بارشها جبران کننده کاستیهای نمیشود | ترک فعل نداریم توان آب منطقه ای همینقدر است
محمد مهدی اکبری مدیر منابع آب منطقه مرکزی گیلان با اشاره به بارشهای کم در سال گذشته، گفت: در اواخر سال بارشهایی خوبی داشتیم اما جبران کننده کاستیهای نمیشود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، مجید عزیزی رئیس شورای شهرستان رشت در جمع اعضای شورا با انتقاد از مشکلات زیرساختها در استان اظهار کرد: بافت جغرافیایی گیلان نیاز به توجه ویژه وزارت نیرو در بحث زیرساختهای برق هم در بحث زیرساختهای آب دارد.
وی با تاکید بر لزوم سفر وزیر نیرو به گیلان افزود: این امر نیازمند حضور وزیر در گیلان و بررسی جدی مسائل و مشکلات زیرساختهای استان دارد تا با کاهش مشکلات در بخش کشاورزی، مشکلات و سختیهای معیشتی کشاورزان کاهش پیدا کند.
کشاورزان باید به تقویم زراعی توجه داشته باشند
سید مجید محمدنژاد، معاون برنامهریزی و توسعه فرمانداری رشت نیز عنوان کرد: درخواست فرماندار این است که دستگاههای خدمات رسان از جمله اداره آب و گاز و برق که همیشه پای کار هستند، در این چندماه فصل کشاورزی بیشتر از همیشه آماده خدماترسانی باشند.
محمدنژاد گفت: کشاورزان باید به تقویم زراعی توجه داشته تا از جزئیات و زمان رهاسازی آب کشاورزی باخبر باشند.
به علت ماهیت جغرافیایی در استان، طول سیمها زیاد است
مدیر توزیع برق شهرستان رشت در این جلسه با اشاره به اینکه در بخشهای شهرستان رشت فرسودگیهای شبکهای داریم، گفت: شرکت توزیع برق با توجه به برنامه ریزی به دنبال تبدیل سیمهای مسی به کابل خودنگهدار است که در سال گذشته در شهرستان رشت ۳۰۰ کیلومتر کابل خودنگهدار انجام شد که ۷۰ درصد در حوزه روستایی بود.
ابراهیم خشنود با بیان اینکه بزرگترین نقطه ضعف توزیع، طول فشار ضعیف ما خیلی زیاد است، گفت: به علت ماهیت جغرافیایی در استان و شهرستانها طول سیمها زیاد است و با توجه به ساخت و سازهای که در روستا انجام شده میزان سرانه برق بیشتر میشود.
وی افزود: چون معمولا فاصله از ترانسها زیاد است، هزینه تقویتهای برق زیاد خواهد بود مثلا برای رفع ضعف برق یک کوچه روستایی برای شرکت توزیع برق یک تا یک میلیارد تومان هزینه خواهد داشت.
خشنود در ادامه با اشاره به اینکه در کل کشور ۲ استان مازندران و گیلان انشعابهای موقت برق را برای دریافت کنتور را انجام میدهند گفت: در بقیه استانها کنتور برق فقط به پروانه داده میشود اما در گیلان و مازندران به دلیل ماهیت صنعتی در زمینه کشاورزی این مسئله به صورت موقت به کشاورزان واگذار می شود.
وی ادامه داد: کشاورزانی که از سال قبل نامه دریافت کنتور از آب منطقه ای را دارند میتوانند با ارائه کد اشتراک خود امسال نیز کنتور خود را دریافت کنند.
شهرستان رشت را باید ویژهتر نگاه کنند
محمد صادقی، عضو شورای لشت نشا در این جلسه با بیان این مطلب که برای رفع مشکلات برق در شهرستان رشت خدمات ویژهای صورت نگرفته است، گفت: به شهرستان رشت باید ویژهتر نگاه شود زیرا مسافران زیادی در سال داریم.
وی افزود: مسئولان که در زمینه محصولات کشاورزی حمایتی انجام ندادند و ما نتوانستیم مشکلات آنان را برطرف کنیم حداقل در خدمات دهی مثل برق و آب عملکرد بهتری داشته باشیم.
صادقی افزود: در زمان آقای مهدیزاده به شهرستان رشت جفا شده است و مردم عملکردها را لمس نمیکنند.
وی با اشاره به اینکه در استانهای دیگر شاهد چنین مشکلاتی نیستیم، افزود: چرا به علت سرقت توزیع برق باید عنوان کند که نمیتوانیم خدمات بدهیم.
