در نشست دانشجویی دانشگاه تهران؛

مسعود پزشکیان: طرح نور و گشت ارشاد به جایی نمی‌رسد | برخورد با اساتید را نمی‌پذیرم

مسعود پزشکیان کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در دانشگاه تهران در پاسخ به پرسش که آیا طرح نور و گشت ارشاد در دولتش ادامه دارد؟ گفت: با زور نمی‌توان تفکری را را اجرا کرد. آن چیزی که من به عنوان انسان اعتقاد دارم، خدمت به مردم است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا به نقل از ایلنا، نشست دانشجویی مسعود پزشکیان کاندیدای انتخابات چهاردهم ریاست‌جمهوری در دانشکده فنی دانشگاه تهران به همت انجمن اسلامی دانشگاه تهران برگزار شد.

در ابتدای این مراسم، مسعود پزشکیان پس از سخنان یکی از دانشجویان عضو انجمن اسلامی تهران اظهار کرد:  ایران ما و کشور ما دچار تفرقه و نفاق و مشکلات شده است. قدم اول آشتی و گفت‌وگو برای تلاش به منظور بهبود کشور است. هرچه اختلافات بیشتر شود، راه سخت تر است. اینکه گروهی و جناحی خود را حق بداند و برای دیگری پرونده سازی کند، کشور را به جایی نمی‌رساند.

وی افزود: تعرض به افراد و عقاید درست نیست. حتی اگر کسی سنگی را بپرستد، حق توهین به او نداریم. دنیا دنیایی نیست که قرار باشد با دستور کار برود. حضرت علی به مالک می‌فرماید نگو من امیر هستم و به واسطه امیر بودن باید فرمان ببرید. این دین را سست کرده و دگرگونی را سبب می‌شود و نفاق ایجاد می‌کند. اگر حرفی دارید با منطق بگویید. ستاره دار کردن و علامت دار کردن جایی در دانشگاه و ساحت علم ندارد.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: من در مورد دانشگاه شریف در سال ۱۴۰۱ به آقایان گفتم درست است که نباید توهین کرد اما چرا دانشجو را کتک می‌زنید؟ در جامعه هرکس به ارزشی عقیده دارد. نتیجه توهین، توهین است و نمی‌توان بدون افزایش تحمل انتظار پیشرفت داشت. با اخراج کردن و پرونده سازی کردن راهی باز نمی‌شود.

وی با بیان اینکه هرکس منطق و شواهد بهتری داشت، جای مخالفتی نیست، گفت: در هر ایده و اعتقاد و باوری آنچه پشتوانه تجربه و علم دارد، قابل پذیرش است. نمی‌توان در کشور به توسعه و پیشرفت و تمدن فکر کنیم و در منطقه اول باشیم اما با دنیا قطع رابطه باشیم. ما نمی‌توانیم به دنیا چنگ و دندان نشان دهیم.

پزشکیان تاکید کرد: ما باید برای ایرانی الگو شده تلاش کنیم و تنها از جناح و دسته و قبیله خود انتظار داشته باشیم. در سرود ملی ما واژه آخر آزادی است. آزادی اما امروز به کجا رسیده است؟ آیا آزادی این است که تنها افراد نزدیک به قبیله و گروه حاکم امکان رشد داشته باشند؟ ما چنین فکر نمی‌کنیم.

