دلیل وضعیت بهمریخته اقتصاد ایران، سوءمدیریت است نه تحریم | سیاست مشخص اقتصادی نداریم
استاد روابط بینالملل میگوید: از آنجا که تحریمها اکنون اثر روانی زیادی دارند و همچنین سوءمدیریت موجود در سطح بالای مدیریتی کشور دو عنصر اصلی در شلختگی اقتصادی این روزها است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، مهدی مطهرنیا، استاد روابط بینالملل در گفتگو با کیان آنلاین درباره پاسخ به این سوال که آیا تحریمها دلیل اصلی به هم ریختگی اقتصاد ایران است، میگوید: اساسا مطرح کردن یک عامل برای ناکارآمدی یا بحرانهای اساسی مرتبط با علوم انسانی تا حدود زیادی نشانه جوزدگی است. به عبارت دیگر اگر اقتصاد را یکی از شاخصههای علوم انسانی بدانیم، این علم مانند دیگر حوزهها، متاثر از مولفههای گوناگون است. با این حال میتوان یک مولفه را در یک بازه زمانی خاص به عنوان ستون فقرات روندها انتخاب کرد.
او میگوید: از آنجا که تحریمها اکنون اثر روانی زیادی دارند و همچنین سوءمدیریت موجود در سطح بالای مدیریتی کشور دو عنصر اصلی در شلختگی اقتصادی این روزها است. از این منظر هم میتوانم، بگویم اگر تحریمها عامل خارجی تحمیلشده در قالب تهدید اثرات منفی گذاشتند، اما زمینههای اصلی را باید در فقدان واقعبینی و تصمیمهای مخرب و جایگزینی افراط و تفریط به جای عقلانیت وعدم مدیریت صحیح مسائل داخلی دید.
تحلیلگر مسائل بینالملل تصریح کرد: ما در حوزههای گوناگون و در حوزه مورد بحث شما یعنی اقتصاد، واجد پاردایم نیستم و سیاست مشخص اقتصادی نداریم. سیاستهای کلان ما مبهم است و لذا استراتژی مشخصی نداریم تا بتواند تاکتیکها را ساماندهی و رهبری کند لذا باید بپذیریم تهدید بیرونی بر تحریمها اثرگذار است و بالطبع باید تحریمها را عامل اصلی گرههای اقتصادی قلمداد کرد، اما این دلیل نمیشود، تاثیر و سهم عاملهای درونی را نادیده بگیریم.
مطهرنیا میگوید اینکه مسئولان تحریم را عامل اصلی ناکارآمدی مدیریت اقتصاد و در نتیجه گرههای معیشتی عنوان میکنند، نوعی فرار رو به جلو است. حالا که برجام دوباره به حالت تعلیق برگشته است و ما قرار است همچنان تحت تحریم باشیم، لازم است در مدیریت داخلی تجدیدنظر داشته باشیم و همچنین اداره امور را به دست چهرههایی بسپاریم که هم تخصص کافی در حوزه اقتصاد داشته باشند و هم اینکه برای فعالیت در سطح کلان تجربه کافی داشته باشند.
دیدگاه