نقشه رژیمصهیونیستی برای تسلط بر شاهراه آبی دنیا؛ کریدوری که اسرائیل را تبدیل به هاب تجاری منطقه میکند
شواهد نشان میدهد که در پشتپرده تنشهای نظامی در خاورمیانه، یک جنگ ژئوپلیتیک بزرگ هم در جریان بوده که در قالب «نبرد کریدورها» بین دو جبهه با محوریت ایران و رژیم صهیونیستی پیگیری میشود. یعنی نظم جدید منطقه زمانی شکل خواهد گرفت که یکی از این دو قطب رو به اضمحلال رفته یا در دیگری هضم شوند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، به نقل از روزنامه فرهیختگان، رهبر معظم انقلاب در خطبه خود در روز جمعه ۱۳ مهرماه سال جاری، طرح آمریکا در منطقه را افشا کردند و عنوان داشتند: «سیاست آمریکاییها و همپیمانان، تبدیل رژیم به دروازه صادرات انرژی از منطقه به جهان غرب و واردات کالا و فناوری از غرب به منطقه است و این یعنی تضمین موجودیت رژیم غاصب و وابستگی کل منطقه به آن. رفتار سفاکانه و بیمحابای رژیم با مبارزان، ناشی از طمع به چنین وضعی است. این واقعیت به ما تفهیم میکند که هر ضربه به رژیم از سوی هر کس و هر مجموعه، خدمت به کل منطقه و بلکه به کل بشریت است.»
اما یکی از تأکیدات رهبر انقلاب در خطبه نماز جمعه جالب توجه است؛ آنجایی که ضربه به اسرائیل با خدمت به «کل منطقه» و نه فقط «محور مقاومت» معادلسازی میشود. این تأکید از آنجایی نشئت میگیرد که در صورت پیروزی اسرائیل، نظم جدید حاکم بر منطقه دیگر شامل کشورهای مستقل و قدرتمند نخواهد بود، بلکه سناریوی تجزیه و تضعیف همه کشورها، روی میز رژیمصهیونیستی قرار دارد. این موضوع حتی متحدان اسرائیل را نیز دربرمیگیرد.
پیشبینی انصارالله از فروپاشی مصر به دست اسرائیل!
پنجشنبه هفته گذشته ۲۹ آذرماه، عبدالملک حوثی، دبیرکل انصارالله یمن در سخنرانی خود به نکتهای مهم درباره وضعیت مصر به عنوان یکی از شرکای سیاسی اسرائیل اشاره کرده و گفت: «اسرائیل میخواهد امت اسلامی نتواند هیچگونه مقاومتی درباره تجاوزات دشمن خود داشته باشد. شما دیدید که چه بلایی سر سوریه آمد.»
وی ادامه میدهد: «امروز حتی مصر و ارتش این کشور نیز در معرض تهدید قرار دارد. ممکن است وضع مصر به سرعت فرو بپاشد و رژیمصهیونیستی تمام توانمندیها و قدرتهای ارتش مصر را مانند سوریه از بین ببرد. رژیمصهیونیستی بهدنبال اجرایی کردن این نقشه است.»
اما اسرائیل چه برنامهای برای فروپاشی مصر به عنوان یکی از شرکای سیاسی خود دارد؟ علی مروی کارشناس اقتصادی در توضیح اظهارات دبیرکل انصارالله یمن به برنامه رژیمصهیونیستی برای احداث کانال آبی بنگوریون اشاره میکند و در شبکه ایکس مینویسد: «کانال بنگوریون که رژیمصهیونیستی به عنوان بخشی از کریدور آیمک در برنامه دارد، رقیب اصلی کانال سوئز است. با راهاندازی این کانال شک نداشته باشید که اسرائیل حتی یک روز آرام هم برای کانال سوئز باقی نخواهد گذاشت و شرایط امروز را برای مصریها تبدیل به آرزو خواهد کرد.»
به گفته این کارشناس اقتصادی، اسرائیل قصد دارد سناریوی تضعیف مصر را از مسیر احداث «کانال بنگوریون» ذیل «کریدور آیمک» پیگیری کند. برای فهم دقیقتر ماجرا ابتدا طرح کریدور آیمک و سپس کانال بنگوریون به عنوان یکی از اجزای مهم این کریدور را توضیح میدهیم.
کریدوری که اسرائیل را تبدیل به هاب تجاری منطقه میکند
طرح کریدور آیمک اصلیترین ایده آمریکا برای تبدیل رژیمصهیونیستی به دروازه تجارت کالا و انرژی است. طبق تصویر ۱، این طرح با عنوان کریدور هند-رژیم صهیونیستی-اروپا یا کریدور هند-خاورمیانه-اروپا نامگذاری شده که نقطه آغازین آن، کشور هند بوده و سپس از مسیر امارات و عربستان و اردن به رژیم صهیونیستی متصل شده و در ادامه از مسیر دریای مدیترانه به اروپا میرسد.