وی یادآور شد: بنده درمورد ماجرای خانم مهسا امینی از معدود مسئولانی بودم که موضع خود را صریح گفتم و چیزی نگفتم که اعتقاد خود را زیر سوال ببرم. این اعتقاد واقعی من است که باید حق و حقوق همه افراد حفظ شود در مورد حق و حقوق همه انسان‌ها صحبت کردم. اما از نظر علم سیاست سه قوه مجریه، مقننه و قضاییه داریم‌. تا جایی که به قوه مجریه برمی‌گردد، قطعا آیین نامه انضباطی در زمینه برخورد با دانشجویان و دانشگاهیان را عوض خواهم کرد. هیچ دانشجو و اندیشمندی و عالمی نباید به خاطر عقیده خود از کشور طرد شود. بلکه باید منت آنها را بکشیم که در ایران بمانند. قطعا نوع برخورد با دانشجویان را تغییر خواهم داد. نوع برخورد با اساتید را نمی‌پذیرم و اجازه نخواهم داد که با آن‌ها برخورد شود. حتی اگر اعتقادشان با من نخواند به آنها احترام می‌گذارم. دست کسانی را که در ایران می‌مانند و خدمت می‌کنند می‌بوسم.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری عنوان کرد: بنده در زمان ریاست دانشگاه خودم، شاهد بودم برخی مقامات کمد دانشجویان را گشتند. من در عمل خود را نشان داده و تمام آن مقامات را برکنار کردم. البته معتقدم به هیچ فردی و دانشجویی نباید به خاطر اعتقاد به ارزش‌ها و عقیده به رهبری توهین شود و توهین به آنان نیز محکوم است. آزادی ما نباید آزادی دیگران را محدود کند. دانشگاه جای توهین نیست، جای احترام و توسعه باوری است. ما با هم باید شرایط را اصلاح کنیم و اصلاحات امری یکسویه و از بالا نیست.

وی با اشاره به اینکه بنده رهبری را قبول دارم. کسی حق ندارد به کسی که من به او اعتقاد دارم، توهین کند، یادآور شد: اگر به ریاست جمهوری برسم، اجازه نخواهم داد دیگران در جایی که حق دخالت ندارند، دخالت کنند. آزادی از نظر من یعنی نباید باور و اعتقاد را زیر سوال ببریم. چرا با هم دعوا می‌کنیم؟

پزشکیان افزود: اگر وعده‌ای در دوره گذشته داده شده و شما ناامید شدید، اشکال از آن وعده‌ای است که داده شده و ما نباید قول‌هایی در مورد آینده، اقتصاد، آزادی‌ها بدهیم که عملی نباشد. در شرکت‌های شستا که دولت در دولت است، بسیاری از افراد هیات مدیره‌هایی از آشنایان تشکیل شده که مثلا می‌توان در آنجا اصلاحات انجام داد و من وعده تغییرات در این حوزه را می‌دهم و این در محدوده اختیارات با دولت است.

وی با بیان اینکه ما امروزه پول خرج می‌کنیم و در دستگاه‌های اداری به این میزان کار انجام نمی‌شود، گفت: در این حوزه نیاز به اصلاحات اداری جدی داریم. ما با عقیده و مذهب افراد کاری نداریم، بلکه با عملکرد آنان کار داریم.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری در واکنش به درخواست زندانیان برای آزادی زندانیان سیاسی گفت: زندانیان سیاسی در محدوده من نیست و اگر بخواهم کاری هم بکنم، اختیار آن را ندارم که کاری کنم. اگر مقامی به شما وعده آزادی زندانیان در قوه مجریه را داد، به شما خیانت کرده است و فریب داده و من اهل دروغ درباره کاری که نمی‌توانم بکنم، نیستم. آنان که برای رای وعده‌ای خارج اختیار خود دادند، اشتباه کردند.

وی افزود: بنده فعلا درباره کابینه خود تصمیمی نگرفتم و حتی فکر نمی‌کردم انقدر استقبال از بنده صورت بگیرد. خدا وکیلی نمی‌دانستم اینقدر از من استقبال خواهد شد. درباره وزرا هم از شایستگان استفاده خواهم کرد. به دنبال این نیستیم تنها چپی ها یا راستی‌ها مدیر و وزیر شوند.

پزشکیان در خصوص مقابله با فساد گفت: درباره فساد نمی‌توانم در سه دقیقه حرف بزنم و هر کس بگوید می‌تواند، دروغ گفته است. درباره فساد نیز باید اصلاح سیستمی صورت گیرد و موضوع را به صورت قانونمدار حل کرد. این امر در شش ماه قابل کنترل است. ما چهار قانون داریم که به آن عمل نمی‌شود.

