۵ کشور عضو جدید گروه بریکس اعلام شدند | تایید عضویت کامل ایران
در حالیکه رسانهها از آرژانتین، مصر، ایران، امارات و عربستان سعودی بعنوان اعضای جدید گروه بریکس نام میبرند، رهبران بریکس در خصوص اصول گسترش آن سندی را به تصویب رساندهاند که فرآیند بررسی عضویت دهها کشور علاقه مند به پیوستن را تعیین میکند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا به نقل از خبرگزاری «تاس»، یک رسانه برزیلی بر اساس پیشنویس سند نهایی اجلاس سران بریکس در ژوهانسبورگ نوشت که پنج کشور – آرژانتین، مصر، ایران، امارات متحده عربی و عربستان سعودی اعضای جدید گروه بریکس (که در حال حاضر شامل کشورهای برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی است، خواهند شد.
طبق این اطلاعات، یکی از معیارهای اصلی انتخاب، عامل جغرافیایی است که باید تعادل منطقهای را در بین اعضای این انجمن تضمین کند. بر اساس این اصل، اضافه شدن یک کشور آفریقایی دیگر به این بلوک نیز در حال بررسی است. علاوه بر این، مقامات برزیلی در آینده مایلند اندونزی را در این اتحادیه ببینند، اما جاکارتا هنوز آمادگی خود برای پیوستن به بریکس را اعلام نکرده است.
نشست رهبران کشورهای عضو بریکس از ۲۲ تا ۲۴ آگوست (۳۱ مرداد الی دوم شهریور ماه) در ژوهانسبورگ در حال برگزاری است. پیش از این، نالدی پاندور، وزیر امور خارجه و همکاری آفریقای جنوبی گفته بود که رهبران کشورهای بریکس در خصوص سند نهایی اجلاس به توافق رسیدند که اصول پذیرش اعضای جدید در این انجمن را مشخص میکند. در مجموع ۲۲ کشور برای عضویت در بریکس درخواست دادهاند.
بریکس پس از گسترش برنامهای برای تغییر نام خود ندارد
آنیل سوکلال، Anil Suklal نماینده ویژه آفریقای جنوبی در گروه بریکس شب گذشته، چهارشنبه اعلام کرد که بریکس پس از گسترش اعضای خود، نیازی به تغییر نام ندارد و این موضوع هرگز مطرح نشده است. سوکلال به خبرگزاری تاس گفت: «من فکر نمیکنم که ما مجبور به تغییر نام باشیم، زیرا BRICS به عنوان یک برند جهانی سالهاست که شناخته شده است. این نام «در تمام دنیا پذیرفته شده است» و در هیچ مرحلهای از مباحثات در سطح نمایندگان دائمی، ، وزیران امور خارجه یا رهبران کشورها، بحث تغییر نام گروه مطرح نشده است. »
سوکلال همچنین یادآور شد که جمهوری آفریقای جنوبی مطمئن است که بریکس در سال ۲۰۲۴ به رشد خود ادامه خواهد داد. این دیپلمات گفت: «ما مطمئن هستیم که در دوره ریاست روسیه، بریکس به شکوفایی خود ادامه خواهد داد. توسعه انجمن با ظرفیت جدید ادامه خواهد یافت، زیرا خانواده بریکس در حال بزرگتر شدن است و پویایی درون انجمن تغییر کرده و افزایش خواهد یافت. ما مطمئن هستیم که دوره ریاست روسیه درخشان و بسیار سازنده خواهد بود.»
روز گذشته ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه در سخنرانی خود در اجلاس بریکس اعلام کرد که این کشور در نظر دارد میزبان شانزدهمین اجلاس سران بریکس در اکتبر سال ۲۰۲۴ در شهر قازان باشد. وی یادآور شد: ریاست روسیه با شعار «تقویت چندجانبه گرایی برای توسعه و امنیت عادلانه جهانی» برگزار خواهد شد.
وزیر خارجه آفریقای جنوبی: کشورهای بریکس پارامترهایی را برای گسترش جامعه اتخاذ کردهاند
نالدی پاندور، وزیر امور خارجه و همکاری آفریقای جنوبی یادآور شده است که رهبران کشورهای بریکس سندی را تصویب کردهاند که پارامترهای گسترش این انجمن را تعیین میکند. پاندور گفت: «ما در مورد موضوع گسترش توافق کرده و اکنون سندی داریم که به تصویب رساندهایم و اصول گسترش و فرآیندهایی را برای بررسی کشورهایی که مایل به عضویت در بریکس هستند، تعیین میکند.»
به گفته پاندور، رهبران پنج کشور باید قبل از پایان اجلاس سران در تاریخ ۲۴ آگوست، جزئیات بیشتری را در مورد گسترش این گروه روشن کنند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، در این سند بر روی مکانیسمهایی برای در نظر گرفتن اعضای جدید به منظور پیوستن به گروه توافق شده است. توافقات حاصله گسترش مورد بحث راه را برای دهها کشور نامزدی که علاقهمند به پیوستن به بریکس هستند، هموار خواهد کرد.
پیش از این، شی جین پینگ، رئیس جمهوری چین روز چهارشنبه در نشست عمومی اجلاس سران ژوهانسبورگ خواستار تسریع در روند توسعه بریکس شد. به گفته وی، تاکنون بسیاری از کشورهای در حال توسعه برای پیوستن به سازوکار همکاریها در چارچوب این گروه درخواست دادهاند. شی جین پینگ تاکید کرد که باید بر روی گسترش گروه بریکس کار شود تا حاکمیت جهانی در جهتی عادلانهتر و معقولتر پیش برود.
رهبر چین: ذهنیت جنگ سرد همچنان در جهان وجود دارد
رئیس جمهوری چین در سخنرانی خود اجلاس سران بریکس در ژوهانسبورگ همچنین یادآور شد که در حال حاضر ذهنیت جنگ سرد همچنان در جهان پابرجاست و وضعیت ژئوپلیتیکی تاسف بار است.
شی جین پینگ گفت: «ذهنیت جنگ سرد هنوز جهان ما را آزار میدهد، وضعیت ژئوپلیتیکی در حال متشنج شدن است. کشورهای بریکس باید مسیر توسعه صلحآمیز را دنبال کنند. آنها باید مشارکت استراتژیکی بریکس را تقویت کنند. ما باید در موضوعاتی که منافع کلیدی کشورهایمان را نشان میدهد، از یکدیگر حمایت کنیم، لازم است تا هماهنگی خود در مسائل منطقهای و بین المللی را افزایش دهیم.»
به گفته وی، تنها یک مفهوم جدید از امنیت مبتنی بر همکاری راهی برای ثبات جهانی است و در این راستا کشورهای بریکس باید همکاری خود را در زمینه سیاسی و امنیتی، حفظ صلح و ثبات جهانی گسترش دهند و فعالانه در موضوعات حساس بین المللی میانجیگری کرده و راه حل سیاسی آنها را ترویج دهند.
دیدگاه