رئیسی به جای اصلاح امور، همچنان وعده می دهد و مشکلات را گردن دولت قبل می اندازد
یک اقتصاد دان با بیان اینکه سیستم مدیریتی ملزومات لازم برای کارآمدی را در اختیار ندارد، تاکید کرد: در رفتار و تصمیم گیری های ارگان های مختلف به ویژه دولت هیچ نشانه ای برای جلب رضایت مردم مشاهده نمی شود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، هادی حق شناس، استاد دانشگاه و استاندار در دولت دوازدهم در گفت و گو با نواندیش درباره گرههای کور اقتصادی اظهار داشت: وقتی گرانی به حدی میرسد که لایههای مختلف مردم تحت تاًثیر قرار میگیرند؛ باید اذعان داشت که مشکل از حالت عادی فراتر رفته و با بحران روبرو هستیم. در واقع شاهد نوعی از ناکارآمدی و سوءمدیریت هستیم که تا کنون و در این چهل و چند سال پس از انقلاب بیمثال است. یعنی اینکه اقلام مصرفی سیر صعودی ۱۰۰ و بعضاَ بالاتر از ۱۰۰ درصدی دارند اینکه تامین قیمت مسکن و حتی اجاره بها برای مردم دشوارتر از هر دشواری شده است و… موجب شده تا نوعی از یاس و ناامیدی در لایههای مختلف جامعه به وجود آید.
تحلیلگر مسائل اقتصادی در ادامه گفت: ما با دولتی روبرو هستیم که از اولین روزهای پاستورنشینی دولت مردانش مشخص بود که نمیتواند کشور را در مسیر درستی رو به جلو ببرد و فاقد تجربه و بینش لازم هستند، به همین دلیل شعارهای غیرعملی چون ساخت ۴ میلیون مسکن در ۴ سال میدادند.
او افزود: حالا که ۲ سال از عمر دولت رییسی گذشته است برای همه ملموس است که وزیران و مدیرانی در دولت هستند که با هیچ متر و معیاری در قوارههای مدیریت در سطح عالی نیستند. نکته قابل تامل و همچنین تاسف برانگیز هم چیزی غیر از این نیست که سید ابراهیم رییسی نه تنها به فکر ترمیم بدنه کابینهاش نیست بلکه به طور دائم وعده میدهد و مشکلات ماندگار را به دولت قبلی و فلان دلیل و بهمان دلیل مرتبط میداند.
وی توضیح داد: وقتی سیستم مدیریتی ملزومات لازم برای کارآمدی را در اختیار ندارد و با شرایط کشور و همچنین بایدها و نبایدهای مدیریتی آشنایی حداقلی داشته باشد نتیجهاش این میشود که کسری بودجه بینظمی نقدینگی و در نتیجه شلختگی اقتصادی به طور پررنگی خودنمایی میکند. آنهم در شرایطی که به دلیل قرار گرفتن در حالت تحریمهایی که ماندگار به نظر میرسند لازم و ضروری است که در مدیریت و برنامه ریزی رویکردی را به کار بگیریم که با کمترین میزان خطا کار را رو به جلو ببریم. مهمی که متاسفانه از شهریور ماه ۱۴۰۰ که دولت سیزدهم شروع به فعالیت کرده است از آن محروم هستیم.
این نماینده ادوار مجلس با اشاره به اینکه در سال منتهی به انتخابات قرار داریم تصریح کرد: نظام برای اینکه بتواند از بزنگاههای سخت به سلامت عبور کند احتیاج مبرمی به اعتماد عمومی دارد که میزان مشارکت در انتخابات بارزترین نشانه اعتماد مردم به نظام سیاسی و اجرایی به شمار میرود. حالا که قرار است کمتر از ۱۰ ماه دیگر انتخابات مجلس را برقرار کنیم لازم است همه ارگانها و دستگاهها همه هم و غمشان را به کار بیگرند تا با بهبودی وضعیت مردم را به این نتیجه برسانند که اگر در انتخابات رای بدهند میتوانند قدم مثبتی در راستای اصلاح بردارند.
وی تاکید کرد: این مهم در حالی است که در رفتار و تصمیم گیریهای ارگانهای مختلف به ویژه دولت هیچ نشانهای برای جلب رضایت مردم مشاهده نمیشود. امیدوارم افراطیون و تندروها در این مدت باقی مانده به اهدافشان نرسند تا شرایط برای انتخاباتی پر رای و البته فضا برای کاهش مشکلات و دغدغههای عمومی فراهم شود.
حقشناس در پایان گفت: بیتدبیری، سوءمدیریت، ندانم کاری، تصمیم گیریهای اشتباه و… در حالی این روزها به کرات مشاهده میشود که بیشتر از هر مقطع و برهه دیگری به رویکرد منطقی احتیاج داریم.
دیدگاه