اگر زبان مردم را نمیفهمیم چگونه در جایگاه مدیریت اداره امور ملت مینشینیم؟
یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: آدم باید کمی جرأت ابراز نظر داشته باشد. الحمدالله نظام سیاسی ما یک نظام دموکراتیک برمبنای نظام فکری اسلامی است و از گفتوگوی درست و منطق قوی استقبال میکند و به اصول اعتقاد داریم. به اصلاح در چارچوب هم باید اعتقاد داشته باشیم و داریم. برخیها هم خدا را میخواهند هم خرما را؛ خیر، بعضی جاها دست زدن به تغییرات بزرگ و اصلاحات عمیق در چارچوب اصول نیاز است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، به نقل از ایلنا، محمود عباسزاده مشکینی، درباره اعزامی هیأتی از سوی مقام معظم رهبری به استان سیستان و بلوچستان و تاثیر این اقدامات در فضای کشور گفت: معتقدم اگر نهادهای پایین دستی تحلیل واقعبیانیهای از قضایا داشته باشند و رفتار درست، اقدام به موقع عادلانه، عاقلانه، شجاعانه و دور از محافظهکاری انجام دهند، که همه اینها هم به تحلیل واقعبینانه از وضعیت موجود بازمیگردد، کار به آنجا نمیکشد که از رهبری هزینه شود، ایشان ستون خیمه نظام سیاسی ماست و نباید کاری کنیم از این منبع استراتژیک هزینه شود.
امیدوارم مجلس بتواند عاقلانه و به موقع به وظیفهاش عمل کند و جو زده نشود
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ادامه داد: امیدوارم مجلس بتواند عاقلانه و به موقع به وظیفهاش عمل کند، جو زده نشود، پیرو نباشد بلکه پیشرو باشد. دولت و دستگاههای نظارتی هم چنین باشند و به مردم اعتماد کنند. من نمیگویم بحران؛ بلکه باید مسائل را در لایههای فرهنگی، اجتماعی و سیاسی حل کنند تا نیاز به هزینه و یا تدابیر امنیتی نباشد زیرا هنگامی که در لایه امنیتی تصمیم میگیریم هزینه بیشتر میشود و انرژی بیشتر مصرف میشود.
وی با بیان اینکه ملت ما یک ملت با فرهنگی است و همه به تمامیت ارضی و اصل نظام اعتقاد داریم، اظهار داشت: همه ممکن است به گوشههایی از کار نقد داشته باشیم حتی ممکن است بخشی از مردم به بخشی از عملکرد منِ نماینده اعتراض داشته باشند، ما باید کانال این موضوع را درست کنیم. در مجلس هم گفتم ما معمولا هنگامی که در مقابل دوربینها صحبت میکنیم، یک ژست خاصی میگیریم و میگویم «بسمالله الرحمن الرحیم؛ بین اعتراض و اغتشاش باید حتما تبعیض قائل شویم و اینها از هم تفکیک کنیم» بعد هم بلافاصله میگوییم «اعتراض حتما در چارچوب قانونی پیگیری شود» من به عنوان کسی که دبیر کمیسیون ماده احزاب و ۶ سال مدیرکل سیاسی وزارت کشور بودم، میپرسم این پیگیری و طرح اعتراض قانون یعنی چه؟ کدام قانون؟ مشخصا کسی که بخواهد مجوز دهد باید بر اساس قانون بدهد. من مدیرکل سیاسی وزارت کشور بودم نهایتا این درخواست مجوز به دست من میآمد دیگر، من چگونه باید مجوز میدادم و یا نمیدادم؟ بر اساس قانون باید مجوز میدادم؟
مجلس خودش را از حاشیه کنار بکشد تا با درک واقع بینانه از قضایا پیش برویم
نماینده مردم مشکین شهر در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: یک آییننامه اجرایی احزاب زمان نخستوزیری در دولت تصویب کردند. نخست وزیر وقت آقای موسوی هم ابلاغش کردند. این آییننامه آنقدر سختگیرانه بود که به یک مورد نمیشد مجوز داد. آنقدر شرایط را پیچیده و سخت کرده بودند که امکانپذیر نبود و امکانپذیر هم نشد. در دولت روحانی که قانون احزاب در سال ۱۳۹۵ عوض شد روی آن پیشنویس به شخصه کارکردم. سال ۹۷ در دولت دوازدهم یک آییننامه دیگری تصویب شد که بنا بود آن آییننامه بسیار سختگیرانه و محال التحقق و محال الجرا که توسط نخست وزیر محترم وقت ابلاغ شده بود نرمتر کند اما این آییننامهای که در سال ۹۷ تصویب کردند بدتر از آن شد، بعد دیدند که کار بسیار خراب شد در خرداد سال ۹۷ در دولت روحانی آمدند یک مصوبه و ابلاغیه دادند که در شهر تهران در فلانجا مردم تجمع کنند در شهرستانها هم شورای تأمین تصمیم بگیرد. جالب است این مصوبه هم با شکایت چندنفر در دیوان عدالت اداری به استناد اصل ۲۷ قانون اساسی ابطال شده است. نتیجه این است که در حال حاضر در این مورد ما خلاء قانونی داریم. از دوستان بسیار عزیزم که سواد و فهمشان بسیار بیشتر از بنده استT میپرسم این چارچوب قانونی که همه آقایان به آن اهاله میدهند، کجاست؟ چه کسی باید این موضوع را پیگیری کند تا محقق شود؟ مجلس. مجلس باید حق مردم و تحقق قانون اساسی را پیگیری کند. مجلس باید این کارها را انجام دهد. مجلس باید خودش را از حاشیه کنار بکشد و با درک واقع بینانه از قضایا پیش برویم.
