سال گذشته بیش از ۱۶ هزار و ۴۰۰ نفر اشتغال در بخش صنعت، معدن و تجارت ایجاد شد
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان گیلان امروز در سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه رشت گفت: بیش از ۱۶ هزار شغل در سال گذشته توسط بخشهای مختلف صنعت، معدن ایجاد شده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، تیمور پورحیدری در سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه امروز رشت به مناسبت دهه تولید و تجارت، اظهار داشت: ۴۵درصد تولید ناخالص داخلی و اشتغال به حوزه صنعت، معدن و تجارت وابسته است.
وی با تبریک سالروز اصناف به کلیه فعالان جامعه بزرگ صنفی و بازار یان گیلان گفت: در طول حیات انقلاب اسلامی، اصناف در خط مقدم خدماترسانی به مردم استان پیشقدم بوده است.
مدیرکل صمت گیلان ادامه داد: در حوزه بزرگ اصناف و بازار گیلان؛ بیش از ۱۴۱ هزار پروانه کسب فعال داریم که هم اکنون ۳۳۰ هزار نفر در صنوف مشغول فعالیت هستند.
وی همراهی اصناف در اجرای طرح بزرگ اقتصادی دولت و مردمیسازی یارانهها و عادلانه نمودن فضای اقتصادی و حذف برخی از رانتها در اختصاص ارز ترجیحی را تعامل دیگر اصناف در سیاستهای اقتصادی دولت برشمرد و اضافه کرد: موضوع درج کد شناسه کالا و کد نقش صنوف و تولید کنندگان در جهت شفافسازی جریان کالا نیز باهمراهی تولید کنندگان و بازاریان زحمتکش در حال انجام هست.
پورحیدری وجود ۳۱۷ اتحادیه در کل استان گیلان و ۱۷۶ شرکت پخش را نقطه اتکای تامین و تنظیم بازار گیلان دانست و گفت: حلقه اتصال بین تولید و مصرف و تکمیل کننده زنجیره، همین اصناف خدوم هستند.
مدیرکل صمت گیلان با اشاره به فعالیت ۱۳ هزار بافنده در ۳۳ کارگاه قالیبافی مورد حمایت و تحت نظارت در گیلان گفت: در راستای حمایت از صنعت قالیبافی و به جهت ایجاد علاقه و رونق بیشتر در این صنعت روز شنبه سوم تیرماه با حضور رئیس مرکز ملی فرش ایران، برای اولین بار جشنواره فرش دستباف را برگزار خواهیم نمود و همچنین پیگیر تاسیس خانه خلاق فرش جهت ساماندهی و هدایت و حمایت بیشتر این هویت اصیل ایرانی و گیلانی هستیم.
وی با اشاره به اینکه در سال گذشته بیش از ۱۶ هزار و ۴۰۰ نفر اشتغال در بخش صنعت، معدن و تجارت ایجاد شده است، عنوان نمود: ما برنامه ریزیهای لازم را از ابتدای سال با توجه به منویات مقام معظم رهبری و دغدغههای حضرت آقا در حوزه اقتصادی؛ در راستای تحقق شعار سال انجام دادیم و در حوزه صنعت ما؛ بیش از یک هزار ۸۹۶ پروانه صنعتی و کارخانه فعال داریم که بیش از ۷۴ هزار نفر اشتغال وضع موجود آنهاست.
پورحیدری افزود: درحوزه معدن؛ تعداد ۴۷ معدن دارای پروانه بهره برداری عمدتاً مصالح معدنی هستند و قریب۱۷۰۰ نفر در آنها به طور مستقیم مشغول کار هستند.
وی به تشکیل تیمهای ویژه بازرسی از واحد نانوایی به صورت روزانه؛ صبح و عصر در مرکز و سراسر استان اشاره کرد و گفت: درطول این سه ماه از ۳ هزار ۷۶۱ واحد خبازی بازرسی شده که منجر به کشف ۹۲۵ پرونده تعزیری به ارزش ۴۵میلیارد تومان شده است و عمده تخلفات این حوزه کم فروشی و عدم کیفیت نان و بعضا تعطیلی خودسرانه بوده که مورد اعتراض عموم جامعه نیز میباشد.
پورحیدری رصد و پایش کلیه فعالیتهای اقتصادی واحدهای تولیدی، توزیعی از طریق سامانههای نظارتی مانند سامانه جامع تجارت را اقدام دیگر نظارتی هوشمندانه توصیف کرد و گفت: کلیه مراحل چرخه کالا، اعم از تولید، فروش و انبارش از طریق سامانه مذکور کنترل میشود که در این خصوص ۲۱ نفر کارشناس سامانه جهت کنترل نظارت سیستمی در سراسر استان پای کار هستند.
وی الزام اخذ “شناسه و کد نقش در سامانه جامع تجارت را شفافسازی اقتصادی دانست و گفت: از شروع طرح تاکنون بیش از ۱۳ میلیارد قلم کالا دارای شناسه کالا تولید شده که مصرف کنندگان میتوانند با استفاده از کد رهگیری محصول، اصالت کالای مصرفی را استعلام نمایند و این موضوع به سهولت به تشخیص کالای تقلبی کمک میکند.
دیدگاه