پخش مناظرهها بعد از اذان مغرب | مجری مناظره هنوز قطعی نیست
پیمان جبلی، رییس صداوسیما ضمن اعلام جزئیاتی از برنامههای تبلیغاتی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری در رادیو و تلویزیون، تاکید کرد: مجری مناظره در حال بررسی است و آنچه که در رسانهها اعلام شده صرفا گمانهزنی است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، پیمان جبلی رئیس صداوسیما امروز ۲۰ خرداد طی یک نشست خبری با موضوع تبلیغات نامزدهای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در رسانه ملی در مقابل خبرنگاران حاضر شد.
محسن برمهانی معاون سیما، علی بخشی زاده معاون صدا، سیدباقر حاجی سیدرضی رئیس مرکز تولید و فنی سیما، حسین قرایی مدیر کل روابط عمومی صداوسیما از جمله حاضران در این نشست هستند.
پیمان جبلی رئیس صداوسیما در ابتدای سخنانش عنوان کرد: تلاش داشتیم صحنههای قدرشناسی مردم از خدمتگزاران را در قاب تصویر منعکس کنیم و به نظر میرسد با تلاش همکاران در سازمان تا حد زیادی موفق بودیم.
در نظر گرفتن ۵ برنامه مناظره برای نامزدهای ریاست جمهوری
وی اضافه کرد: به شهادت مرکز نظرسنجی بعد از تشییع شهدای خدمت مشارکتها در انتخابات بالاتر رفته است. نظرسنجیهایی که قبل و بعد از شهادت رئیس جمهور انجام شد با افزایش ۱۲ درصدی مشارکت و کاهش حدود ۲۰ درصدی عدم مشارکت قطعی مواجه بودیم. بخشی از این آمار میتواند با انعکاس مناسب این رویداد بزرگ یعنی تشییع شهدای خدمت مرتبط باشد. تبیین ابعاد شخصیت و اقدامات و روحیه خدمتگزارانه به مردم در تمایل به شرکت در انتخابات و تعیین رئیس جمهور آینده هم تأثیر داشت. در این دوره پنج برنامه مناظره در نظر گرفتیم که سه و نیم تا چهار ساعت خواهد بود. از ظرفیت کارشناسان برای طراحی سوالات کمک گرفتیم و زمانی هم برای جمع بندی در نظر گرفته شد.
وی یادآور شد: مناظرهها از بعد از مغرب شروع میشود و همانطور که گفته شد پیش بینی اولیه سه و نیم ساعت است و البته اینها متناسب با تعداد نامزدها خواهد بود که ما هم منتظر اعلام اسامی توسط شورای نگهبان هستیم. بعد از آن مراسم قرعه کشی برگزار میشود. محورهای مناظره و آنچه را که در مناظرهها مطرح میشود از قبل اعلام کرده ایم. همچنین مناظرهها از شبکه یک سیما پخش میشود.
وی درباره مجری مناظرهها گفت: مجری مناظره در حال بررسی است. اسامی مطرح شده گمانه زنی است و طی روزهای آینده مجری اصلی اعلام خواهد شد. همچنین سه میزگرد طراحی شده که نامزدها میتوانند با حضور حداکثر ۲ نفر از مشاوران خود در آن حضور پیدا کنند. این میزگردها در حوزه حکمرانی و سیاست خارجی و اقتصاد برگزار میشود. گفتوگوی ویژه خبری در برنامههای ما خواهد بود البته شیوه اجرا هنوز قطعی نشده است. هر نامزد در یک برنامه «بدون تعارف» هم شرکت میکند.
