حقیقت پور: اکثر نمایندگان ادوار ردصلاحیت شدند | شورای نگهبان تجدیدنظر کند
منصور حقیقت پور، فعال سیاسی اصولگرا با اشاره به ردصلاحیت برخی از چهرههای منتقد دولت به خبرگزاری خبرآنلاین گفت: ما هیچ ملاکی در قوانین نداریم که اگر تو منتقد دولت هستی، پس باید ردصلاحیت شوی. هرکسی که به خاطر انتقاد به دولت ردصلاحیت شده خلاف قانون است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، نتایج نهایی تایید یا ردصلاحیت کاندیداهای انتخابات مجلس دوازدهم از سوی شورای نگهبان اعلام شد، براساس اخبار منتشر شده تا این لحظه در میان ردصلاحیت شدگان برخی از چهرههای شاخص سیاسی حضور دارند، آنچنان که محمد مهاجری، فعال رسانهای اصولگرا، در شبکه اجتماعی ایکس از ردصلاحیت تعداد قابل توجهی از چهرههای شاخص و رأیآور نزدیک به علی لاریجانی در سراسر کشور خبر داد.
خبری که منصور حقیقتپور، از چهرههای نزدیک به علی لاریجانی تلویحا آن را تایید کرد و در گفتگو با خبرآنلاین از ردصلاحیت برخی چهرهها چون نادر قاضیپور، جواد کولیوند و … خبر داد.
او همچنین با اشاره به ردصلاحیت برخی از چهرههای منتقد دولت گفت: «ما هیچ ملاکی در قوانین نداریم که اگر تو منتقد دولت هستی، پس باید ردصلاحیت شوی. هرکسی که به خاطر انتقاد به دولت ردصلاحیت شده خلاف قانون است.»
مشروح گفتگوی منصور حقیقتپور، فعال سیاسی اصولگرا را در خبرگزاری خبرآنلاین میخوانید.
**********************
* آقای حقیقتپور! امروز نتایج نهایی تایید صلاحیتها برای انتخابات مجلس اعلام شده است، شما تایید صلاحیت شدید؟
بله، من تایید صلاحیت شدم اما انتظار داشتیم پس از بیانات رهبر انقلاب گشایشهای بیشتری صورت بگیرد. قسمت اعظم نمایندگان ادوار تایید صلاحیت نشدند و خصوصا افراد برجستهای که مورد اعتماد مردم بودند. مطالبه مقام معظم رهبری، انتخابات رقابتی و پرشور است.
رقابتی بودن انتخابات به این معناست که افکار و اندیشههای مختلف خود را در جامعه و در صحنه انتخابات عرضه کنند. اگر رقابت فقط درون جریان حاکم باشد، تنور انتخابات داغ نمیشود. همانطور که رهبری تاکید کردند سایر افرادی که الآن در حاشیه نشسته، صاحب نظر و تجربه هستند در کنار جوانان باشند، اما اسم آنان را در لیست تایید شده ها مشاهده نمیکنیم.
* چقدر رویکرد شورای نگهبان را در تناقض با بیانات رهبری درباره رقابتی شدن و بالا رفتن مشارکت دیدید؟
من نمیگویم تناقض وجود دارد، من میگویم از دل این ماجرا رقابت، انتخابات پرشور و مجلس حداکثری بیرون نمیآید. فرصت باقی است و شوراینگهبان باید یک تجدیدنظر کرده، اعتراضات آقایان را بررسی کرده و بپذیرد.
اگر قرار باشد انتخابات داغ بوده و مشارکت بالای ۵۵ یا ۶۰ درصد برود، راه آن این است که افرادی که در چارچوب نظام هستند رقابت کنند. با افرادی را که نظام آنان را قبول نمیکند کاری نداریم اما افرادی که قانون اساسی و نظام را قبول دارند و فقط با ما اختلاف سلیقه دارند، باید حضور داشته باشند. شاید افرادی که در مسائل اقتصادی، فرهنگی و بین الملل و …. با ما اختلاف سلیقه دارند، راست بگویند.
چهار نفر در انتخابات رد شدند که میتوانستند نیم میلیون رای بیاورند
* آقای حقیقتپور، گفته شده چهره های شاخص نزدیک به آقای لاریجانی ردصلاحیت شدند، ارزیابی شما از این اتفاق چیست؟
آقای لاریجانی به دنبال این بودند که دوستان ادوار مشارکت بیشتری در ثبتنام برای انتخابات داشته باشند که تنور انتخابات داغتر شده و منویات رهبری تحقق پیدا کند. من چهارنفر را نام میبرم که آنان ردصلاحیت شدند در حالی که نیم میلیون رای برای جمهوری اسلامی ایران میتوانستند بیاورند.
وقتی کاندیداهای دارای رأی رد می شوند، طرفداران آنها لج کرده و پای صندوق نمیآیند
* این چهار نفر چه کسانی هستند؟
مثلا آقای جواد کولیوند یا آقای جعفرزاده ایمنآبادی، من مطمئن هستم آقای جعفرزاده ایمنآبادی از حوزه انتخابیه رشت بیش از صدهزار تا رای دارد. من مطمئن هستم کف رای آقای کولیوند در استان البرز صدهزار است. آقای نادر قاضیپور در ارومیه صدهزار رای دارد. سه نفر را نام بردم که بالای سیصدهزار رای دارند. آقایان جواد جهانگیرزاده، فریدون همتی، عزت الله یوسفیان ملا که قاضی القاضات کشور بودند، سید هادی حسینی رد صلاحیت شدند. مجموعه این تعداد افراد یک میلیون رای است. شما که این افراد را رد کردید، طرفداران آنان لج میکنند و پای صندوق رای نمیآیند.
ردصلاحیت افراد به خاطر انتقاد به دولت خلاف قانون است
* نظر شما درباره ردصلاحیت چهرههای منتقد دولت چیست؟
ما هیچ ملاکی در قوانین نداریم که اگر تو منتقد دولت هستی، پس باید ردصلاحیت شوی. هرکسی که به خاطر انتقاد به دولت ردصلاحیت شده خلاف قانون است. قانون تایید کرده است که چه کسانی باید برای انتخابات رد شوند. این که میگویند شما اعتقاد قلبی به اصل ولایت فقیه و جمهوری اسلامی ندارید، خیلی حرف سنگینی بوده و اثبات این حرف خیلی مهم و سخت است.
اگر این ادعاها اثبات نشوند بی عدالتی میشود. بی عدالتی میتواند ارکان نظام را سست کند و با ظلم و بی عدالتی نمیتوان حاکمیت را روبهجلو برد. مطمئن هستم که مقامات رسمی و اول کشور نمیخواهند ذرهای بی عدالتی شود. من نگران هستم.
* تایید صلاحیت نمایندگان ادوار به حدی بوده که بتوان یک لیست از بین آنان ارائه کرد؟
آقای لاریجانی به دنبال لیست نبودند و به دنبال پرشور کردن انتخابات بودند. ما باید ببینیم ته کاسهمان چیزی میماند که بگوییم هستیم یا خیر.
دیدگاه