کنگره انجمن جراحان عروق ایران در گیلان گشایش یافت

باید نسبت به کاهش داوطلبان ورود به رشته عروق حساس باشیم

کنگره میان دوره‌ای انجمن جراحان عروق ایران روز چهارشنبه با حضور دکتر محمدرضا ظفرقندی رئیس انجمن جراحان عروق کشور در تالار مرکزی رشت گشایش یافت.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، دبیر علمی انجمن جراحان عروق ایران، در مراسم افتتاحیه‌ی کنگره میان‌دوره‌ای این انجمن، دوران سخت کرونا را فرصتی برای افزایش همکاری اعضا و تداوم پیشرفت علمی انجمن عنوان کرد.

دکتر مظفر با اشاره به فعالیت‌های انجمن در دوران کرونا اظهار داشت: گرچه در دوران سخت کرونا و وجود محدودیت‌ها، امکان برگزاری کنگره‌ها و سمینارهای حضوری وجود نداشت، اما به همت تمام اعضاء، وبینارهای متعدد و متنوعی برگزار شد.

دبیر علمی انجمن جراحان عروق ایران، بهره‌مندی از سخنرانان خارجی و ایرانیان خارج از کشور را از مزایای وبینارها عنوان کرد و افزود: اولین وبینار برگزار شده در دوران کرونا، وبینار انوریسم‌های توراسیک و توراکوابدومینال بود که استقبال خوبی از آن شد و بسیار مثمر ثمر بود.

دکتر مظفر به وبینارهای مشترک انجمن عروق ایران و جامعه جراحان ایران اشاره کرد و گفت: در وبینار ترومای نافذ با که مشارکت جامعه جراحان برگزار شد، دکتر ظفرقندی – رئیس انجمن جراحان عروق ایران نیز حضور داشتند.

در پایان، دبیر علمی انجمن جراحان عروق ایران ضمن برشمردن فعالیت‌های این انجمن از مشارکت فعال اعضا در حفظ پویایی دانش این انجمن خبر داد.

در ادامه مراسم، رئیس انجمن جراحان عروق ایران، ضمن محکوم کردن حمله رژیم غاصب صهیونیستی به یک بیمارستان در غزه، گفت: یک پزشک برای نجات جان یک بیمار ترومایی تلاش بسیار می‌کند و زمانی که حمله‌ای در این سطح به یک بیمارستان می‌شود، تلاش‌های خالصانه یک پزشک در یک لحظه‌ای از بین رفته و جان افراد زیادی که نیاز به مراقبت پزشکی داشته‌اند، گرفته می‌شود.

دکتر ظفرقندی با اشاره به اینکه تخصص جراحی عروق، جزو موارد اورژانسی است و زمانی تنها در دو یا سه استان، متخصص جراحی عروق وجود داشت، گفت: در حال حاضر در تمام استان‌ها جراح عروق متبحر حضور دارد و این موضوع بسیار امیدبخش است.

رئیس انجمن عروق ایران، برنامه‌ریزی را عامل پویایی و حرکت انجمن‌های علمی عنوان کرد و انسجام در فعالیت‌های انجمن را حاصل مشارکت جمعی دانست و اظهار داشت: از زحمات تمام اعضای انجمن در به نتیجه فعالیت‌ها تشکر می‌کنم و باید به خاطر داشته باشیم، نکته مهم برای انجمن‌های علمی کشور برنامه‌ریزی است تا پویایی و حرکت علمی حفظ شود.

در پایان دکتر ظفرقندی با تاکید بر شناسایی نقاط ضعف و قوت برای گام بر داشتن در مسیر موفقیت، ادامه داد: با وجود پیشرفت‌های خوب در زمینه جراحی عروق باید نسبت به کاهش داوطلبان ورود به این رشته حساس بوده و برای رفع مشکل کمبود متخصصان این رشته چاره‌اندیشی کنیم.

در ادامه مراسم نیز،دبیر انجمن جراحان عروق ایران اظهار کرد: هدف از برگزاری این کنگره، ارائه عملکرد اعضای انجمن عروق ایران است که با همگرایی و همدلی توانستند نتایج خوبی نصیب جامعه پزشکی نمایند.

وی ضمن گرامیداشت یاد و خاطره اساتید برجسته قلب و عروق به بیان گزارشی از روند فعالیت انجمن عروق ایران پرداخت.

وی اساس کار انجمن را فراهم شدن بستری برای مشارکت فعال متخصصان و اساتید قلب و عروق در انجمن عنوان کرد و افزود: این انجمن در ۱۳۸۳ تاسیس و طی ۲۰سال فعالیت، دچار تحولاتی شد.

دکتر سلیمی با اشاره به عملکرد انجمن عروق ایران خاطرنشان کرد: تقدیر از دستیاران دارای رتبه برتر و اهدای جوایز به آنان، انتشار ژورنال کلاب، مصاحبه با ۱۵ پیشکسوت و راه اندازی سایت انجمن از جمله اقدامات مهم این انجمن است.

همچنین  رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان امروز در آیین آغازین کنگره میان‌دوره‌ای انجمن جراحان عروق ایران در تالار مرکزی شهر رشت ضمن محکومیت جنایات اخیر رژیم اشغالگر قدس و کشتار مردم مظلوم فلسطین، اظهار کرد: بخش جراحی عروق از سال ۱۳۹۵ در گیلان شروع و پس از تربیت متخصص و اعتلای این رشته در جهت توسعه دانشگاه، اکنون ما حصل آن برگزاری یک کنگره عظیم در استان است.

وی یکی از راهبردهای دانشگاه علوم پزشکی گیلان را رایزنی با انجمن‌های تخصصی دانست و افزود: برگزاری سمپوزیم تخصصی کاربرد مصورسازی در علوم پزشکی، نقش تروما و پاراکلینیک و اکنون نیز کنگره میان‌دوره‌ای انجمن جراحان عروق ایران از جمله این برنامه‌ها در جهت توسعه نظام آموزش علوم پزشکی است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان وجود بخش جراحی عروق در گیلان را یکی از بخش‌های آبرومند دانست و گفت: لازم است توسعه بخش‌های آموزشی درمانی را در تمامی رشته‌ها داشته باشیم.

دکتر آشوبی همچنین از مسوولان انجمن جراحان عروق ایران خواست تا به منظور هم افزایی و توسعه علوم آموزشی و درمانی جراحی عروق، از بخش مذکور در گیلان بازدید کنند.

Share