آوای سلامت؛

مواد غذایی که احتمال ابتلا به سرطان سینه را کاهش می دهند

مصرف یک سری از مواد غذایی می توانند در افزایش یا کاهش ما در ابتلا به سرطان سینه دخیل باشند که با این مواد غذایی در این مطلب آشنا شوید.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، سرطان سینه یکی از سرطان‌های شایع در ایران و جهان در هر دو جنس می‌باشد. با توجه به اینکه با رعایت تغذیه مناسب بیش از ۴۰ درصد سرطان‌ها قابل پیشگیری می‌باشد لذا در این بحث عوامل تغذیه‌ای که در ایجاد یا پیشگیری از سرطان سینه موثر هستند را بررسی می‌کنیم.

عوامل خطر تغذیه‌ای در ایجاد سرطان سینه

براساس بررسی‌های انجام شده تعدادی از عوامل تغذیه‌ای در ایجاد سرطان‌ها و سرطان سینه نقش دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌شود.

۱. دریافت زیاد چربی به خصوص چربی ‌های اشباع (روغن نباتی جامد، روغن حیوانی، پیه و دنبه)

۲. مصرف زیاد فراورده‌های گوشتی نظیر سوسیس و کالباس

۳. مصرف زیاد گوشت قرمز

۴. مصرف زیاد قندهای ساده (قند و شکر و نبات و مربا و…)

۵. حرارت زیاد و استفاده مکرر از یک روغن برای سرخ کردن

۶. مصرف غذاهای نمک سود و نیز غذاهای شور و یا دودی

۷. چاقی و اضافه وزن که در خانم‌های یائسه خطر ابتلا به سرطان سینه را چند برابر می‌کند.

توصیه‌های تغذیه‌ای برای پیشگیری از سرطان سینه

۱. مصرف غلات کامل (نان‌های سبوس دار) و حبوبات

۲. مصرف زیاد سبزیجات در طول روز (۵-۳ وعده در طول روز)

۳. غذاهای حاوی ویتامین A، بتاکاروتن و ویتامین C (که در سبزیجات و میوه‌جات تازه به وفور یافت می‌شود) بدلیل داشتن ترکیبات آنتی اکسیدانی احتمال ابتلا به سرطان‌ها را کاهش می‌دهد.

۴. در طول هفته بیش از ۲ بار از گوشت قرمز استفاده نکنیم و از گوشت ماهی و مرغ بیشتر از گوشت قرمز استفاده کنیم.

۵. استفاده از لبنیات کم چرب در طول روز

۶. مصرف مواد غذایی حاوی امگا ۳ نظیر انواع ماهی (کاد، سالمون، ساردین) و مغزدانه‌ها

۷. داشتن حداقل ۱۵۰ دقیقه فعالیت بدنی در هفته (۵ روز در هفته و روزی ۳۰ دقیقه)

غذاهای مفید برای پیشگیری از سرطان سینه

۱. قارچ

قارچ‌ها حاوی یک نوع آنتی اکسیدان قوی هستندکه از بدن در برابر سلول‌های سرطان سینه محافظت می‌کند.

۲. بروکلی

محققان به این نتیجه رسیده‌اند که آنتی اکسیدان موجود در کلم‌ها به خصوص کلم بروکلی باعث تخریب سلول‌های سرطانی و پیشگیری از رشد آن‌ها در بدن می‌شود.

۳. دانه‌های انار

آنتی اکسیدان‌های موجود در انار می‌تواند آنزیمی را که در پیشرفت سرطان سینه نقش دارد را مهار کند.

۴. حبوبات

مصرف مقادیر بالای حبوبات با کاهش احتمال ابتلا به سرطان سینه ارتباط دارد.

۵. گردو

خوردن روزانه گردو به دلیل داشتن اسیدهای چرب امگا ۳، آنتی اکسیدان‌ها و مواد مفید دیگر می‌تواند از پیشرفت غده‌های سرطانی سینه پیشگیری کند.

۶. تخم مرغ

تخم مرغ حاوی یک ماده مغذی ضروری به نام کولین است که در زرده تخم مرغ به مقدار زیاد وجود دارد و ۲۴ درصد احتمال خطر سرطان سینه را کاهش می‌دهد.

Share