معاون امور اتباع و مهاجران خارجی استانداری گیلان؛

هشدار به صمت و جهاد کشاورزی؛ اشتغال و اقامت اتباع خارجی در گیلان ممنوع است

برابر مصوبات شورای عالی امنیت ملی، اقامت و اشتغال اتباع خارجی در برخی استان‌های کشور ممنوعه اعلام شده‌ که استان گیلان جزء استان‌های ممنوعه به شمار می‌رود و اقدامات و اطلاع رسانی‌های لازم هم در این راستا انجام گرفته است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، مهدی مهرجو، معاون امور اتباع و مهاجران خارجی استانداری گیلان در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، در خصوص ممنوعیت حضور اتباع غیرمجاز در استان، اظهار کرد: همانگونه که مستحضرید مسئولیت ساماندهی و مدیریت کلیه امور اتباع خارجی در سراسر کشور در حال حاضر از طریق سازمان ملی مهاجرت به مدیران زیر مجموعه استانی ابلاغ شده، که وظیفه اجرای مصوبات دستورالعمل‌ها و غیره بر عهده ادارات کل امور اتباع و مهاجران خارجی استانداری‌ها سپرده شده است.

وی افزود: سیاست‌گذاری متمرکز نسبت به اتباع خارجی، ایجاد اشراف بر اتباع خارجی و کاهش مخاطرات امنیتی ناشی از حضور آنان، سیاست گذاری و قانونمند کردن، ورود، تردد، اقامت، تحصیل، اشتغال و خروج اتباع خارجی جملگی بخشی از وظایف سازمان است.

مهرجو بیان کرد: در همین راستا در کل کشور برخی از استان‌ها برابر مصوبه جلسات ۵۲۷ و ۵۲۸ شورای عالی امنیت ملی در زمره استان‌های مجاز و برخی نیز جزء استان‌های ممنوعه برای اقامت و اشتغال اتباع خارجی مشخص شده‌اند که استان گیلان جزء استان‌های ممنوعه به شمار می‌رود.

معاون امور اتباع و مهاجران خارجی استانداری گیلان در خصوص رصد حضور اتباع بیگانه غیرمجاز گفت: خوشبختانه در سال‌های گذشته بر اساس بانک اطلاعاتی به دست آمده از اتباع خارجی با همکاری مراجع قضایی امنیتی و انتظامی اشرافیت کاملی روی این قشر در سطح استان وجود دارد و مسئله قابل توجهی که بتواند باعث ایجاد چالش شود تاکنون مشاهده نشده است.

وی ادامه داد: عمل به آموزه‌های انسانی و قرآنی و وظایف ملی و شرعی به همه ما مسلمانان متذکر شده چنانچه انسان‌هایی در رنج بوده و آلام گرفتار شده‌اند  به آنها کمک کنیم تا بتوانند به واسطه این کمک و مساعدت به زندگی خود در آرامش ادامه دهند و در این راستا تمام سعی و تلاش ما بر این است که در نهایت احترام و حفظ کرامت انسانی اتباع خارجی غیرمجاز به سرزمین و موطن خود بازگردانده شوند.

مهرجو تصریح کرد: در دو سال اخیر به دلیل ورود تعداد زیادی از اتباع غیرمجاز افغانستانی به خاک کشور به لحاظ تغییر در حکومت آنها، بلافاصله با برگزاری جلسات متعدد کشوری و استانی با مراجع ذیربط تمهیدات لازم برای پیشگیری از هرگونه اقدامات ضدامنیتی، اجتماعی، سیاسی و غیره انجام شده است.

معاون امور اتباع و مهاجران خارجی استانداری گیلان در خصوص اقدامات انجام شده، اظهار کرد: ابلاغ هوشیار باش و خود مراقبتی و نیز خودداری از همکاری و مشارکت با عناصر و عوامل ناشناس از قبیل (اجاره دادن منزل یا مغازه اشتغال یا به کارگیری اتباع خارجی غیرمجاز و غیره) برای جلوگیری از هرگونه سوء استفاده احتمالی از اتباع خارجی مقیم استان در خصوص اتباع خارجی غیرمجاز به کلیه مراجع و دستگاه‌های اجرایی از جمله اقدامات انجام شده است.

