معاون آبخیزداری گیلان خبر داد:

پارک آبخیز ۱۵ هکتاری جیرنده آماده اجراست | منتظر تخصیص اعتبارات ملی و استانی هستیم

معاون آبخیزداری گیلان، از اتمام فاز مطالعاتی احداث پارک آبخیز ۱۵ هکتاری حوضه جیرنده رودبار خبر داد و گفت: منتظر تخصیص اعتبارات ملی و استانی جهت اجرای طرح هستیم.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، محمدرضا عبدالهی در گفت وگو با ایسنا، حوضه آبخیز جیرنده در شهرستان رودبار را پایلوت طرح پارک آبخیز در استان گیلان دانست و اظهار کرد: اجرای طرح پارک آبخیز در سال ۱۴۰۱ به همه استان ها ابلاغ شد.

وی با بیان اینکه شرایط اقلیمی، جغرافیایی و آب و هوایی منطقه جیرنده فعالیت های احیایی و آبخیزداری را می طلبد، افزود: وسعت این حوضه آبخیز دو هزار و ۲۰۰ هکتار است و لذا ۱۵ هکتار از این پهنه را که مشرف به شهر بود، برای احداث پارک آبخیز انتخاب کردیم.

معاون فنی و آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان، پارک آبخیز را یک فرصت مناسب برای معرفی پروژه های آبخیزداری و نقش آنان در حفاظت از آب و خاک و پوشش گیاهی دانست و اضافه کرد: پارک های آبخیز علاوه بر مدیریت آب و خاک، ظرفیت گردشگری دارند و مردم را با ظرفیت های آن حوضه آبخیز و فعالیت های آبخیزداری سازه ای آشنا می کند.

وی پارک های آبخیز را تفرجگاه های طبیعی دانست که عملیات آبخیزداری و آبخوانداری شامل نهلکاری و کپه کاری و گابیون بندی و بندهای سنگی و چپری و خشکه چین و… به صورت متمرکز در آن اجرا شده و گفت: کلیه اقدامات انجام گرفته در پارک آبخیز سازگار با طبیعت بوده و بدون تخریب منابع طبیعی انجام می شود.

معاون فنی و آبخیزداری گیلان از طراحی آبنما و استخر ذخیره آب در پارک آبخیز جیرنده خبر داد که هم برای فصول کشاورزی و هم به عنوان سایت گردشگری مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت و عنوان کرد: نیازمند تزریق اعتبارات جهت انجام اقدامات زیربنایی و بسترسازی و ایجاد راه دسترسی و… هستیم که در نهایت جهت بهره برداری و نگهداری به شهرادری واگذار می شود.

عبدالهی همه حوضه های آبخیز را مناسب برای احداث پارک طبیعی ندانست و متذکر شد: تجمیع فعالیت های آبخیزداری اعم از بیولوژیکی و مکانیکی می تواند شرایط مساعد را برای احداث پارک آبخیز در این حوضه ها فراهم کند.

وی استان گیلان را دارای ۵۲ حوضه آبخیز دانست و تاکید کرد: حوضه آبخیز ماسوله از دیگر پایلوت های پارک آبخیز گیلان خواهد بود که به زودی فاز مطالعاتی آن را آغاز می کنیم؛ یک حوضه آبخیز در شرق گیلان نیز شناسایی شده است.

معاون فنی و آبخیزداری گیلان، اعتبار اولیه برای احداث پارک آبخیز جیرنده را بالغ بر ۶ میلیارد تومان دانست و متذکر شد: با توجه به میزان تخصیص اعتبارات سالانه، پروژه های اولویت دار آبخیزداری را در دستور کار داریم و متاسفانه هنوز موفق به اجرای پارک آبخیز جیرنده نشدیم.

Share