در اواخر سال بارشهایی خوبی داشتیم اما جبران کننده کاستیهای نمیشود
محمد مهدی اکبری مدیر منابع آب منطقه مرکزی گیلان با اشاره به بارشهای کم در سال گذشته، گفت: در اواخر سال بارشهایی خوبی داشتیم اما جبران کننده کاستیهای نمیشود و در حال حاضر ۵۸۸ میلیون مترمکعب آب پشت سد سفیدرود داریم.
وی با اشاره با اینکه ۴ سال خشک در سد منجیل را تجربه میکنیم، گفت: با تقویم زراعی مثل سال گذشته امیدواریم امسال نیز مانند سال گذشته مدیریت آب زراعی داشته باشیم.
اکبری با بیان اینکه در پشت سد بیجار ۹۱ میلیون متر مکعب آب داریم گفت: با این میزان آب در زمینه تامین آب شرب مشکلی نخواهیم داشت.
وی یکی دیگر از مشکلات شرکت آب و فاضلاب در روستاها نحوه نگهداری ایستگاههای پمپاژ دانست و گفت: برای نگهداری این ایستگاهها باید راهکارهای مناسبی را بخشها ارائه دهند در حال حاضر برای تعمیر ایستگاهها پمپاژها شوراها و دهیاران در حال کار هستند.
اکبری در مورد لایروبی انهار نیز اظهار کرد: لایروبیها بر عهده جهاد کشاورزی است و در مواردی که آب بندانها و رودخانهها دارای خاک مناسب باشند، پیمانکار با تهاتر کار لایروبی را انجام خواهد داد.
مدیر منابع آب منطقه مرکزی گیلان با اشاره به عدم افزایش نرخ آب بها در سال گذشته عنوان کرد: علت کاهش قیمت برنج اب بها هم سال گذشته افزایش نیافته است، اینکه نقد میکنند کار صورت نمیگیرد در واقع ترک فعل نیست بلکه فقط توان شرکت ما همینقدر است و در حال حاضر در پرداخت حقوق کارکنان خود با مشکلاتی روبرو هستیم.
اکبری در ادامه با اشاره به اینکه در شهرستان رشت ۷ هزار مترمربع آب نیاز داریم، گفت: از ۱۵ اردیبهشت کانال آب بازگشایی میشود، همچنین در رشت ۷۰ ایستگاه پمپاژ داریم.
وی در مورد تامین سوخت برای کشاورزان بیان کرد: افرادی که از قبل سوخت دریافت میکردند کد اشتراک سوخت دارند به اداره آبیاری بخش خود با شماره تلفنی که در اختیارشان میگذارند میتوانند تقاضای سوخت برای پمپاژ آب ثبت کنند.
سر دهنهها مکانیزه شوند
به گزارش دیارمیرزا؛ در ادامه جلسه هادی وطن دوست عضو شورای سنگر با بیان اینکه متاسفانه فقط در حال مدیریت مشکلات هستیم و مشکلی رفع نشده است، بیان کرد: در سالهای گذشته سدهای بیرویه بر روی رودخانه احداث شد که در حال حاضر یکی از علتهای مشکلات آب همین موارد است.
وی با اشاره به اینکه سنگر سر آب خور سد است اما در این زمینه بیبهره گفت: بخش سنگر مشکلات آب زیادی دارد در حالی که ۳۰ درصد آب هدر رفت در این بخش داریم.
وطن دوست بیان کرد: بارها درخواست کردیم که سر دهنهها مکانیزه شوند اما هیچ اقدامی صورت نگرفت و همچنان به صورت سنتی با چوب و کیسههای شن احداث میشود تا آب را مدیریت کنیم.
وی با بیان اینکه هنوز هیچ فکری برای رفع مشکلات انجام نشده است، گفت: برای سنگر چارهای پیدا کنند، مشکلات سنگر رفع شود لشت نشا و خشکبیجار هم حل خواهد شد.
عضو شورای سنگر خطاب به مدیر منابع آبی شرکت آب منطقه ای گفت: بارها با شما در رابطه با مشکلات سنگر تماس گرفتم اما پاسخ ندادید اینکه ما به شما زنگ میزنیم مشکلات شوراهای بخش را میخواهیم به شما انتقال دهیم اگر ما نگوییم شما چگونه میخواهید از مشکلات باخبر شوید و برای رفع آن اقدام کنید.
دیدگاه