۱۰ تا ۱۲ مسئله حل نشده در گیلان وجود دارد | دانشجو نباید تنها طرح چالش و مشکل کند
دکتر حقشناس دانشجو را مطالبهگر و رافع مشکلات دانست و گفت: یکی از رسالتهای دانشجویان این است که باید به دنبال حل مسائل باشد و نباید تنها طرح چالش و مشکل کند بلکه باید ضمن ارایه راهحلهای علمی، مطالبهگری را در دستور کار خود قرار دهند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، پیش از ظهر امروز آیین نکوداشت روز دانشجو با حضور دکتر هادی حق شناس- استاندار گیلان در تالار حکمت دانشگاه گیلان برگزار شد.
در این آیین روسای دانشگاههای استان، نمایندگان تشکلهای دانشجویی از سراسر استان و همچنین جمعی از دانشجویان دانشگاه گیلان حضور داشتند.
روحیه مطالبهگری و آرمانخواهی دانشجویان زمینهساز تحرک جامعه است
دکتر محمد دوستار رئیس دانشگاه گیلان در این مراسم، ضمن تسلیت ایام فاطمیه و گرامیداشت یاد و خاطره شهدا بهویژه شهدای دانشجو، بر اهمیت تبیین ۱۶ آذر به عنوان روز دانشجو تأکید و گفت: شهادت سه تن از دانشجویان که هنگام اعتراض به از سرگیری روابط ایران با بریتانیا در ۱۶ آذر ۱۳۳۲ در تاریخ کشور رقم خورد، ضروری است که به درستی تبیین شود تا دانشجویان در جریان رخدادهای گذشته قرار بگیرند.
دکتر دوستار با بیان اینکه روحیه آرمانخواهی، آرمانگرایی و مطالبهگری دانشجویان همیشه منشأ اثرات مثبتی در جامعه بوده است، افزود: این روحیه دانشجویان سبب تحرک و پویایی در حوزههای مختلف و در واقع موتور محرکه جامعه است که باید بیش از پیش پاس داشته شود.
وی خاطرنشان کرد: جامعه همواره نیازمند عرضه دستاوردهای دانشجویان است تا در مسیر توسعه کشور، این دستاوردها در خدمت مردم قرار گیرد.
رئیس دانشگاه گیلان همچنین از برگزاری مراسم بزرگداشت روز دانشجو به صورت مجزا در کلیه دانشکدههای دانشگاه خبر داد و افزود: امروز میزبان دانشجویان استان در دانشگاه گیلان هستیم و حضور دانشجویان استان را به خانه خود گرامی میداریم.
۱۰ مسئله حل نشده در گیلان وجود دارد
هادی حقشناس استاندار گیلان در این آیین با تأکید بر شنیدن صدای دانشجو، اظهار کرد: باید با گذاشتن تریبون آزاد در فضای دانشجویی، صدای دانشجویان که به هر دلیلی صدای آنها شنیده نشده، شنیده شود.
وی با بیان اینکه بین ۱۰ تا ۱۲ مسئله حل نشده در گیلان وجود دارد، افزود: حل این مسائل نیازمند تبیین و طرح درست مسئله است که یکی از آنها ایجاد و راهاندازی برخی از رشتهها و یا غیر اقتصادی رفتار کردن و بهره گرفتن از آنها است.
نماینده عالی دولت در گیلان با اشاره به حل بسیاری از مسائل استان با بهرهگرفتن از الگوی موفق کشورهای توسعهیافته، گفت: برخی از صنایع توسعه یافته در کشورهای اروپایی نیز در حال تنزل و افول آنها شده چرا که از صنایع بهروز و نو استفاده نکردهاند.
حقشناس با اشاره به معضل عمده گیلان در پسماند، افزود: معضل پسماند در کل کشور وجود دارد و در بسیاری از استانها مدیریت شده است باید بررسی کنیم چرا در استان گیلان، این موضوع حل نشده باقی مانده است؟
وی دانشجو را مطالبهگر و رافع مشکلات دانست و گفت: دانشجو نباید تنها طرح چالش و مشکل کند بلکه باید ضمن ارایه راه حل های علمی، مطالبه گری را در دستور کار خود قرار دهند.
