با ارز ترجیحی به کشاورزان ضربه زدند | مزیتی برای کشاورز جهت کاشت برنج وجود ندارد
نماینده مردم رشت و خمام در مجلس با بیان اینکه در سال ۲۰۰۵ به کشور بیش از ۱۸ میلیون تن بوده که همین آمار در سال ۲۰۲۰ به ۴۳ میلیون تن و بیش از دو برابر رسیده است، گفت: این آمار نشان میدهد که یک همت برای از بین بردن محصولات و کشاورزان وجود دارد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا مهدی فلاح، نماینده مردم رشت و خمام در مجلس امروز در جلسه کمیسیون بهداشت برای بررسی نوری قزلچه گزینه پیشنهادی وزارت کشاورزی با بیان اینکه خوشحالیم که فردی از جنس مجلس برای تصدی وزارت کشاورزی با تخصص مربوطه پیشنهاد شده، اظهار کرد: بنده به وجود مافیا در بحث کشاورزی معتقدم و حتی برخی نیز در انجام کار سهل انگاری یا کوتاهی کردند.
وی با بیان اینکه طبق آمار، واردات محصولات راهبردی در سال ۲۰۰۵ به کشور بیش از ۱۸ درصد بوده که همین آمار در سال ۲۰۲۰ به درصد و بیش از ۲ برابر رسیده است، گفت: این آمار نشان میدهد که یک همت برای از بین بردن محصولات کشاورزی داخل کشور با توجه به افزایش واردات وجود دارد.
نماینده مردم رشت و خمام در مجلس با اشاره به وضعیت کشاورزی و برنجکاران بیان کرد: گیلان حول محور چند محصول از جمله برنج است و با توجه به وضعیت موجود، کشاورز رغبتی برای کاشت و برداشت محصول برنج ندارد.
فلاح با بیان اینکه در گیلان کاشت مرحله دوم برنج نداریم و حتی محصول نوبت اول نیز از برنجکاران خریداری نمیشود و برای همین مزیتی برای کشاورز جهت کاشت برنج وجود ندارد، افزود: هدفمندی یارانهها برای کمک به کشاورز بود ولی در طی چندین سال گذشته تعاونیها حمایت نشدند و ارز ترجیحی در اختیار واردکنندگان قرار گرفت که محصولات مهمی از جمله برنج را وارد کردند و به کشاورزان ضرر زدند و حتی آمار واردات را به بیش از دو برابر رساندند و این خیانتی بزرگ است.
وی با بیان اینکه از وزیر پیشنهادی کشاورزی میخواهیم در صورت کسب رای اعتماد سازوکار آماری را در خصوص محصولات کشاورزی و برنج در نظر بگیرد، گفت: وزیر کشاورزی دولت چهاردهم به صورت سالانه آمار واردات و صادرات را اعلام کند و در راستای تحقق برنامه هفتم اعلام شود که جلوی چه میزان واردات محصولات گرفته و چه میزان به تولید کشور اضافه شده است.
دیدگاه