زیاده روی در مصرف نمک ریسک زوال عقل را افزایش می دهد
به گفته محققان، رژیم غذایی پرنمک ممکن است خطر فشار خون بالا و اختلالات شناختی را افزایش دهد. افراد مبتلا به فشار خون بالا در معرض خطر ابتلا به زوال عقل هستند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا به نقل از مدیکال نیوز، بیشتر افراد در سطح جهان هر روز بین ۹ تا ۱۲ گرم نمک مصرف می کنند که بسیار بالاتر از حداکثر میزان مصرف روزانه است.
رژیم غذایی با نمک بالا با افزایش خطر فشار خون بالا و زوال عقل مرتبط است.
محققان دانشگاه بهداشت فوجیتا ژاپن، سیستم های خاص بدن دخیل در فشار خون بالا و اختلال شناختی ناشی از نمک زیاد را با استفاده از مدل موش شناسایی کرده اند.
رژیم غذایی با نمک بالا یک عامل خطر شناخته شده برای فشار خون بالا است. تحقیقات قبلی همچنین افزایش نمک را به کاهش شناختی و خطر بیشتری برای زوال عقل مرتبط کرده است.
علاوه بر این، افراد مبتلا به فشار خون بالا در معرض خطر ابتلا به زوال عقل هستند.
همچنین محققان دریافتند که افزودن فسفات های بیش از حد به پروتئین تاو در درجه اول مسئول بروز مشکلات عاطفی و شناختی است.
تاو یک پروتئین کلیدی در ارتباط با ایجاد نوعی زوال عقل به نام بیماری آلزایمر است.
در این مطالعه، دانشمندان از یک مدل موش برای بررسی بیشتر این ارتباط استفاده کردند. محققان به مدت ۱۲ هفته آب آشامیدنی با نمک بالا را به موش ها دادند و فشار خون آنها را کنترل کردند.
تیم تحقیقاتی همچنین تأثیر مصرف نمک زیاد بر عملکرد عاطفی و شناختی آنها و فسفوریلاسیون تاو در قشر جلوی مغز و مناطق هیپوکامپ را تحت نظر داشتند.
محققان نقش دو سیستم را مورد بررسی قرار دادند: هورمون آنژیوتانسین II (ANG II ) و گیرنده آن AT۱، و مولکول لیپیدی پروستاگلاندین E۲ (PGE۲) و گیرنده EP۱ آنکه در ابتلا به فشار خون بالا ناشی از نمک بالا و اختلال عصبی نقش دارند.
ANG II-AT۱ نقش مهمی در تنظیم فشار خون و مایعات بدن دارد. PGE۲-EP۱ همچنین تأثیر مستقیمی بر فشار خون دارد.
دانشمندان معتقدند که این یافته ها ممکن است با هدف قرار دادن سیستم های AGII-AT۱ و E۲-EP۱، زمینه درمانی جدید برای زوال عقل ناشی از فشار خون را هموار کند.
دیدگاه