استاندار گیلان با بیان اینکه معضل پسماند راهحل دارد، گفت: تبدیل زباله به کمپوست، زبالهسوز و تعیین نقطه جدید برای انتقال زباله راهحلهای مدیریت پسماند در استان بوده اما باید سوال شود که چرا تاکنون انجام نشده است؟
حقشناس معضل دیگر استان را تالاب انزلی و چالشهای زیست محیطی آن برشمرد و افزود: عمق تالاب انزلی دستکم یک میلیارد مترمکعب طی ۶۰ – ۷۰ سال اخیر کاهش یافته است که بخشی از این کاهش عمق به دلیل ورود رسوبات رودخانهای و ورود کود آلی تدریجی به تالاب است.
وی بر ضرورت تبیین صحیح صورت مسئله در بحران تالاب انزلی تاکید کرد و گفت: از یک طرف رسوبات و کود آلی را وارد تالاب و از سمت دیگر آزولا و دیگر آلایندههای تالاب را جمعآوری میکنیم، این یعنی ما درست طرح مسئله نکردهایم.
استاندار گیلان با بیان اینکه حل علمی و اصولی چالش تالاب نیازمند تخصیص بالای اعتبارات است، تصریح کرد: این میزان اعتبار به هیچ وجه توسط دولت قادر به تأمین نیست و باید دنبال راهی علمی، کم هزینه و اثربخش بود.
نماینده عالی دولت در گیلان، چالش بعدی در استان را چای، برنج و توتون دانست و گفت: مصرف چای در ایران ۱۰۰ هزار تن است که یک سوم آن در گیلان و مابقی وارداتی است.
به گفته حقشناس، یک سوم چای تولیدی در گیلان به فروش، یک سوم صادر و تمام مشکلات ما بر سر یک سوم باقیمانده است که مدیریت این بخش بسیار مهم و نیازمند مراقبت است تا ارز تعلق گرفته برای واردات در مسیر درست خود و به دست اهلش برسد.
وی با بیان اینکه دولت در مقابل ملت راهبرد حمایت از تولید دارد، گفت: حمایت از کشاورزی، صنعت و گردشگری راهبرد دولت است اما اینکه از کدام بخش حمایت شود را دولتها تعیین میکنند.
استاندار گیلان با اشاره به ناترازی تولید در بخش کشاورزی، گفت: اگر ناترازی تولید مدیریت نشود، کشاورز، صنعت کار، متولی خدمات دست از کار میکشد.
نماینده عالی دولت در گیلان با اشاره به افزایش تعرفه واردات خودرو به جهت حمایت از خودروسازان داخلی، بیان کرد: علی رغم همه مشکلات صنعت خودروی داخلی از قبیل مصرف بالای سوخت، مشکلات فنی و آلودگی هوا، تعرفه بسیار بالایی دارد در حالی که تعرفه واردات محصولات کشاورزی که برای کشور بسیار راهبردی و حیاتی است، بسیار ناچیز است.
حقشناس با اشاره به مزیت نسبی گیلان در تولید و صادرات مرغ، تصریح کرد: تولیدکننده مرغ علاوه بر تامین بازار داخلی، بازاریابی کرده و به صادرات را در پیش گرفته اما به یکباره اعلام میشود که صادرات باید لغو شود، و در این راستا به دنبال این هستیم با مذاکره با وزیر جهاد کشاورزی، ۵درصد سهمیه صادرات برای هر تولید کننده مرغ اختصاص یابد.
وی از واگذاری تمام اختیارات استاندار به روئسای دانشگاهها خبر داد و گفت: از امروز هر مشکلی که در دانشگاه وجود دارد و در اختیار استاندار هست به دانشگاهها واگذار میشود تا مشکلات قابل حل سریعتر حل شود.
گفتنی است در این همایش دستکم ۱۵ تن از دانشجویان و نمایندگان تشکلهای دانشجویی دغدغهها و چالشهای آموزشی و دانشجویی دانشگاه خود را مطرح و خواستار توجه نماینده عالی دولت در استان گیلان جهت توجه و حل آنها شدند.
دیدگاه