باغات چای گیلان باید دانش بنیان و بهروز شود | واردات چای فقط براساس نیاز مصرفی باشد
استاندار گیلان بر لزوم حمایت از چایکاران این استان تاکید کرد و گفت: نگاه به چای گیلان باید صادرات محور باشد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، اسدالله عباسی ظهر امروز(جمعه) از یک کارخانه فرآوری و بستهبندی چای در فومن بازدید کرد و از نزدیک در جریان خرید برگ سبز چای، تولید و فرآوری این محصول قرار گرفت.
اسدالله عباسی استاندار گیلان در حاشیه این بازدید و در جمع خبرنگاران اظهار کرد: تولید برگ سبز چای در مناطق جلگه ای باید به روش مکانیزه و استفاده از سیستم های آبیاری نوین انجام شود و در این رابطه نیازمند فرهنگ سازی هستیم.
وی با تشریح اهمیت استفاده از روش های کشت و کارمکانیزه و سیستم آبیاری نوین و ضرورت توجه کشاورزان چایکار به اجرای آنها عنوان کرد: تولید برگ سبز جای با استفاده از روش مکانیزه در هر هکتار ۱۵ تن بوده اما در روش سنتی پنج تا هفت تن است؛ جهش تولید با استفاده از روش های مکانیزه برای تولید بیشتر و با کیفیت ممکن است.
نماینده عالی دولت در گیلان افزود: چایکاران اگر برگ سبز چای را به شکل ۲ برگه غنچه که از گذشته ها در این زمینه به عنوان فرهنگ بوده، تحویل دهند، قیمت مناسب دریافت می کنند؛ این کار برای سازمان چای، کارفرما و تولید کننده نیز مقرون به صرفه است.
وی قول مساعد داد و گفت: درصورتی که برگ سبز چای با کیفیت بالاتر تولید شود قیمت واقعی آن را اعلام می کنیم ضمن اینکه از کارخانجات چای هم انتظار است برگ سبز چای با کیفیت را بیشتر از نرخ تعیین شده خریداری کنند.
استاندار گیلان در ادامه با تاکید بر ضرورت توجه به زنجیره ارزش در تولیدات محصولات کشاورزی افزود: اگر چای با کیفیت بالا و کمیت بیشتر متناسب با نیاز جامعه تحویل کارخانجات شود چای خشک تولید به صورت بسته بندی مناسب، استانداردسازی شده و با کیفیت وارد بازار خواهد شد و سیاست گذاری از باغ تا بازار انجام می شود.
وی با اشاره به توجه دولت به تولیدات کشاورزی ادامه داد: با دستور رئیس محترم جمهور و برگزاری نشست های ویژه با معاون محترم اول ایشان؛ سال زراعی امسال پر از خیر و برکت برای کشاورزان و همراه با تحقق شعار سال جهش تولید با مشارکت مردم است.
عباسی با بیان اینکه واردات چای در کشور باید فقط براساس نیاز مصرفی داخل باشد، تصریح کرد: سیاست دولت، حمایت از چایکاران در فصل برداشت و سرمایهگذاران در حوزه فرآوری چای بوده و در این راستا از هیچ تلاشی دریغ نمی شود.
استاندار گیلان با بیان اینکه مسئولیت حفظ و نگهداری از اراضی چای به عهده سازمان چای است، متذکر شد: ضرورت دارد سطح زیر کشت حفظ شود و از کاهش مساحت اراضی چای استان جلوگیری شود.
دیدگاه