از تخریب و لجن پراکنی انتخاباتی جلوگیری میکنیم
رئیس رسانه ملی درباره دیگر برنامههای انتخاباتی توضیح داد: یک برنامه رو به دوربین داریم که نامزدها به معرفی خود میپردازند و البته نامزدها میتوانند ۳۱ برنامه رو به دوربین برای ۳۱ استان داشته باشند که آنها را ضبط میکنند و در اختیار سازمان قرار میدهند. برنامههای دیگری هم در رادیو و تلویزیون پیش بینی شده است که به زودی اطلاع رسانی میشود. برای جلوگیری از تخریب و لجن پراکنی انتخاباتی هم که نه مردم و نه نامزدها میپذیرند، از طرف رسانه ملی برخورد قاطع میشود. در مقابله با تخریبها بسیار جدی خواهیم بود. با عوامل تخریبها برخورد خواهیم کرد و آنها را افشا میکنیم. رهبر معظم انقلاب هم در فرمایشاتشان به این مساله اشاره کردند و ما حتماً برخورد میکنیم.
جبلی یادآور شد: در فضای مجازی سامانه تلوبیون با مخاطب چند ده میلیونی در اختیار نامزدهاست و هر نامزد میتواند یک کانال و یک استودیوی اختصاصی داشته باشد که با اینترنت رایگان برنامههای تبلیغاتی انتخاباتی تلوبیون در دسترس مردم قرار میگیرد. ساترا به عنوان نهاد قانونی تنظیم گر به سکوها و پایگاههای اینترنتی که میخواهند در این زمینه فعالیت کنند، کمک میکند. مجوز پخش زنده به داوطلبان و سکوها با رعایت قوانین و مقرراتی که ساترا در اختیارشان میگذارد، داده خواهد شد. همه ستادها امکان استفاده از نظرسنجیهای سازمان را دارند که با اعلام اسامی نامزدها این نظرسنجیها صورت میگیرد و برای ستادها ارسال میشود.
رسانه ملی از هیچ رانتی برای نامزدها بهره نمیبرد
وی با اشاره به نزدیکی یکی از نامزدها به قائم مقام سازمان صداوسیما و تدابیر لازم برای دوری از تخلف بیان کرد: مصادیق تخلف انتخاباتی درباره مجریان برگزاری انتخابات که صداوسیما هم یکی از آنهاست، کاملاً مشخص شده است. هر آنچه رسانه ملی انجام دهد در مقابل چشم همگان است. ما هیچ رانتی نخواهیم داشت. همانطور که گفته شد نتایج نظرسنجیها را هم به ستادها اعلام میکنیم و تلاش داریم هیچ حب و بغضی ایجاد نشود.
جبلی متذکر شد: در این مدت زمان فشرده تبلیغات نامزدها که دو هفته است از سه مناظره دوره های قبل به پنج مناظره رسیدهایم و میزگرد هم برگزار می کنیم. همچنین روزهایی را هم آزاد گذاشتهایم تا نامزدها بتوانند به تبلیغات میدانی بپردازند. با این حال این زمان فشرده چالشی هم برای ما و هم نامزدها خواهد بود.
وی در پاسخ به احتمال جذاب بودن مناظره ها به شیوه غیر دو نفره بیان کرد: مناظره های رودر رو را به عنوان یک قالب در جهان داریم اما هم کنترل سلامت و هم اینکه مردم از نظرات آگاه شوند حق عمومی است. این نظرات ممکن است در زد وخوردهای کلامی مشخص نشود. مردم حق دارند در جریان این تضارب آرا قرار بگیرند. به نظر ما این جذابیت وجود دارد و در دیگر برنامه ها هم چالش های جذابی پیش خواهد آمد.
هر بگومگویی بین نامزدها مصداق بداخلاقی و بیقانونی نیست
جبلی در پاسخ به سوال دیگری درباره پروتکل های مناظره ها عنوان کرد: تمام آنچه ما انجام می دهیم براساس قانون انتخابات است. تکلیف نظارت بر برنامه های زنده مشخص است. ما نباید دخالت شخصی انجام دهیم که فکر کنیم سخنی، مصداق بداخلاقی است یا خیر. هر بگومگو را نمی توان مصداق بداخلاقی و بی قانونی گذاشت. مرجع تشخیص این بداخلاقی ها کمیسیون تبلیغات است. شکل برگزاری مناظرهها گروهی است و چارچوب های مختلفی در نظر گرفته شده تا جلوی این بداخلاقی ها گرفته شود.
ادامه دارد…
دیدگاه