ترامپ تروریست است مجازات او قطعی است | آقای پزشکیان! شما صاحب ایران نیستید
موضع اخیر رئیسجمهور محترم در ارتباط با موضوع مجازات عاملان و آمران ترور ناجوانمردانه شهید سلیمانی در حالی بیان شده است که پیشتر و در دوران رقابتهای انتخاباتی، انتخاب کلمهای نامناسب و ناشی از سهو لسان از سوی پزشکیان در ارتباط با قهرمان ملی ایران شهید سپهبد قاسم سلیمانی، انتقادات وسیعی را به همراه داشت.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، روزنامه کیهان در شماره روز پنجشنبه خود نوشت: مسعود پزشکیان در گفتوگو با شبکه آمریکایی NBC، در موضعی تاملبرانگیز و در پاسخ به سؤال خبرنگار این شبکه درباره مجازات ترامپ، اظهار داشت: از ابتدا همچنین قصدی نداشتیم و نخواهیم داشت. این موضع عجیب در تقابل با سخن و موضع صریح رهبر معظم انقلاب درباره مجازات و انتقام عاملان و آمران ترور شهید سلیمانی و سیاست رسمی کشور در ارتباط با ترامپ است.
روز سهشنبه گذشته سید مهدی طباطبایی معاون ارتباطات دفتر رئیسجمهور در پیامی در فضای مجازی از مصاحبه و پیام مهم مسعود پزشکیان رئیسجمهوری اسلامی ایران در گفتوگو با شبکه NBC آمریکا خبر داد.
خبری که پیش از انتشار این گفتوگو، امیدها را برای اتخاذ موضعی هوشمندانه و مبتنی بر اصول کلی و اساسی سیاست خارجی نظام از سوی رئیسجمهور محترم برای افکار عمومی در آمریکا، پررنگتر کرده بود.
با انتشار این مصاحبه در روز چهارشنبه، اتخاذ موضعی عجیب و تامل برانگیز از سوی رئیسجمهور محترم، به ناگاه نگرانیها را درباره تداوم مواضع متناقض و در تضاد با سیاستهای کلی نظام و رهبر معظم انقلاب در حوزه سیاست خارجی روزافزون کرد.
مسعود پزشکیان در این گفتوگو در پاسخ به سؤال خبرنگار NBC با این مضمون که «قول میدهید که اقدامی برای کشتن دونالد ترامپ صورت نگیرد؟» اظهار میدارد: «از ابتدا هم چنین قصدی نداشتیم و نخواهیم داشت.»
غلطی کردند، بایستی انتقام پس بدهند
این موضع عجیب پزشکیان در حالی عنوان میشود که رهبر معظم انقلاب حضرت آیتالله العظمی خامنهای در ۲۶ آذر ۱۳۹۹ در بیانات خود در این ارتباط فرمودند: «قاتل سلیمانی و آمر به قتل سلیمانی باید انتقامشان را پس بدهند؛ آن به جای خودش محفوظ است. اگر چه به گفته یک عزیزی، کفش پای سلیمانی هم بر سرِ قاتل او شرف دارد و سرِ قاتل او هم برود، فدیه کفش سلیمانی هم نمیشود؛ این هست امّا بالاخره غلطی کردند، بایستی انتقام پس بدهند؛ هم آمر، هم قاتل بدانند که در هر زمان ممکن، هر وقت ممکن شد – ما دنبال وقت ممکن هستیم- باید انتقامشان را پس بدهند.»
ایشان همچنین در ۱۱ آبان ۱۴۰۱ نیز بر این موضع تأکید کردند و فرمودند: «ما هرگز شهادت شهید سلیمانی را فراموش نخواهیم کرد؛ این را بدانند. حرفی زدیم در این مورد، پای آن حرف ایستادهایم. در وقت خودش، سر جای خودش انشاءالله انجام خواهد گرفت.»
نتیجه پالسهای مثبت به آمریکا چه بود؟
تکرار این قبیل مواضع که پیشتر در نشست خبری رئیسجمهور با خبرنگاران در شهریورماه سال جاری و همچنین در مواضع تاملبرانگیز آقای پزشکیان در نیویورک مسبوق به سابقه بوده و ارسال سیگنالهای مثبت بسیار از سوی رئیسجمهور و برخی از اطرافیان وی در ارتباط با آمریکا و غرب، در طی مدت اخیر نه تنها به کوچکترین واکنش و قدم مثبتی از سوی آنان روبهرو نشده است که بالعکس در هر مورد با پاسخی گستاخانهتر روبهرو شده است.