وی بیان کرد: همچنین در راستای کنترل تردد اتباع خارجی عادی کارشناس و دیپلمات‌های خارجی به کلیه دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شد که هرگونه درخواست تردد این افراد باید ظرف مدت ۷۲ ساعت با این اداره کل مکاتبه شود تا هماهنگی‌های امنیتی و انتظامی انجام گیرد.

مهرجو در خصوص اقدامات انجام شده در حوزه اشتغال اتباع غیرمجاز در استان افزود: به دستگاه‌های ذی‌ربط از جمله صنعت و معدن و جهاد کشاورزی برای جلوگیری از به کارگیری و اشتغال اتباع خارجی در مشاغل حساس و مهم از جمله کارخانجات و امثال آن هشدار داده شده که به شدت و دقت مورد رصد قرار می‌گیرند، در صورت برخورد با بکارگیری اتباع خارجی غیرمجاز توسط کارفرمایان ایرانی متخلف در مرحله اول جریمه سنگین و مرحله دوم به مرجع قضائی معرفی می‌شوند، در این باره گشت‌های مشترکی نیز وجود دارد که به جد و مستمراً بر اساس گزارش‌های مأخوذه ز مراجع و دستگاه‌های اداری و نیز گزارشات مردمی نسبت به بررسی و رصد مراکز مختلف اقدام می‌کند.

وی بیان کرد: همچنین با همکاری فراجا استان در صورت مواجهه با اتباع خارجی غیر مجاز نسبت به دستگیری و طرد ایشان از استان به سمت مراکز تعرفه شده در دیگر استان‌ها اقدام می‌شود تا از آن طریق نسبت به خروج فرد غیرمجاز اقدام شود. در همین راستا نیز با توجه به اهمیت و حساسیت‌های موجود و نیز مطالبات مردمی گشت مشترک تقریباً به صورت روزانه برگزار می‌شود و اثرات آن در چند ماه اخیر ملموس است.

معاون امور اتباع و مهاجران خارجی استانداری گیلان درخصوص موارد قانونی حضور اتباع گفت: از زمره خدماتی که برای اتباع خارجی مجاز شاغل به تحصیل یا دارای همسر ایرانی انجام می‌شود عبارت است از صدور کد یکتا جهت برخورداری از خدمات تحصیلی بانکی، بیمه‌ای و رسیدگی به امور حقوقی از جمله صدور پروانه ازدواج، شناسنامه و غیره .

مهرجو در پاسخ به این سوال که آیا صحت دارد که اتباع می‌توانند با حداقل سرمایه گذاری ۱۰۰ میلیون تومانی مجوز سکونت دریافت کنند؟ تصریح کرد: در رابطه با سوال شما مبنی بر امکان اخذ اقامت با سرمایه‌گذاری حداقلی ۱۰۰ میلیون تومانی باید اشاره کنم این موضوع صحت ندارد.

وی در پایان تأکید کرد: در مجموع با اشراف کامل اطلاعاتی نسبت به هرگونه تحرک مشکوک اتباع خارجی غیرمجاز در استان به شدت برخورد می‌شود و این استان رتبه قابل قبولی در میان دیگر استان‌های کشور به لحاظ برخورد با اتباع غیرمجاز دارد.

 اشتغال اتباع بیگانه فاقد مجوز کار از وزارت کار و امور اجتماعی به موجب مواد ۱۲۰ و ۱۸۱ قانون کار ممنوع و مستوجب مجازات حبس از ۹۱ تا ۱۸۰ روز برای کارفرما است. شهروندان می‌توانند در صورت مشاهده هرگونه تخلف به کارگیری اتباع بیگانه مراتب را به نیروی انتظامی و یا اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی جهت پیگیری اطلاع دهند.

Share