قهوه عربیکا چیست و با چه دم افزارهایی عصاره گیری میشود؟

برای لذت بردن از خصوصیات پیچیده قهوه عربیکا، بهتر است ابزار متناسب با قهوه خود را استفاده کنید.

با دانه قهوه عربیکا می‌توانید با دنیایی جدید از عطر و طعم آشنا شوید. بسته به دانه قهوه‌ای که خریداری می‌کنید، ممکن است رایحه و مزه‌هایی نظیر گلی، میوه‌ای یا شکلاتی و دیگر طعم‌ها را از قهوه‌تان حس کنید. اما این در صورتی است که ابزار دم‌آوری مناسب قهوه خود را انتخاب کرده باشید. با انتخاب درست روش دم‌آوری قهوه عربیکا، می‌توانید ویژگی‌های منحصربه‌فرد قهوه را از دل دانه بیرون بکشید و نهایت لذت را از فنجان قهوه خود ببرید. هر ابزار دم‌آوری، از پور اور گرفته تا ایروپرس، ویژگی‌های به‌خصوصی را با شدت متفاوت از دانه قهوه عربیکا استخراج می‌کنند و می‌توانند تجربه شما از نوشیدن قهوه را به کلی تغییر دهند. در این مقاله قرار است درباره بهترین دم‌افزارهای قهوه عربیکا صحبت کنیم و خصوصیات هر کدام را با هم بررسی کنیم تا راحت‌تر ابزار دم‌آوری مناسب قهوه‌تان را پیدا کنید.

مشخصات قهوه عربیکا

آشنایی با دانه قهوه عربیکا

دانه‌های عربیکا بابت طعم ملایم و دلپذیر و آرومای پیچیده‌ای که دارند، انتخابی عالی برای قهوه‌دوستانی هستند که نوشیدن قهوه را به چشم تجربه‌ای خاص می‌بینند. این دانه‌ها از مزارع مرتفع در کشورهایی نظیر اتیوپی و کلمبیا به دست می‌آیند و نسبت به گونه محبوب دیگر قهوه یعنی ربوستا شرایط دشوارتری برای کشت دارند. با این حال تقاضای جهانی برای دانه قهوه عربیکا بسیار بالاست و به عنوان گونه مرغوب‌تر قهوه شناخته می‌شود. یکی از ویژگی‌های بارز عربیکا، مقدار کافئین پایین‌تر آن نسبت به ربوستاست. این تفاوت در میزان کافئین سبب متعادل‌تر بودن طعم عربیکا نسبت به ربوستا شده است. دانه قهوه عربیکا بسته به نوع و خاستگاه، ممکن است پروفایل طعمی مختلفی نظیر گلی و مرکباتی تا آجیلی و شکلاتی داشته باشد.

این ویژگی‌های عربیکا باعث شده برای روش‌های دم‌آوری که دقت و کنترل در آنها حرف اول را می‌زند، گزینه‌ای مناسب باشد؛ چراکه پیچیدگی عطر و طعم قهوه با این روش‌ها بهتر استخراج می‌شود. دقت کنید بسته به اینکه چه نوع ابزار دم‌آوری را انتخاب می‌کنید، شدت پروفایل طعمی ممکن است کم یا زیاد باشد. اگر ابزار درست را استفاده کنید، پتانسیل پنهان درون قهوه را نیز می‌توانید شکوفا کنید.

قهوه عربیکا و ابزارهای دم آوری

انتخاب بهترین دم‌افزار برای قهوه عربیکا

هر یک از روش‌های دم‌آوری به درجه آسیاب مشخصی نیاز دارند. مثلا برای تهیه قهوه عربیکا با فرنچ پرس، نباید از درجه بسیار ریز استفاده کنید. همچنین زمان عصاره‌گیری در روش‌های مختلف، متفاوت است و می‌تواند نت‌های طعمی متفاوتی را از قهوه استخراج کند. از طرفی وجود فیلتر کاغذی در دم‌افزار ممکن است روی بادی و بافت قهوه تأثیر بگذارد. به طور کلی برای اینکه بهترین روش دم کردن عربیکا را انتخاب کنید، بهتر است به عواملی مثل درجه آسیاب، زمان عصاره‌گیری، دمای آب و فیلتر قهوه توجه کنید. در ادامه با بعضی از بهترین ابزار برای دم کردن عربیکا را بررسی می‌کنیم.

ابزار پور اور

دم‌آوری قهوه عربیکا به روش پور اور (Pour-over) به خاطر دقت بالا، محبوبیت زیادی بین دوستداران قهوه دارد. ابزاری نظیر هاریو V60 و کمکس به شما این امکان را می‌دهند که به پروسه دم‌آوری، کنترل کامل داشته باشید. به کمک ابزار دم‌آوری پور اور می‌توانید طعم‌های پنهان در دل دانه قهوه را نیز بیرون بکشید و از یک فنجان قهوه خوش‌طعم اما ملایم بهره‌مند شوید. برای افرادی که طعم لطیف و پیچیده را به قهوه‌ سنگین و تلخ ترجیح می‌دهند، ابزار پور اور برای تهیه قهوه عربیکا پیشنهادی عالی به شمار می‌رود. روش‌های پور اور بیشتر روی اسیدیته قهوه متمرکز هستند و همچنین گزینه‌ای عالی برای قهوه‌های تک خاستگاه به حساب می‌آیند.