کافی است که رئیسجمهور محترم نگاهی به لیست تحریمهای آمریکا در ماههای سپری شده از دولت چهاردهم بیندازند و مروری بر مواضع دولتمردان دموکرات دولت بایدن و همچنین افراد کابینه احتمالی ترامپ داشته باشند تا متوجه موضع آشکار دولت پیشین و آتی آمریکا در ارتباط با کشورمان بشوند.
موضع تامل برانگیز رئیسجمهور در حالی عنوان شده است که در همین روزها، سازمان ضدایرانی «اتحاد علیه ایران هستهای (UANI)» که ید طولا و نقش مهمی در اقدامات خصمانه آمریکا بر علیه کشورمان در دولتهای مختلف دموکرات و جمهوریخواه داشته، لیست بلندبالایی از اقدامات خصمانه گوناگون بر علیه کشورمان را در گزارش هفت صفحهای خود با عنوان «برنامه ۱۰۰ روزه برای دولت جدید ترامپ در رابطه با ایران» برای پیشنهاد به وی تدارک دیده است.
نکته حائز اهمیت این است که این سازمان با پشتوانه مالی میریام ادلسون (بیوه شلدون ادلسون) به عنوان دومین حامی مالی بزرگ کمپین انتخاباتی ۲۰۲۴ ترامپ و دیگر سرمایهداران نزدیک به وی اداره شده و تعداد بسیاری از سیاستمداران دموکرات و جمهوریخواه آمریکایی و همچنین مقامات اطلاعاتی صهیونیست، در این سازمان حضور داشته و از آن حمایت میکنند و از این رهگذر تاثیر زیادی بر سیاستهای آمریکا بر علیه ایران داشته است.
سهو لسان یا تاثیر از مشاوران نااهل
موضع اخیر رئیسجمهور محترم در ارتباط با موضوع مجازات عاملان و آمران ترور ناجوانمردانه شهید سلیمانی در حالی بیان شده است که پیشتر و در دوران رقابتهای انتخاباتی، انتخاب کلمهای نامناسب و ناشی از سهو لسان از سوی پزشکیان در ارتباط با قهرمان ملی ایران شهید سپهبد قاسم سلیمانی، انتقادات وسیعی را به همراه داشت.
این سو برداشت گرچه با توضیح پزشکیان در مناظره بعد، برای افکار عمومی مشخص و برطرف گردید ولی تکرار مواضعی همچونعدم عزم ایران برای مجازات عاملان و آمران ترور شهید سلیمانی یعنی ترامپ و دیگر سران جنایتکار آمریکا در زمان شهادت شهید سلیمانی، نگرانیهای موجود در ارتباط با تاثیر مشاوران نااهل، سادهاندیش، کارنابلد و با کارنامه مردود در برجام را پیش از پیش کرده است.
رئیسجمهور محترم در حالی که صادقانه به ناآشنایی خود نسبت به حوزه سیاست خارجی اذعان داشته و از دعوت کارشناسان سیاست خارجی سخن به میان میآورد، در واقعیت و در مدت زمان طی شده از دولت چهاردهم عنان مواضع دولت و موضعگیریهای خود در این حوزه را نه به دست کارشناسان واقعی که به دست افرادی سپرده است که نابلدی خود در این حوزه و ناآگاهی خود نسبت به منطق علم روابط بینالملل را بارها و بارها نشان دادهاند و کارنامه آنان مملو از تجربیات شکستخورده از کرنش در برابر غرب و بیاعتنایی و گستاخی بیشتر غرب در برابر این به اصطلاح اعتمادسازیها است.
افرادی که پیشتر در دوران دولت اصلاحات و دولت حسن روحانی، نه تنها با کرنشهای خود رهاوردی را برای کشور به ارمغان نیاوردند که بالعکس دولتمردان آمریکایی را در ناجوانمردی و گستاخی خود نسبت به کشورمان جریتر کردند. محور شرارت خواندن ایران و اقدامات و مواضع خصمانه آمریکا و بیتعهدی این کشور نسبت به تعهدات خود در برجام در برابر موجی از عقبنشینیهای دولتهای اصلاحات و روحانی گوشه کوچکی از کارنامه مردود این افراد است.
