قابل توجه والدین؛

چگونه کودک خود را با عرضه تربیت کنیم؟ | از اعتماد به نفس تا آموزش نظم و انضباط

تربیت درست نقش مهمی در شخصیت کودک ایفا می‌کند و مهارت‌هایی وجود دارند که والدین با آموزش آن‌ها به کودکان می‌توانند فرزندان با عرضه داشته باشند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا به نقل از ایرنا، نحوه تربیت والدین تاثیر فراوانی بر قالب‌های رفتاری و اصول فکری فرزند دارد و اساس شکل گیری شخصیت او در آینده می‌شود. بسیاری از والدین دوست دارند کودکی خوب و با عرضه تربیت نمایند، کودکی که در آینده بتواند در رویارویی با مشکلات آینده خود بهتر عمل نماید و مسئولیت‌پذیر مستقل باشد. اگر می‌خواهید کودکی با عرضه تربیت کنید؛ این مهارت‌ها را به کودک‌تان بیاموزید. نکات عنوان شده در این بخش به شما کمک خواهد کرد تا کودکی با عرضه تربیت نمایید.

مهارت نه گفتن

همه افراد حق دارند که برخی درخواست‌ها را پذیرفته و برخی دیگر را رد کنند. برخی افراد قدرت نه گفتن به درخواست‌های اطرافیان را ندارند و به اجبار تن به خواسته‌های آن‌ها داده و دچار مشکلاتی در زندگی می‌شوند، به همین خاطر اگر می‌خواهید کودکی با عرضه داشته باشید، به او مهارت نه گفتن بیاموزید.

دفاع از حق خود

حق گرفتنی است، پس از همان کودکی به فرزندان خود بیاموزید که از حق خود در برابر افرادی که حقشان را ضایع می‌کنند، کوتاه نیایند. به جای آنکه دائماً خودتان مراقب فرزندتان باشید به شیوه‌ای او را تربیت کنید که او خود بتواند مراقبت‌های لازم را از خود به عمل بیاورد. یک کودک با جرات، می‌تواند بدون آنکه پرخاشگر باشد، در عین آرامش از حقوق خود دفاع کند.

خرج و پس‌انداز

از همان کودکی روش مدیریت پول را به فرزند خود بیاموزید. آموزش مدیریت هزینه‌ها و بودجه‌بندی، این عادت را در کودک ایجاد می‌کند که پول را هدر ندهد و به ارزش آن احترام بگذارد. برای این منظور به فرزند خود مقدار مشخصی پول تو جیبی بدهید و از او بخواهید که هزینه‌های خود را با این مقدار پول مدیریت کند.

ابراز احساسات

کودکان از همان سنین پایین نسبت به گوناگونی احساسات خود آگاه هستند پس باید آموزش را از سنین خردسالی آغاز کنید. احساسات خود را با کودک‌تان به اشتراک بگذارید تا او با احساسات آشنا شود. کودکانی که احساسات خود را درک می‌کنند و برای مواجه با آن‌ها مهارت‌های مقابله‌ای را دارند، اطمینان می‌یابند که می‌توانند هر چیزی که سر راه زندگی‌شان قرار می‌گیرد را اداره کنند. در راستای آموزش احساسات به کودکان باید نحوه برخورد با احساسات را آموزش دهید مثلا به آن‌ها بیاموزید زمانی که احساس خشم می‌کنند به این معنا نیست که می‌توانند کسی را کتک بزنند بلکه باید تعارضات را به صورت مسالمت‌آمیز حل کنند.

مسئولیت‌پذیری

برای داشتن کودکی با عرضه مسئولیت‌پذیری را به او آموزش دهید. برای آموزش این مهارت به فرزندتان یاد دهید که انجام کارهای روزمره هر فرد، تنها به عهده خود اوست و نباید از دیگران انتظار خدمت‌رسانی داشته باشند. به کودکتان یاد دهید او باید مسئولیت اشتباه خود را بپذیرید. اگر کودک مسئولیت‌پذیری را از دوران کودکی یاد نگیرد، در آینده به مشکل بر می‌خورد و انسان ضعیف و نازپروده بار می‌آید.

مهارت‌های تصمیم‌گیری

هر فردی باید بتواند برای خودش بهترین تصمیم را بگیرد، عدم توانایی تصمیم گیری درست آینده را نابود می‌سازد. از همان کودکی نحوه تصمیم گیری عاقلانه را به روش‌های کوچک و ساده به کودک آموزش دهید و به او کمک کنید تا مزایا و معایب هر چیز را قبل از تصمیم گیری بسنجد.

نحوه تعامل با مردم

تعامل با افراد در اجتماع اهمیت زیادی دارد و افرادی که نمی‌توانند تعامل خوبی با افراد برقرار نمایند، در زندگی مشکلات زیادی را دچار می‌شوند. اگر مهارت نحوه تعامل را به کودک یاد ندهیم، مانع از رشد مهارت‌های اجتماعی مثبت در او خواهیم شد. پس به فرزندان خود یاد دهید که چگونه با دیگران دوست شود، چگونه با بزرگسالان خوب رفتار کنند.

اعتماد به نفس

افرادی که اعتماد به نفس کافی ندارند، نمی‌توانند از پس مدیریت زندگی خود برآیند و آن طور که باید در مسیر موفقیت گام بردارند. برای آنکه بتوانید کودک با اعتماد به نفسی داشته باشید تلاش کنید قدردانی‌های واقع بینانه‌ای از او داشته باشید و او را تشویق کنید و در جهت استقلال او بکوشید و بگذارید مسئولیت کارهای خود را به عهده بگیرد.

آموزش نظم و انضباط

به گزارش وب گاه نمناک، افراد بی‌نظم و بی‌مقررات زندگی خوبی در آینده نخواهند داشت و دچار مشکلات زیادی خواهند شد پس از همان کودکی به فرزندتان نظم و انضباط را بیاموزید و به او یاد دهید به وقت دیگران و خود احترام بگذارد. دقت کنید تاکید بیش از حد بر نظم و انضباط برای کودکان خردسال مانع از کنجکاوی و بازیگوشی‌های متناسب با سن آن‌ها می‌شود.

Share