وزیر بهرهورزی دولت ترامپ افزود: «ما با مخالفتها مشکلی ندارم. اما به بهرهورزی و بهبودی عملکرد دولت نیاز داریم. به آژانس توسعه بینالمللی ایالات متحده نگاه کنید. صدها میلیارد دلار سرمایه آمریکا تلف شده و جاهای نامناسب خرج شده است. این آژانس یک دسیسه بزرگ بود. هر چند برخی از پروژههای آن مفید بودند.»
او افزود: «بهنظر من باید مارکو روبیو و وزارت امور خارجه مسئولیت تخصیص این بودجه را برعهده بگیرند. ایلان کمک بزرگی بود.»
ترامپ تصریح کرد: «به ایلان اعتماد دارم. پس از آژانس توسعه بینالمللی ایالات متحده، از او خواهم خواست تا وزارت آموزش را بررسی کند و قطعا آنجا نیز مبالغ هنگفت و فساد پیدا خواهد کرد و پس از آن، از او خواهم خواست تا به سراغ وزارت دفاع برود.»
رئیس جمهور آمریکا افزود: «مطمئن هستم که در وزارت دفاع نیز صدها میلیارد دلار کشف خواهیم کرد. اما کارزار انتخاباتی من برپایه مقابله با فساد شکل گرفت و این کار را خواهم کرد.»
او در پاسخ به سوالی درباره تعرفههای پیشنهادی خود علیه مکزیک، کانادا و دیگر کشورها و کافی بودن این اقدامات گفت: «برای جلوگیری از ورود مواد مخدر به کشور و امنیت مرزهایمان اقداماتی باید صورت بگیرد. این اقدامات کافی نیست و آنها را تغییر خواهم داد.»
ترامپ در ادامه مجددا روی خواست خود برای الحاق کانادا به آمریکا پافشاری کرد.
رئیس جمهور آمریکا در واکنش به اظهارات اخیر «جاستین ترودو» نخست وزیر کانادا پیرامون جدی بودن خواست ترامپ برای الحاق کانادا به آمریکا تصریح کرد: «بله کاملا جدی هستم. کانادا در صورت الحاق به آمریکا وضعیت بسیار بهتری خواهد داشت. بخاطر کانادا سالانه ۲۰۰ میلیارد دلار ضرر میکنیم. من اجازه نخواهم داد این روند ادامه پیدا کند. چرا ۲۰۰ میلیارد دلار به کانادا میپردازیم؟ اگر آنها یکی از ایالتهای ما شوند با پرداخت این مبلغ مشکلی نخواهم داشت.»
او در پاسخ به سوالی درباره انتقادات وارده بر استفاده از تعرفهها علیه دیگر کشورها و تأثیر آن بر اقتصاد آمریکا مدعی شد: «بهنظر من ثروتمند خواهیم شد. اکنون ثروتمند نیستیم. ما بخاطر سواستفاده دیگر کشورها از آمریکا ثروتمند نیستیم. بخاطر مکزیک نیز با کسری ۳۵۰ میلیارد دلاری روبرو هستیم.»
ترامپ در پاسخ به سوال دیگری درباره احتمال خواست خود برای «متحد کردن آمریکا» گفت: «دوست دارم این کار را انجام بدهم. اما بگذارید این را بگویم. ما باید متحد شویم و فقط موفقیت گسترده یک کشور را متحد خواهد کرد و موفق شدن سخت است.»
ترامپ: میتوانیم بخشهایی از غزه را در اختیار کشورهای منطقه قرار دهیم
«دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا روز یکشنبه گفت که متعهد به خرید و مالکیت غزه است، اما میتواند بخشهایی از این اراضی را در اختیار سایر کشورهای غرب آسیا قرار دهد تا در تلاشهای بازسازی کمک کنند.
اظهارات ترامپ در داخل ایر فورس وان خطاب به خبرنگاران در شرایطی مطرح می شود که او پیشتر هم با ناامن خواندن غزه، خواستار کوچاندن ملت فلسطینی در غزه و آغاز روند بازسازی شده بود.
او همچنین مدعی شد که «این اشتباه بزرگی است که به فلسطینیها اجازه دهیم به غزه بازگردند».
ترامپ مدعی شد: «من به آن بهعنوان یک مکان بزرگ برای املاک و مستغلات نگاه میکنم و آمریکا بهدنبال مالکیت بر آن است».
رئیسجمهور بار دیگر گفت که باید مطمئن شود که حماس بار دیگر کنترل غزه را به دست نگیرد.
لفاظیهای رئیسجمهور آمریکا در شرایطی مطرح میشوند که صهیونیستها هم تنور آن را داغ میکنند. در تازهترین مورد، «اسحاق هرتزوگ» رئیس رژیم صهیونیستی روز یکشنبه به شبکه فاکس نیوز گفت، دونالد ترامپ مذاکراتی را با رهبران عرب درباره پیشنهاد خود برای انتقال فلسطینیان از غزه به کشورهای همسایه، همزمان با بازسازی این منطقه، آغاز خواهد کرد.
این در حالی است که طرح ترامپ با محکومیت بینالمللی مواجه شده است.
در این مصاحبه، هرتزوگ مدعی شد که رئیسجمهور آمریکا قصد اشغال نظامی غزه را ندارد و از کشورهای همسایه خواست راهحلهای جایگزین ارائه دهند.
هرتزوگ اظهار داشت: «رئیسجمهور ترامپ قرار است با رهبران برجسته عرب، از جمله پادشاه اردن و رئیسجمهور مصر، و احتمالا ولیعهد عربستان سعودی دیدار کند… آنها شرکایی هستند که باید به نظراتشان گوش داد و با آنها گفتوگو کرد. ما باید شرایط آنها را هم درک کنیم و ببینیم چگونه میتوانیم طرحی پایدار برای آینده ایجاد کنیم.»
طرح ترامپ شامل بازسازی غزه و تبدیل آن به چیزی که او «ریویرای خاورمیانه» مینامد، است. طبق این طرح، فلسطینیان آواره ابتدا به اردن، مصر و سایر کشورهای عربی منتقل میشوند و سپس برخی از آنها در منطقه بازسازیشده اسکان خواهند یافت.
با این حال، این طرح با مخالفت شدید بازیگران کلیدی منطقه روبهرو شده است. اردن و مصر این طرح را رد کرده و هشدار دادهاند که میتواند مذاکرات شکننده آتشبس و گفتوگوهای جاری درباره آزادی اسیران صهیونیست با حماس را به خطر بیندازد.
اتحادیه عرب و جنبش حماس هم این پیشنهاد را رد کردهاند. علاوه بر این، قدرتهای جهانی از جمله آلمان، فرانسه، برزیل، روسیه و چین، طرح جابهجایی فلسطینیان را محکوم کردهاند. کشورهای مخالف این طرح استدلال میکنند که انتقال اجباری فلسطینیان ناقض قوانین بینالمللی است. فعالان حقوق بشر هم این پیشنهاد را «پاکسازی قومی» نامیدهاند.
با وجود این واکنشهای منفی، گزارشها حاکی از آن است که ترامپ همچنان به مذاکرات دیپلماتیک ادامه میدهد و به دنبال دریافت نظرات رهبران عرب برای اصلاح رویکرد خود است.
دیدگاه