جناب آقای رئیسجمهور! شما بارها، متنهای تنظیم شده را کنار گذاشته و سعی کردید تا به زبانی ساده با ملت سخن بگویید، متنهایی که همین قبیل افراد آنها را تنظیم کرده و سعی بر این داشته و دارند که راه شکست خورده روحانی و برجامیهای دولت وی را بار دیگر بر شما نیز غالب کرده و مجددا کشور را در دور باطلی قرار دهند که پیش از این در بروکسل و سعدآباد و برجام تجربه شده و کاستیها و ضررهای بیشمار آن آشکار گشته است.
نگاهی بر عملکرد چندین ماهه سیاست خارجی دولت چهاردهم نشانگر این است که متاسفانه در حالی که وزارت امور خارجه و شخص وزیر مواضعی انقلابی و مبتنی بر اصول سیاست خارجی نظام را اتخاذ کردهاند، سیاست خارجی دولت و حوزه رئیسجمهور، به واسطه تسلط افراد مورد اشاره در این گزارش راه متفاوتی را در پیش گرفته که سعی در تکرار تجربه دولت روحانی در دوران مسعود پزشکیان دارند.
اتخاذ مواضع عجیب و تامل برانگیز از سوی رئیسجمهور محترم علاوهبر القای دوگانگی در مواضع نظام و اختلاف میان رویکرد کلی نظام و سیاست دولت، نوعی دیگر از دوگانگی را میان دولت و وزارت امورخارجه نیز به نمایش میگذارد که دست مذاکرهکنندگان دولت چهاردهم را در هر مذاکره احتمالی نیز خالیتر کرده و فضا را برای سوءاستفاده دشمن به واسطه احساس شکاف میان ارکان کشور آماده میسازد.
کیهان باردیگر به واسطه رویکرد دلسوزانه و علاقه خود به پزشکیان، وی را از تکیه بر افراد و حضور و تسلط افرادی که پیش از این حتی یک تجربه موفق را نیز در سیاست خارجی دولت اصلاحات و روحانی به ثبت نرسانده و کشور را در وضعیت بحرانی به دولت نهم و سیزدهم تحویل دادند، برحذر میدارد.
جناب رئیسجمهور، تجربه دولت مرحوم هاشمی رفسنجانی، دولت اصلاحات و دولت روحانی به وضوح نشان داد که حسن نیت ایران، نه تنها با حسن نیت متقابل روبهرو نشد که متأسفانه در بسیاری از موارد، دشمن به اشتباه آن را به عنوان نشانهای از ضعف کشور تلقی کرده و این امر موجب گستاخی و زیادهخواهی بیشتر از سوی آنها گردید.
شریعتمداری: آقای پزشکیان! شما صاحب ایران نیستید
همچنین حسین شریعتمداری در یادداشت روز کیهان نوشت:
۱- آقای پزشکیان رئیسجمهور محترم کشورمان در مصاحبه با شبکه NBC آمریکا گفته است «ایران اصولاً آماده گفتوگو با دولت دوم ترامپ است»! که با عرض پوزش باید گفت: جناب پزشکیان شما صاحب ایران نیستید! شما رئیسجمهور ایران هستید که مسئولیت قوه اجرائی کشور برای ۴ سال به عنوان «یک امانت» به شما سپرده شده است و سازوکار بهکارگیری این امانت و میزان اختیارات شما نیز به وضوح در قانون مشخص شده است و جنابعالی ملزم به حرکت در چارچوب قوانین یاد شده هستید. از این روی، اظهارنظر حضرتعالی در مصاحبه با شبکه NBC آمریکا، اولاً؛ بیرون از حوزه اختیارات شماست، ثانیاً؛ به دلائلی که اشاره میکنیم، در تضاد کامل با منافع ملی کشورمان است و ثالثاً؛ پیام ذلت به دشمن قسمخورده ایران اسلامی است. دشمنی که تاکنون از هیچ جنایتی علیه ایران و مردم این مرز و بوم دریغ نکرده است و…
۲- حضرتعالی در این مصاحبه فرمودهاید: «ایران هرگز قصد ترور ترامپ را نداشته است»! کاش از خبرنگار NBC میپرسیدید، مگر ترامپ چه کرده است که شما نگران ترور او هستید؟! در این صورت خبرنگار مجبور بود به ترور شهید سلیمانی و یارانش توسط ترامپ اعتراف کند و سپس میتوانستید و باید میپرسیدید؛ آیا مرگ برای کسی که برجستهترین و کارآمدترین شخصیت ضدتروریسم را ترور کرده است، کمترین و پیشپا افتادهترین مجازات نیست؟! باید به اظهارات ترامپ در مناظره تلویزیونی با هیلاری کلینتون اشاره میفرمودید که تاکید کرده بود گروه تروریستی داعش ساخته و پرداخته آمریکاست و میپرسیدید که مگر قلع و قمع داعش کار شهید سلیمانی نبود؟ چرا به خبرنگار NBC اجازه دادهاید که به جای آمریکا، ایران را روی صندلی اتهام بنشاند؟! ما تروریست نیستیم ولی ترامپ و چند تن از همکارانش -از جمله مایک پمپئو، وزیر خارجه ترامپ- را به عنوان قاتلان شهید سلیمانی و یارانش، مستحق مرگ میدانیم. قصاص آنها وظیفه دینی و قانونی هر ایرانی غیرتمند و مسلمان است. بنابراین وظیفه شما به عنوان یک ایرانی غیرتمند و مسلمان، اجرای این حکم الهی است و نه مذاکره با قاتل شهید سلیمانی و دل دادن و قلوه گرفتن!
