پژوهشگر گیلانی عنوان کرد:

گسترش سواد محیط زیستی با استفاده از دانش سنتی در توسعه پایدار سرزمین

کارشناس برنامه‌ریزی شهری گفت: مقاله نگرشی بر راهبردهای آموزش دانش سنتی و بومی در توسعه پایدار سرزمین با تاکید بر سواد زیست محیطی در اولین همایش ملی دانش سنتی محیط زیست کشور به عنوان برتر دست یافت.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، عماد مطالبی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به کسب عنوان برتر مقالات در اولین همایش ملی دانش سنتی محیط زیست کشور، اظهار کرد: مقاله تحت عنوان «نگرشی بر راهبردهای آموزش دانش سنتی و بومی در توسعه پایدار سرزمین با تاکید بر سواد زیست محیطی در اولین همایش ملی دانش سنتی محیط زیست در ایران» به این موفقیت دست یافت.

وی افزود: این رویداد ملی در دانشگاه شهرکرد و با همکاری سازمان محیط زیست توسعه پایدار از کل ایران، بنیاد ملی نخبگان، اداره کل حفاظت محیط زیست چهار محال بختیاری و سایر نهادها در شهرکرد در دو بخش مقالات و تحقق ایده‌ها برگزار شد.

رتبه یک استعدادهای درخشان مقطع دکتری جغرافیا و برنامه‌ریزی شهری و عضو بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه درجه مقالات علمی پژوهشی در این رویداد ملیISC است، گفت: در این مقاله به جنبه‌های گسترش سواد محیط زیستی با استفاده از دانش سنتی که گذشتگان مورد استفاده قرار می‌دادند سعی شد از نمونه‌های جدیدی با فناوری‌های نوین برای مطلوبیت و کیفیت ساختار خاک استفاده شود.

مطالبی با بیان اینکه در این پژوهش، مطالعه بر روی ساختار خاک انجام شد، تصریح کرد: در گذشته در مزارع و شالیزارها از بقایای گیاهی و کودهای حیوانی استفاده می‌شد که به واسطه آن جنبه آلودگی محیط زیستی کاهش می‌یابد و آتش زدن کاه و کلش نیز کمتر می‌شود.

وی سوزاندن کاه و کلش را یکی از معضلات محیط زیستی در استان دانست و خاطرنشان کرد: با استفاده از این دانش، پلیت‌هایی برای تقویت خاک در سطح‌ها و ویژگی‌های خاصی طراحی شد که با یکسری از تکنیک‌های کشاورزی دقیق بتوانیم براساس سنجه‌ها و انجام یکسری آزمایشات ارزیابی درستی داشته باشیم و ساختار خاک را بهبود بخشیم.

کارشناس برنامه‌ریزی شهری افزود: به عبارتی یکی از عناصر مورد نیاز خاک در کشت‌های زراعی به ویژه در کشت‌هایی که با تناوب زراعی همراه است، ازت بوده که سالیانه برای کشاورزی هزینه در بر داشته و به واسطه آن از کشور ارز خارج می‌شود.

مطالبی تاکید کرد: با استفاده از این پلیت‌ها می‌توانیم تا سقف خیلی زیادی مصرف کود ازت را کاهش دهیم و در نتیجه گیاهانی که در کشت آن‌ها به مقادیر زیادی ازت نیاز است با استفاده از این روش کارایی زیست محیطی در مصرف کود افزایش می‌یابد.

وی با بیان اینکه در کاشت برنج از کودهای سفید استفاده می‌شود که در آن ازت وجود دارد، خاطرنشان کرد: با این روش قسمت اعظم ازت کاهش و جنبه‌های محیط زیستی کار افزایش و بهبود می‌یابد، همچنین ارز کمتری از کشور خارج می‌شود و در نتیجه هزینه‌های تولید کاهش و توجیه اقتصادی افزایش می‌یابد.

مشاور شهرسازی و توسعه پایدار شورای شهر رشت گفت: در این مقاله از دانش پیشینیان استفاده کردیم و با توجه به این موارد، مقاله مورد تایید هیئت داوران قرار گرفت و عنوان برتر را کسب کرد.

Share