وی ادامه داد: وقتی قاچاق وارد کشور می‌شود یا زمین خریداری می‌شود، اظهارنظرهای مالیاتی افراد دروغشان روشن می‌شود. بسیاری از این مفاسد در کشور با تطبیق کدهای اراضی، کدهای مالیاتی، کدهای ملی و پستی قابل کشف است. امروزه کالا هم کد دارد. امروزه افراد هم رصد می‌شوند. این روزها اما ده‌ها هزارمیلیارد پول ناگهان گم می‌شود. اما اگر سیستم نظارتی هماهنگ باشد، تناقضات تراکنش‌ها و رفتارها در می‌آید. ما با استفاده از کارشناسان نخبه می‌توانیم چنین سیستمی وضع کنیم.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه اگر کسانی به جای اصلاحات، به دنبال انقلاب هستند، می‌توانند این مسیر را دنبال کنند، ولی بهتر است قبل از هرچیزی به لحاظ علمی بررسی کنیم که این راه در طول تاریخ جواب داده است یا خیر؟ گفت: در کتاب راه باریک آزادی می‌خوانیم که اتفاقا راه حل یک شبه برای رسیدن به توسعه آزادی میسر نیست. نباید خودمان میدان را برای کسانی که وضع را به اینجا رساندند، خالی کنیم. کار به جایی می‌رسد که همین تریبون هم گرفته می‌شود. می‌توانیم رای ندهیم ولی حق توهین به کسانی که طوری دیگر فکر می‌کنند، نداریم‌. ما نباید دنبال قلدری و دیکتاتوری برویم.

پزشکیان گفت: همه به وضوح دیدند که کسانی به دنبال نابود کردن این کشور در خارج و دنبال تبدیل اعتراض به اغتشاش بودند، عده‌ای در خارج جمع شدند که اگر بررسی کنیم، می‌بینیم دلسوز کشور نیستند. اگر کسی به دنبال آنان است و رای نمی‌دهد، طبیعتا باید انتظار نتایج و عوارض آن برای خود و کشور را داشته باشد. گذشته بنده روشن است. یک نفر اخراج و توبیخ دانشجو و استاد در پرونده بنده نیست. در قدرت هم در حد توان خود جلو می‌روم و قول بیهوده نمی‌دهم.

وی با تاکید بر اینکه ما به شدت درحال تخریب محیط زیست هستیم، گفت: نسل ما تمام شد ولی نسل شما ادامه دارد. بنده علیه هر حرکتی که بر ضد محیط زیست باشد اقدام خواهم کرد ولو اینکه به شدت ثروت تولید کند. ما در همه این حوزه‌ها بر کار کارشناسی کارشناسان تکیه می‌کنیم.

پزشکیان درباره درباره طرح نور و حجاب و گشت ارشاد، گفت: ما نمی‌توانیم ادعای حرکت به سمت حذف ایده اجبار حجاب بطور کامل داشته باشیم. من معتقدم رفتارها و عقاید را به زور حذف نمی‌شود. روشی که در مورد این بحث پیش گرفته شده درباره حجاب اشتباه است و نتیجه نمی‌دهد. کاری که ما می‌کنیم این است که با رفتارمان دختران‌مان را از ارزش‌ها زده می‌کنیم. بنده تا جای ممکن و تا جایی که توان دارم از هر روشی در برابر رفتارهایی مثل گشت ارشاد و طرح نور می‌ایستم. ما باید با معتقدین به این روش‌ها مدام بحث و گفت‌وگوی اقناعی داشته باشیم. شما دانشجویان می‌توانید برای حوزه‌های فرهنگی راهکارها و دیدگاه‌های خوبی را پرورش دهید.

وی افزود: در حوزه سلامت با مشکل فرار مغزها در حوزه پزشکی مواجهیم . ما احترام نخبگان خود را باید نگهداریم. از نظر مالی یک پزشک با حقوق ۲۰ میلیون تومان نمی‌تواند زندگی کند و ما باید مسائل جامعه درمان و پزشکی را برای حفظ سلامت جامعه در دستور کار قرار دهیم.

پزشکیان در پایان در پاسخ به سوال دانشجویی درباره برخورد با اعتراضات سال‌های گذشته گفت: حق اعتراض نیز برای کارمند و کارگر و دانشجو محفوظ است و بنده در زمان وزارت خود پذیرای معترضان وزارتخانه خود بودم‌.

Share