شورایعالی امنیت می تواند فیلترینگ را رفع کند | منافع فیلترشکن فروش ها با فیلترینگ پیوند خورده
فیلترینگ گسترده کاربران اینترنتی را به سمت فیلتر شکن هُل داده است تا جائیکه بیش از ۸۰ درصد کاربران فضای مجازی از فیلتر شکن استفاده می کنند.در اینجا باید تاکید کرد، منافع فیلترشکن فروش های اصلی با فیلترینگ گسترده فضای مجازی پیوند خورده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، «رفع فیلترینگ» تبدیل به یک مطالبه مهم مردم از دولت پزشکیان شده است، رئیس جمهوری که در ایام انتخابات ریاست جمهوری مخالفت خود با روند فعلی را صراحتا مطرح کرده بود. صبح امروز نیز وزیر ارتباطات در جدیدترین موضع گیری تاکید کرد که رفع فیلترینگ دستور کار جدی و مهم دولت است.
برخی خبرها نیز حکایت از آن دارد که شاید این پرونده به شورایعالی امنیت ملی برود، احتمالی که از سوی محمد سرافراز عضو شورایعالی فضای مجازی رد نمیشود و به خبرآنلاین میگوید؛ «از ابتدا تصمیم فیلترینگ در شورای عالی امنیت ملی گرفته شد، لذا همان شورا هم میتواند تصمیم خود را لغو کند.»
مشروح گفتگوی مکتوب خبرآنلاین با محمد سرافراز، عضو شورای عالی فضای مجازی را بخوانید؛
***
*آقای سرافراز! این روزها در کنار درخواستها برای رفع فیلترینگ، بحث حکمرانی فضای مجازی نیز مطرح میشود، نگاه شما و راهکارتان برای حکمرانی در فضای مجازی و البته رفع فیلترینگ چیست؟
در مورد حکمرانی در فضای مجازی به این نکات باید توجه کرد؛ اول اینکه هیچ کشوری در دنیا نمیتواند مدعی باشد بطور کامل در فضای مجازی حکمرانی میکند، حتی در آمریکا که مبدأ اینترنت جهانی است هنوز با شبکه اجتماعی چینی تیک تاک که حدود ۱۷۰ میلیون کاربر دارد اختلاف نظر دارد و نتوانسته اِعمال حاکمیت کند.
حاکمیت جلوی قاچاق سوخت را نمیتواند بگیرد، چطور بر فضای مجازی کامل حکمرانی کند؟
دوم اینکه دولت ایران در امور داخلی هم نمیتواند بطور کامل اعمال حکمرانی کند چه برسد به اموری که مبدأ آن در خارج از کشور قرار دارد. سالهای طولانی است که اعمال حکمرانی در مرزهای جغرافیایی کشور با چالش همراه است. مثلاً از ابتدا تا انتهای زنجیره سوخت بنزین و فرآورده ها، در اختیار دولت است و مرزها هم در اختیار نیروی انتظامی و سپاه پاسداران قرار دارد ولی باز هم برآورد میشود که روزانه تا ۲۵ میلیون لیتر قاچاق سوخت صورت میگیرد. وقتی حکومت نمیتواند از قاچاق سوخت و کالا جلوگیری کند، چگونه میخواهد بر فضای مجازی بطور کامل مدیریت کند؟
سوم اینکه برای حکمرانی در فضای مجازی بهتر است دولت در ابتدا حکمرانی خود را در شبکه ملی اطلاعات کامل کند و جلوی حملات سایبری و تهاجم هکری دشمن را بگیرد تا امنیت اطلاعات مردم و کاربران حفظ شود و صاحبان مشاغل اینترنتی بتوانند با امنیت به کار خود ادامه دهند.
اینترنت ماهواره ای، حکمرانی در فضای مجازی را تغییر خواهد داد
چهارمین نکته این است که اعمال حکمرانی بر شبکههای اجتماعی خارجی تا حدی در کشور وجود دارد و هر تخلفی گزارش شود دستگاههای امنیتی میتوانند متخلف را شناسایی کنند. پنجمین نکته هم این است که با توسعه اینترنت ماهوارهای و ارتباط مستقیم گوشیهای هوشمند با آن، موضوع حکمرانی در فضای مجازی تغییر خواهد کرد و راهکارهای قبلی بیفایده خواهد بود.
سازوکار شورایعالی فضای مجازی متناسب با پیشرفت هوش مصنوعی، بلاکچین و…نیست
عملکرد شورای عالی فضای مجازی را در این مسیر چطور ارزیابی میکنید؟
سرعت پیشرفت تکنولوژی در فضای مجازی بسیار بالاست و زمانیکه ما میخواهیم فعالیت شبکههای اجتماعی را قانونمند کنیم، پدیده هوش مصنوعی در حال گسترش است، ما از زمان عقب هستیم. ساز و کار تصمیم گیری در شورای عالی فضای مجازی متناسب با پیشرفتهای این حوزه در استفاده از هوش مصنوعی، اینترنت اشیاء و شهرهای هوشمند، بلاکچین و نوآوریهای دیگر نیست.
منافع فیلترشکن فروشها با فیلترینگ پیوند خورده است
آقای سرافراز! مافیای فیلترینگ واقعیت دارد یا…؟
به نظر نمیرسد فیلترینگ گستردهای که در سالهای اخیر در کشور اتفاق افتاده، منطق قابل دفاعی داشته باشد، تعداد بسیار زیادی از سایتها در کنار شبکههای اجتماعی پرکاربرد فلیتر شده اند. مثلاً فروشگاه اینترنتی گوگل پلی یا پلی استور و آپ استور فیلتر شده که حدود ۳.۵ (سه و نیم) میلیون اپلیکیشن در آنها ارائه میشود.
این فیلترینگ گسترده کاربران اینترنتی را به سمت فیلترشکن هُل داده است تا جائیکه بیش از ۸۰ درصد کاربران فضای مجازی از فیلترشکن استفاده میکنند. در اینجا باید تاکید کرد، منافع فیلترشکن فروشهای اصلی با فیلترینگ گسترده فضای مجازی پیوند خورده است.
دولت قبل هم قول داده بود که اگر ناآرامیهای سال ۱۴۰۱ به پایان برسد مسدودسازی اینترنت به پایان خواهد رسید اما این اتفاق نیفتاد.
شورایعالی امنیت میتواند فیلترینگ را رفع کند
این ادعا مطرح شده که شاید فیلترینگ نیز به مثابه قانون حجاب به شورایعالی امنیت ملی برده شود، این احتمال جدی است؟
از ابتدا تصمیم فیلترینگ در شورای عالی فضای مجازی صورت نگرفت. میگویند در شورای عالی امنیت ملی تصمیم گرفته شده است. لذا همان شورا هم میتواند تصمیم خود را لغو کند. اما توان کارشناسی شورای عالی فضای مجازی در مورد اینترنت بیشتر از شورای عالی امنیت ملی است.
دیدگاه