بهره برداری از ۳ سد بزرگ گیلان تا دو سال آینده | لزوم رعایت حق آبه زیست محیطی تالاب ها

مدیرعامل آب منطقه ای گیلان با اشاره به ساخت سه طرح نیمه تمام و مهم تامین منابع آب استان در شرق و غرب و جنوب گیلان، گفت: سد پلرود و سد شفارود و سد دیورش در حال ساخت بوده و برنامه ریزی شده تا دو سال آینده به بهره برداری برسند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، وحید خرمی در گفتگو با ایسنا سد آیت الله بهجت (ره) شهربیجار را یکی از سازههای مهم استان گیلان دانست و اظهار کرد: سد شهربیجار و تاسیسات خط انتقال از این سد به تصفیه خانه اصلی و بزرگ رشت و خطوط انتقال آن به سایر شهرهای استان از مهمترین پروژههای تامین آب با کیفیت برای بخش بزرگی از جمعیت استان گیلان بوده است.
وی منبع آبی سد شهربیجار را جزو با کیفیتترین آبها در سطح کشور دانست و افزود: در حال حاضر ۳۰۰ حلقه چاه و ۴۵۴ ایستگاه پمپاژ داریم و بیش از ۹۰۰ پمپ برای فصل کشاورزی روشن میشود.
مدیرعامل آب منطقهای گیلان، با اشاره به احداث و بهره برداری از چهار سد لاستیکی در استان، عنوان کرد: این سدها بخشی از آب کشاورزی را تامین و به تقویت چاهها کمک میکنند؛ همچنین دو سد لاستیکی دیگر هم اینک به سرانجام و به مرحله آبگیری رسیده است.
خرمی با بیان اینکه فاز اضطراری تصفیه خانه طول لات رودسر آماده بهره برداری است، خاطرنشان کرد: بهره برداری کامل از این تصفیه خانه با تکمیل سد مخزنی پلرود است؛ همچنین مخزن ۱۰ هزار مترمکعبی آستانه اشرفیه به زودی آبگیری میشود.
وی با بیان اینکه برای تکمیل چهار پروژه اصلی آب منطقهای استان در سال جاری بالغ بر ۵۰۰ میلیارد تومان هزینه شده است، گفت: ارزش کنونی این پروژهها بیش از ۱۲۰۰ میلیارد تومان است.
مدیرعامل آب منطقهای گیلان با بیان اینکه تکمیل سه سد لاستیکی دیگر با پیشرفت فیزیکی خوبی در برنامه و دستور کار قرار دارد، اضافه کرد: با تزریق به موقع اعتبارات، این سدها نیز وارد مدار بهره برداری خواهند شد.
وی درخصوص لایروبی آب بندانهای استان نیز یادآور شد: در فاز اولیه ۵۰۰ هکتار از آب بندانهای استان را براساس بند «ز» تبصره ۸ قانون بودجه سال ۱۴۰۱ در دستور کار قرار دادیم و عملیات اجرایی آن را شروع کردیم؛ لایروبی آب بندانها با استفاده از ارزش خاک برداشت شده از داخل آب بندانها و بدون تکیه به اعتبارات دولتی برای فصل کشاورزی انجام میشود.
خرمی درخصوص احیا و حفاظت از تالاب انزلی گفت: وظیفه شرکت آب منطقهای گیلان تعیین حد بستر و حریم این تالاب بوده که در سنوات گذشته انجام شده است؛ اصلاحاتی نیز در جهت رعایت حقوق مجاورین انجام گرفته است.
مدیرعامل آب منطقهای گیلان حق آبه تالاب را ۳۰۰ میلیون مترمکعب دانست و تاکید کرد: سالانه دو میلیارد مترمکعب آب وارد تالاب میشود و سپس به دریا میریزد و هیچ سازه و سدی در ورودی تالاب وجود ندارد.
وی با تاکید بر لزوم رعایت حق آبه زیست محیطی تالاب ها، ادامه داد: سدهایی را در محدوده تالاب انزلی در دست مطالعه داریم و حق آبه تالاب را تعیین میکنیم تا هم کشاورزی در تابستان ادامه داشته باشد و هم تالاب آسیب نبیند و آب مورد نیازش در فصل گرم تامین شود.
خرمی با اشاره به ساخت سه طرح نیمه تمام و مهم تامین منابع آب استان در شرق و غرب و جنوب گیلان، گفت: سد پلرود پیشرفت بیش از ۸۰ درصدی دارد و پیشرفت فیزیکی سد شفارود بیش از ۵۰ درصد است؛ سد دیورش نیز با پیشرفت فیزیکی بالای ۶۵ درصد در حال ساخت بوده و برنامه ریزی شده تا دو سال آینده به بهره برداری برسند.
وی آب مصرفی استان هم در بخش کشاورزی و هم در بخش شرب را یک میلیارد مترمکعب دانست و تصریح کرد: این سدها در شرایط تغییر اقلیم در جهت تامین آب پایدار بسیار کمک کننده خواهند بود.
بنظرمن طرح خوبیه سدهای لاستیکی کوچیک درکل گیلان باید اجرابشه همچنین حوزچه های ذخیره آب کنارش یکی دوحلقه چاه پروژه های سد لاسک شهرستان شفت همچین درمنطقه سیاه مزگی جیرده باید طرح هایی سد لاستیکی اجرابشه منطقه بداب شفت وآب زرجوب باید منحرف بشه از داخل رشت انتقال پیدا کنه به تسفیه خانه رشت یادرمسیردیگه ای قراربگیریاحدقل فکری برای فضلالبش بشه حدقل یه طری بزارفظلاب روازرودخانه دورکنن یا دوراطراف رودخانه هم پارک بشه شدنیه ولی حمت میخوادوطرح بزارن سالیانه کم کم اجراش کنن من به عنوان یه گیلانی دلسوزنظرم اینه ومتعقدم کارنشدنداره بلخره میشه
سلام ، خدا قوت
گزارش امید آفرینی بود . دست مریزاد به همهی دست اندرکاران و متخصصان عزیز
آن شاالله حفظ مسائل زیست محیطی با عنایت به شرایط اقلیمی استانمان و زیبایی های منحصربفرد در اولویت شما عزیزان باشد .
لطفا در خصوص ترمیم و آسفالته نمودن جاده فعلی و در حال استفاده سد خاکی پلرود اقدام عاجلی بعمل آید. مردم بسیار اذیت و هزینه های نامرئی زیادی هم دارد .
باز هم تشکر و باز هم خدا قوت
گزارش کاری عالی بود جناب مدیر کل عزیز
زمانی خوزستان پر آب ترین استان ایران بود
همان بلای که با سد سازی سر خوزستان آوردن
همان مسئولان میخوان سر گیلان بیارند
خدا عاقیبت گیلان را بخیر کنه