مسیر هند تا امارات و مسیر رژیم صهیونیستی به اروپا در قالب حملونقل دریایی تعریف شده و مابقی مسیر نیز به صورت ریلی در طرح گنجانده شده است. البته اسرائیلیها در طرح آیمک به دنبال دور زدن کشور اردن به عنوان یکی دیگر از شرکای سیاسی خود نیز هستند و قصد دارند از مسیر کانال بنگوریون و مستقیم از طریق دریای سرخ به عربستان متصل شده و سپس به اروپا برسند.
۱۹ شهریورماه سال ۱۴۰۲ تفاهمنامه احداث کریدور آیمک در حاشیه اجلاس سران G20 رونمایی شد و آمریکا نیز با حضور رسمی خود در اجلاس، پشتیبانی حداکثری خود از این کریدور امنیتی را اعلام کرد. کریدور آیمک رقیب جدی کریدور مقاومت است که قرار بود ایران را از مسیر عراق، سوریه و لبنان به دریای مدیترانه و اروپا متصل کند، ولی حال با سقوط حکومت بشار اسد و تضعیف حزبالله لبنان به نظر میرسد که کار ایران برای پیشبرد ایده خود بسیار سخت شده است.
کانال بنگوریون؛ آغازی بر پایان کانال سوئز در مصر
حال سوال اصلی اینجاست که کانال آبی بنگوریون چیست؟ پیشتر گفته شد که اسرائیل قصد دارد با احداث این کانال آبی که ذیل کریدور آیمک تعریف میشود، سناریوی فروپاشی مصر و حذف اردن از کریدور آیمک را پیگیری کند. در تصویر ۲، کانال بنگوریون نشان داده شده است. این کانال رقیب جدی کانال سوئز بوده که از مسیر کشور مصر دریای مدیترانه را به دریای سرخ وصل میکند.
رژیمصهیونیستی با احداث کانال آبی بنگوریون و انسداد کانال سوئز به دنبال این است که بر یکی از مهمترین شاهراههای تجارت دنیا مسلط شده و مسیر تبدیل خود به دروازه تجارت کالا و انرژی را تسهیل کند. نکته جالب اینکه کانال بنگوریون در اواخر دهه ۱۹۶۰ طراحی شده و اسم این کانال به نام داوود بنگوریون، اولین نخستوزیر رژیم صهیونیستی نامگذاری شده است.
همانطور که در تصویر ۲ مشاهده میکنید، نقطه آغاز کانال بنگوریون در خلیج عقبه در دریای سرخ واقع شده است. طبق طراحی اولیه، طول این کانال اسرائیلی ۲۹۳ کیلومتر است که حدود ۵۰ درصد از کانال ۱۹۲ کیلومتری سوئز طولانیتر است. برآوردها از هزینه احداث کانال بنگوریون از ۱۶ تا ۵۵ میلیارد دلار وجود دارد. کانال بنگوریون ۵۰ متر عمق دارد و کشتیهایی به طول ۳۰۰ و عرض ۱۱۰ متر میتوانند از آن عبور کنند.
تسلط بر ۱۲ درصد تجارت جهان با احداث کانال بنگوریون
با اجرای عملیات طوفانالاقصی و تشدید تنشها در خاورمیانه فعلاً طرح کانال بنگوریون نیز همانند طرح اصلی خود یعنی کریدور آیمک به حالت تعلیق درآمده تا ابتدا وضعیت درگیری جبهه مقاومت و رژیم صهیونیستی تعیین تکلیف شود. در صورت پیروزی رژیمصهیونیستی قطعاً اجرای این طرح مجدداً در دستورکار قرار میگیرد و حتی میتوان اینگونه تعبیر کرد که اقدامات تهاجمی رژیم صهیونیستی در منطقه نیز با هدف زمینهسازی برای پیشبرد کریدور آیمک و کانال بنگوریون در حال اجراست.
پیش از عملیات حماس در ۷ اکتبر سال ۲۰۲۳، رژیمصهیونیستی در سوم نوامبر سال ۲۰۲۲ از آغاز فرایند ایجاد آبراهه بنگوریون خبر داده بود. هر چند ساخت کانال بنگوریون سالانه درآمدی معادل ۸ تا ۱۰ میلیارد دلار را برای رژیمصهیونیستی به همراه دارد، اما مزایای امنیتی و ژئوپلیتیک تسلط اسرائیل بر ۱۲ درصد از تجارت دریایی دنیا بیشتر از درآمد اقتصادی آن است، تجارتی که هماکنون از کانال سوئز انجام شده و امتیازات آن به کشور مصر تعلق میگیرد.
احداث کانال بنگوریون به معنای تلاش رژیم صهیونیستی برای انسداد کانال سوئز خواهد بود که آسیبی جدی به کشور مصر محسوب میشود. همچنین ایجاد این کانال آبی به معنای تضعیف جایگاه کشور اردن در طرح کریدور آیمک است. یعنی در رویای رژیم صهیونیستی حتی کشورهای همسو با آن نیز جایی برای حضور مستقلانه و قدرتمندانه نداشته و باید از نظر سیاسی و اقتصادی کاملاً خلع سلاح و تضعیف شوند.
دیدگاه