۳- رئیسجمهور محترم به یقین میدانند -و باید بدانند- که مذاکره ترجمان دیگری از «معامله» است و در تمام فرهنگهای سیاسی برای آن ۳ بخش تعریف شده است. اول؛ کف مذاکره که از مجموعه نقاط مشترک تشکیل شده است. دوم: لایه میانی مذاکره که بحث و گفتوگو درباره بده و بستانهاست، یعنی هریک از
دو سوی مذاکره چه میدهند و در مقابل چه میستانند و سوم؛ سقف مذاکره، که نتیجه مذاکرات و «توافق نهائی» طرفین مذاکره است. اکنون این پرسش از جناب پزشکیان و سایر کسانی که نسخه مذاکره با آمریکا را میپیچند، در میان است که اولاً؛ کف مذاکره از کدام نقطه یا نقاط مشترک تشکیل شده است؟ آمریکا با صراحت اعلام کرده است که براندازی جمهوری اسلامی ایران را به عنوان یک هدف استراتژیک دنبال میکند و تاکید دارد که این خط استراتژیک با تغییر دولتها تغییر پیدا نمیکند! ثانیاً؛ در بخش میانی قرار است چه چیزی بدهیم و چه بستانیم؟ آمریکا با صراحت اعلام کرده است که آنچه از ما میخواهد دقیقاً و بدون کم و کاست «نقاط قوت» و کانون اقتدار ایران اسلامی است… باید صنایع نظامی و مخصوصاً صنایع موشکی خود را تعطیل کنید! حضورتان در منطقه و در عرصه بینالملل در چارچوب تعیینشده از جانب آمریکا باشد! اسرائیل را به رسمیت بشناسید! از حمایت جبهه مقاومت دست بکشید! و… ثالثاً؛ همانگونه که به وضوح دیده میشود آمریکا پیشاپیش «سقف مذاکره» را تعیین کرده است و در یک کلمه از ایران میخواهد که برده آمریکا باشد! و تازه این نقطه پایان نیست و بیتردید بعد از حذف نقاط قوت کشورمان، پروژه براندازی را کلید خواهد زد!
۴- آقای پزشکیان! جنابعالی بارها تاکید کردهاید که برنامه دولت شما همان برنامهها و سیاستهای ابلاغی رهبر معظم انقلاب است. در صداقت شما کمترین تردیدی نیست ولی در انطباق برخی از مواضعتان با الگوئی که اشاره کردهاید تفاوتهایی وجود دارد. حالا، به چند نمونه از موارد فراوان نظرات حضرت آقا در نفی مذاکره با آمریکا نگاهی بیندازید و صرفنظر از جایگاه ملکوتی حضرت ایشان، مستنداتی را که در این خصوص ارائه میفرمایند از نظر بگذرانید؛
l« مذاکره یعنی معامله؛ یعنی یک چیزی بدهی، یک چیزی بگیری. آنچه در این معامله مورد نظر او است، درست نقاط قوّت جمهوری اسلامی است؛ مذاکره را روی این میبرند. نمیگویند بیایید راجع به آب و هوا، راجع به منابع طبیعی، راجع به محیطزیست مذاکره کنیم، میگویند بیایید درباره سلاح دفاعی شما مذاکره کنیم، شما چرا سلاح دفاعی دارید»؟
l« خب سلاح دفاعی برای یک کشور ضروری است. اینها میگویند بیایید روی این مذاکره کنیم، مذاکره کنیم یعنی چه؟ یعنی شما اگر چنانچه فرض کنید موشک میسازید با فلان بُرد، با فلان دقّت، این بُرد را کم کنید بهطوری که به پایگاه ما که آمریکا هستیم نرسد که اگر ما یک روز شما را زدیم، شما نتوانید جواب ما را بدهید. خب این مورد معامله است، شما قبول میکنید این را، یا قبول نمیکنید؟ معلوم است که قبول نمیکنید، وقتی قبول نکردید همین آش است و همین کاسه…».
