واردات برنج چند برابر نیاز واقعی کشور است | تفاوت تولید و مصرفمان ۱۰۰ هزار تن است
نائب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، گفت: امسال ۵۰۰ هزار تن برنج با هزینه ۵۶۰ میلیون دلار وارد شده در حالی که نیاز به واردات ۱۰۰ هزار تن برنج بوده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، مهرداد لاهوتی نماینده مردم لنگرود و نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس درباره آخرین اخبار حوزه برنج کشور به خبرگزاری صداوسیما گفت: نیاز واقعی کشور بر اساس آمار وزارت جهاد کشاورزی که آن را ملاک قرار دهیم، وزارت جهاد کشاورزی میگوید سرانه مصرف هر فرد ایرانی ۳۶ کیلوگرم است که این عدد با ضرب در جمعیت کشور ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تن مصرف ما میشود، اما معتقدم ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تن نیاز کشور نیست.
وی افزود: ما معمولا بین ۲ میلیون و ۴۰۰ تا ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تن تولید برنج داریم که این متغیر است بعضی سالها ممکن است ۲ میلیون و ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار تن تولید کنیم، امسال بر اساس گزارش وزارت جهاد کشاورزی ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تن تولید کردیم که تفاوت این دو عدد را بگیریم، ۱۰۰ هزار تن برنج نیاز واقعی برای واردات است.
لاهوتی درباره شرایط فعلی، اضافه کرد: تولید امسال ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تن است و چیزی حدود ۵۰۰ هزار تن برنج از سال گذشته در کارخانهها و انبارها هست که میشود ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تن موجودی برنج واز برنجهای خارجی وارداتی سال گذشته که یک میلیون و ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار تن وارد شده که حدودا ۳۰۰ هزار تن از آن مانده و هنوز مصرف نشده است که در جمع میشود ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تن برنج که الان داریم.
نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس ادامه داد: کشوری که ۱۰۰ هزار تن برنج نیاز به واردات دارد آیا امسال باید برنج وارد میکرد؟ بارها در مجلس و در دیدار با مسئولان اجرایی گفتم که اجازه ندهید که یک عده افراد صاحب منابع، برای منافع خود به زیان کشاورزان و منافع ملی کشور عمل کنند.
لاهوتی تصریح کرد: تفاوت تولید و مصرفمان ۱۰۰ هزار تن است، در شش ماهه اول سال بر اساس آمار گمرک چیزی حدود ۵۰۰ هزار تن برنج وارد شده، خوب ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تن برنج که داریم و الان ۵۰۰ هزار تن هم وارد شده است، میشود حدود ۴ میلیون تن برنج در کشور در حالی که بر اساس قانون از یک تیر ماه تا آبان ماه دولت حق واردات برنج در فصل برداشت برنج را ندارد.
وی گفت: اگر کشاورزی توجیه اقتصادی داشته باشد کشاورز دلگرم میشود به کشاورزی، ۳ هزار هکتار از زمینهای کشاورزی تغییر کاربری پیدا کرده است در طول این سالها، وقتی کشاورزی توجیه اقتصادی نداشته باشد کشاورز هم که زمین خود را دوست دارد، اما تغییر کاربری داده است، الان بخشی از کشاورزان معتقدند اگر همراهی نباشد، مجبوریم نوع کشت خود را تغییر داده و به جای برنج، صنوبر بکاریم که توجیه اقتصادی بیشتری دارد.
لاهوتی اظهار داشت: با زمینهای تغییر کابری داده شده، الان باید صادرکننده برنج باشیم نباید وارد کننده برنج باشیم، با تغییر در بذر محصول برنج میتوانیم میزان تولید را ۵۰۰ هزار تا یک میلیون تن افزایش بدهیم، در سال گذشته از یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن برنجی که وارد کردیم حدود یک میلیارد و ۳۲۰ میلیون دلار دولت ارز ترجیحی داده که با محاسبه ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی بدون محاسبه با قیمت ارز آزاد ۶۰ هزار تومانی، دولت برای هر کیلو برنج ۲۰ هزار تومان تفاوت پرداخت میکند امسال ۵۰۰ هزار تنی که وارد شد ۵۶۰ میلیون دلار هزینه شده که این طور ارز را خرج میکنیم و این روندی است که درباره برنج دارد طی میشود.
دیدگاه