منبع قدرت ما مردم هستند
وی یادآور شد: الحمدالله ما یک نظام مردمی داریم و بزرگترین و اساسیترین نظام دموکراتیک بر مبنای فکری اسلامی در منطقه هستیم. بزرگترین سرمایه ما مردم است؛ این انقلاب مردمی است، نظام مردمی است برای مردم و با رأی آنهاست. بزرگترین سرمایه ما این است. ما باید برای مشارکت حداکثری مردم در انتخابات در ساختن و اداره کشور کار کنیم. منبع قدرت ما مردم هستند اگر خدایی ناکرده از مردم فاصله بگیریم بزرگترین خسارت را خواهیم دید.
اگر زبان مردم را نمیفهمیم چگونه در جایگاه مدیریت اداره امور مردم مینشینیم؟
این نماینده مجلس درباره اینکه مسئولانی همچون آقای ضرغامی میگویند من بازجوی دهه هشتادیا صحبت کردم میگوید من متوجه نمیشوم اینها چه میگویند، یا در یک فایل صوتی که منتشر شده است یکی از مسئولان میگوید ما با کسانی مواجه هستیم که چیزی برای از دست دادن ندارند و صحبت از گفتوگو به میان میآید راه این گفتوگو چیست، گفت: کسی که مرتکب جرم میشود باید بازداشت شود. جرم هم مشخص است چیست. راههای اثباتش هم در قانون مشخص است. من اعتقاد دارم نه از این طرف بام باید بیفتیم نه از آن طرف بام. من شخصا حرف مردم را میفهمم. اینجوری نیست که حرف مردم فهمیدنی نباشد. چرا نمیفهمیم؟ اینها بچههای ما هستند. این دانشآموزانی که امروز در مدارس هستند، بچههای ما هستند؛ در مدارس خودمان تربیت شدند. پای صدا و سیمای خودمان نشستهاند چرا نباید زبانشان را بفهمیم؟ تا به حال چهکار میکردیم که زبانشان را نفهمیدهایم؟ کجا غافل بودهایم؟ چرا نباید بفهمیم؟ اگر زبان مردم را نمیفهمیم چگونه در جایگاه مدیریت اداره امور مردم مینشینیم؟ چرا باید بنشینیم؟
برخیها هم خدا را میخواهند هم خرما را / بعضی جاها نیاز دست زدن به تغییرات بزرگ و اصلاحات عمیق است
وی با بیان این که اتفاقا من اعتقاد دارم ما زبان مردم را متوجه میشویم خوب هم متوجه میشویم بعضی وقتها خودمان را میزنیم به متوجه نشدن، بیان کرد: آدم باید کمی جرائت ابراز نظر داشته باشد. الحمدالله نظام سیاسی ما یک نظام دموکراتیک برمبنای نظام فکری اسلامی است و از گفتوگوی درست و منطق قوی استقبال میکند و به اصول اعتقاد داریم. به اصلاح در چارچوب هم باید اعتقاد داشته باشیم و داریم. برخیها هم خدا را میخواهند هم خرما را؛ خیر، بعضی جاها دست زدن به تغییرات بزرگ و اصلاحات عمیق در چارچوب اصول نیاز است.
اگر زبان مردم را نمیفهمیم یا نمیدانیم ایراد کجاست یا میدانیم و خودمان را به آن راه میزنیم
عباسزاده با اشاره به اینکه ما یک ملت معتقد هستیم، عنوان کرد: عفت در بین بانوان ما در جامعه ریشه دارد نهادینه شده است و همین نهادینگی را حفظ میکند اگر امسال کار را خراب نکنیم، این نهادینگی حفظ میشود چراکه ریشه در ژن و خون مردم ایران دارد. ریشه در ژن بانوی مسلمان دارد. گاهی اوقات خود ما کار را خراب میکنیم به نظر من ما زبان مردم را میفهمیم که باید بفهمیم. اگر نمیفهمیم باید فکر دیگری کرد. باید گفت یک جای کار ایراد بسیار اساسی دارد که ما یا نمیفهمیم ایراد کجاست یا میفهمیم و خودمان را به آن راه میزنیم.
وی گفت: به نظر من نظام جمهوری اسلامی با این قانون اساسی، با این ملت بامعرفت و با این رهبری هوشمند ظرفیت تحول مثبت و هدایت جامعه به سمت تکامل و رساندن این جامعه، مردم و کشور به قلههای فضلیت را دارد و مجلس و دولت هم باید وظایف و کار خودشان را انجام دهند. نکته مهم این است که از انرژی و نقش مردم نباید غافل شویم غفلت از نقش و انرژی مردم خسارتهای غیرقابل جبرانی به بار میآورد.
دیدگاه