l« بنشینیم با آمریکا مذاکره کنیم، تعهّد بگیریم که شما باید فلان کارها را بکنید، فلان کارها را نکنید، مشکل حل میشود؟ در قضیّه بیانیّه الجزایر، سر قضیّه آزادی گروگانها در سال ۶۰، شما نشستید با آمریکا صحبت کردید… قرارداد گذاشتند، تعهّدهای متعدّدی گرفتند که ثروتهای ما را آزاد کنید، تحریمهای ما را بردارید، در امور داخلی کشور ما دخالت نکنید، و ما هم از این طرف گروگانها را آزاد میکنیم. گروگانها را آزاد کردیم، آیا آمریکا به آن تعهّدات عمل کرد؟ آیا آمریکا تحریم را برداشت؟ آیا آمریکا ثروتهای مسدود شده ما را به ما پس داد؟ نه، آمریکا به تعهّد عمل نمیکند؛ خیلی خب، این هم مذاکره و نشستن با آمریکا. یا در برجام؛ گفتند که [اگر] شما فعّالیّت صنعتی هستهای را کم کنید -حالا جرأت نکردند بگویند تعطیلِ تعطیل- به این مقدار فروکاهی کنید، ما این کارها را انجام میدهیم؛ تحریمها را برمیداریم، این کار را میکنیم، آن کار را میکنیم؛ کردند این کارها را؟ نکردند دیگر. مذاکره مشکل ما را با آمریکا حل نمیکند».
l و دهها مستند دیگر از همین دست.
۵- رئیسجمهور محترم فرمودهاند «ایران برای گفتوگو با دولت دوم ترامپ آماده است»! و در این مورد بخصوص لازم است توجه جناب پزشکیان را به این بیان حکیمانه و مستند رهبر انقلاب جلب کنیم. حضرت ایشان درباره مذاکره با ترامپ میفرمودند: «مذاکره با کسی که آدم حسابی باشد غلط است، حالا اینها که آدم حسابی هم نیستند؛ [مذاکره با] آدمهایی که زیر حرفشان میزنند، تعهّدشان را به هم میزنند، پابند به هیچ چیز نیستند -نه یک چیز اخلاقی، نه یک چیز قانونی، نه یک عرف بینالمللی، به هیچ چیزی پابند نیستند- بنابراین مسخره است». این سخن رهبر معظم انقلاب هنگامی بود که هنوز دونالد ترامپ رئیسجمهور وقت آمریکا با اقدام تروریستی خود، حاج قاسم سلیمانی را به شهادت نرسانده بود.
۶- هفته گذشته «ریچارد نفیو» که به معمار تحریمها علیه ایران شهرت دارد طی یادداشتی در نشریه آمریکایی «فارن افرز» از کارآمدی تحریمها علیه ایران ابراز ناامیدی کرده بود و درباره حمله احتمالی به ایران نیز مینویسد «پیامدهای حمله نظامی به ایران بسیار سنگین است و در آن، احتمال شکست و تضعیف اعتبار آمریکا وجود دارد، حمله به تاسیسات هستهای ایران نیز بیاثر است». ریچارد نفیو تاکید میکند که «مذاکره، تنها راه برای مقابله و مهار ایران است» جناب پزشکیان عزیز! توجه بفرمائید! آمریکا، به صراحت اعلام میکند که مذاکره را تنها راه مقابله با ایران میداند و جنابعالی (بخوانید افراد زاویهدار و بدسابقهای که شما را احاطه کردهاند) اعلام میکنند که برای حل مشکلات در پی مذاکره هستند!
۷- و بالاخره، کاش رئیسجمهور محترم کشورمان، اطراف خود را از افراد زاویهدار خالی کنند. افراد بدسابقهای که بارها بیاعتقادی خود به انقلاب و نظام را نشان دادهاند و در بسیاری از موارد با دشمنان تابلودار ایران اسلامی همسو بودهاند.
دیدگاه