فرنچ پرس

اگر قهوه سنگین‌تر با بادی کامل می‌پسندید، بهتر است برای دم‌آوری قهوه عربیکا سراغ فرنچ پرس بروید. بر خلاف ابزار پور اور که معمولا دارای فیلتر کاغذی هستند، در فرنچ پرس فیلتر فلزی وجود دارد که روغن قهوه را حفظ می‌کند و در نتیجه یک فنجان قهوه فول بادی به شما تحویل می‌دهد. این دم‌افزار بیشتر برای قهوه‌های عربیکا با اسیدیته پایین‌تر پیشنهاد می‌شود. روی هم رفته، افرادی که اسیدیته قهوه را نمی‌پسندند و ترجیح می‌دهند قهوه‌ با بادی کامل اما طعمی ملایم‌تر از اسپرسو داشته باشند، می‌توانند از فرنچ پرس استفاده کنند. توجه داشته باشید که کار با این دم‌افزار بسیار ساده است و برای تازه‌کاران در دنیای قهوه، پیشنهادی عالی به شمار می‌رود.

قهوه با فرنچ پرس

دستگاه اسپرسوساز

فشار بالای دستگاه اسپرسوساز و مدت‌زمان کوتاه عصاره‌گیری باعث می‌شود خصوصیات دانه قهوه‌تان با شدت بیشتری استخراج شوند. اگر اسپرسو به درستی عصاره‌گیری شود، نتیجه آن یک فنجان قهوه قوی با شیرینی و اسیدیته متعادل است. در صورتی که به قهوه سنگین و قوی علاقه دارید یا عادت دارید قهوه‌تان را با شیر نوش جان کنید، تهیه عربیکا با اسپرسو به شما پیشنهاد می‌شود.

عصاره گیری قهوه با اسپرسوساز

ایروپرس

با ایروپرس می‌توانید روی پروسه دم‌آوری قهوه کنترل داشته باشید و همچنین دم‌افزار خود را به راحتی با خود حمل کنید. با این دم‌افزار هر جایی که باشید می‌توانید یک فنجان قهوه قوی مشابه با اسپرسو داشته باشید. با این تفاوت که به خاطر فیلتر کاغذی درون ایروپرس، قهوه شما طعمی ملایم‌تر با بادی سبک‌تر نسبت به اسپرسو و فرنچ پرس خواهد داشت.

عصاره گیری قهوه با ایروپرس

کدام ابزار دم‌آوری قهوه عربیکا برای شما مناسب است؟

انتخاب بهترین دم‌افزار برای تهیه قهوه عربیکا به تمایل شخصی و شرایط خود شما بر می‌گردد. اگر تازه به دنیای قهوه وارد شده‌اید، شاید بهتر باشد سراغ ابزارهایی نظیر فرنچ پرس یا ایروپرس بروید که کار با آنها ساده است. در صورتی که با آزمون و خطا در تهیه قهوه مشکلی ندارید و همچنین قهوه را سنگین و قوی می‌پسندید، دستگاه اسپرسوساز انتخابی مناسب برای شماست.

به طور کلی باید به گونه‌ای دم‌افزار خود را انتخاب کنید که با خصوصیات قهوه عربیکایی که خریداری کرده‌اید، همخوانی داشته باشد. برای مثال دانه عربیکایی که طعم‌یادهایی نظیر مرکبات دارد، بهتر است توسط دم‌افزارهایی مثل کمکس و V60 که روی اسیدیته متمرکز هستند دم شود. در مقابل پیشنهاد می‌شود دانه قهوه با طعم‌یادهای شکلاتی و آجیلی را با فرنچ پرس و اسپرسو دم کنید تا بادی سنگین تحویل بگیرید که با این طعم‌یادها همخوانی دارند.

سخن پایانی

برای لذت بردن از خصوصیات پیچیده قهوه عربیکا، بهتر است ابزار متناسب با قهوه خود را استفاده کنید. به این منظور لازم است با ویژگی‌ها و پروفایل طعمی قهوه عربیکای خود آشنا باشید و سپس بهترین ابزار را انتخاب کنید. همچنین باید در نظر بگیرید که چه انتظارهای دیگری از دم‌افزار خود دارید. مثلا اگر شدت عطر و طعم قهوه برایتان اولویت دارد، سراغ دستگاه اسپرسوساز بروید یا اگر ترجیح می‌دهید فنجان قهوه ملایم‌تری تحویل بگیرید، ابزار پور اور را انتخاب کنید. با درک انتظارات خود و ویژگی‌های دانه قهوه‌تان، می‌توانید بهترین ابزار برای تهیه عربیکا را انتخاب کنید.

Share