لزوم استفاده از ظرفیت بخش خصوصی در احیا و حفظ جنگل های گیلان

اکتوریسم و قابلیت های آن در توسعه گردشگری گیلان

استفاده از ظرفیت‌ بخش خصوصی برای احیا، نگهداری و بهره‌وری حداکثری منابع طبیعی و جنگل های گیلان می تواند منشا آثار و برکتات زیادی باشد به شرط اینکه ضعف مسئولان حوزه‌های مرتبط ترمیم شود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، اکوتوریسم، نوعی رویکرد گردشگری است که در آن گردشگران با اهداف مشخص به سفری مسئولانه از مناطق طبیعی نامسکون و دست‌نخورده جهان می پردازند. هدف از رویکرد بیشتر آموزش و تربیت مسافران برای حمایت از اکوسیستم و منابع طبیعی، احترام به فرهنگ ها و عقاید مختلف و حقوق بشر و توسعه اقتصادی و سیاسی جوامع محلی می باشد. از دهه ی ۸۰ تا به حال، اکوتوریسم به عنوان یکی از دغدغه های اصلی طرفداران محیط زیست در نظر گرفته می شود بنابراین نسل های آینده ممکن است که مقصدهایی را تجربه کنند که نسبتا بکر و دست نخورده است. ما در این مطلب از مجله ی گردشگری الی گشت قصد داریم تا درباره ی این مهم اطلاعات مناسبی را ارائه دهیم تا شاید بتوانیم سهم خود را در حفظ و نگهداری محیط زیست که میراث جهانیان است داشته باشیم.

گونه‌های مختلف طبیعت‌گردی عبارتند از گردش آبی و ساحلی، کوهنوردی، غارنوردی، بیابان‌گردی، دامنه‌نوردی، مردم‌شناسی و طبیعت درمانی. با اینکه «زمین گردشگری» گونه مستقلی از صنعت گردشگری است و زیر شاخه بوم گردشگری محسوب نمی‌شود اما در مواردی جاذبه های اکوتوریسم با ژئوتوریسم در تداخل اند ولی در فعالیتهای اکوتوریسمی، آموزش همگانی زمین شناسی و ژئومورفولوژی مورد نظر نمی‌باشد و توجه خاص به طبیعت زنده و جاذبه های آن است.

با توجه به شرایط و ویژگیها و موقعیتهای جغرافیایی متنوعی که در سطح کره زمین وجود دارد جاذبه های شگفت انگیز و بی نظیرطبیعی را در مکانها و مناطق متعددی ایجاد نموده است. و برای انسان امروزی که در پی مکانی آرام بخش و تفریحی است پتانسیلهایی را در خود نگاه داشته تا او را از آلام جسمی و روحی وارهاند.محیط های طبیعی زیبا با دارا بودن چشم اندازها و مناظر و مکانهای دیدنی, نوع خاصی از گردشگری, به نام طبیعت گردی یا اکوتوریسم را ایجادنموده است. بسیاری از این چشم اندازها در محیط های روستایی, در کنار روستاها و یا در مسیرها و فواصل نزدیک به این روستا ها قرار دارند.روستاهای استان گیلان با توجه به موقعیت ویژه استان, از این عطایا بی بهره نبوده و با دارا بودن مناطق ییلاقی کوهستانها, رودخانه ها, جنگلها, آبشارها, تالاب ها,چشمه ها و باغ های مرکبات, شالیزارها و کشتزارهای سرسبز و … جلوه هایی شگفت انگیز و محیط های مفرحی را پدید آورده و بر توانمندیهای توریسم و اکوتوریسم استان افزوده است.

صنعت اکوتوریسم می تواند در کنار کمک به رشد اقتصادی، کشور را از حالت تک محصولی بودن خارج کند.

در این بین استفاده از ظرفیت‌ بخش خصوصی برای احیا، نگهداری و بهره‌وری حداکثری منابع طبیعی و جنگل های گیلان می تواند منشا آثار و برکتات زیادی باشد به شرط اینکه ضعف مسئولان حوزه‌های مرتبط ترمیم شود.

 

Share