چین به ایران جفا کرد | آمریکا اجازه نمیدهد چین به بازار آفریقا و آسیا دست پیدا کند

یک کارشناس مسایل بینالملل اظهار داشت: عربستان در نزدیکی به چین رویکرد تاکتیکی دارد و بعد از اینکه چین را از ایران جدا کرد، رابطه خود را با چین قطع میکند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، حسن هانیزاده، کارشناس مسایل بینالملل در گفتگو با ایسنا با اشاره به سفر رییسجمهور چین به عربستان و قطر و گسترش روابط اقتصادی و تجاری این کشور با کشورهای عربی منطقه و کشورهای عربی حوزه خلیج فارس گفت: سفر رییسجمهور چین به عربستان برآیند چند اتفاق در منطقه است؛ تهدیدات امنیتی تایوان به چین، کمک نظامی آمریکا به تایوان، تلاش آمریکا برای شبیهسازی حوادث اوکراین در تایوان. با توجه به انزوای سیاسی و نظامی چین، این کشور قصد دارد به نوعی از این شرایط خارج شود از این رو در سفر به عربستان ۲۵ توافق همکاری اقتصادی و انرژی با عربستان امضا شد.
وی ادامه داد: همچنین دیدار رییسجمهور چین با رهبران کشورهای عربی از جمله حوزه خلیج فارس نشان میدهد که چین یک برنامه فراگیر برای صادرات کالاهای خود به کشورهای اسلامی و عربی در نظر گرفته است، اما این تلاش و هدف با مخالفت آمریکا مواجه میشود. آمریکاییها اجازه نمیدهند چین به بازار بخش مهمی از جهان در آفریقا و آسیا دست یابد.
این کارشناس مسایل منطقه اظهار کرد: معتقدم از نظر آمریکاییها اقدام چین در گسترش روابط با کشورهای عربی منطقه، یک اشتباه راهبردی تلقی میشود. چین در حوزه شانگهای فعال است و کشورهای عضو شانگهای هم تاثیر اقتصادی بالایی در منطقه و جهان دارند، اینکه چین از عربستان به جهان عرب و اسلام نفوذ کند مورد پسند و رضایت آمریکا نخواهد بود و حتما برای مقابله آن برنامه دارد.
هانیزاده درباره نتایج سفر رییس جمهور چین به عربستان و تاثیر توافقات دو کشور بر ایران گفت: محمد بن سلمان سعی میکند چین را از ایران جدا کند و از نفوذ چین در شورای امنیت و در جهان استفاده کند. بن سلمان با برگ چین علیه ایران و آمریکا استفاده میکند. در حال حاضر او با تیم جو بایدن مشکل پیدا کرده پس سعی میکند یارگیری جدید داشته باشد اما آمریکا هم برای چین و هم برای عربستان مشکل ایجاد خواهد کرد.
وی افزود: انتظار نمیرفت چینیها به سرعت به سمت عربستان که رقیب جدی ایران در منطقه است بروند و آغوش خود را به سمت عربستان باز کنند. به نظر چینیها اشتباه بزرگی مرتکب شدند و سعی دارند از ایران فاصله بگیرند و از سفرههای گسترده نفتی عربستان و بازار گرم کشورهای عربی برای کالاهای چینی استفاده کنند. اما این سیاست مشکلساز میشود. چون میان ایران و چین یک توافق راهبردی بلندمدت وجود دارد گرایش ناگهانی چین به سمت کشورهای عربی قابل توجه است و جفا و بیوفایی چین به ایران تلقی میشود.
این کارشناس مسایل منطقه تصریح کرد: ایران در این سالها نفت چین را تامین کرده و رابطه گسترده اقتصادی با چین دارد. به نظر آنها اشتباه بزرگی مرتکب شدند و باید بدانند که عربستان در نزدیکی به چین رویکرد تاکتیکی دارد و بعد از اینکه چین را از ایران جدا کرد رابطه خود را با چین قطع میکند. بن سلمان بازی سیاسی خود را تا انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا ادامه میدهد و در انتظار است ببیند جمهوری خواهان پیروز این میدان خواهند شد یا نه. الان اختلاف بین آمریکا و عربستان زیاد است از این رو بن سلمان سعی دارد در دو سال آینده سیاست چندگانهای را با چین و ایران و آمریکا دنبال کند.
به گزارش دیارمیرزا به نقل از العربیه، عربستان و چین در پی یک نشست دوجانبه بیانیهای مشترک صادر کردند، در بخشی از این بیانیه از ایران خواسته شده که در امور داخلی دیگر کشورها دخالت نکند.
در این بیانیه همچنین بر اهمیت احترام گذاشتن ایران به اصل حسن همجواری تاکید شده است.
دو طرف همچنین خواستار همکاری ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی به منظور تضمین صلحآمیز بودن برنامه هستهای خود شدند.
طرف چینی همچنین هرگونه حمله به غیرنظامیان در خاک عربستان را محکوم کرد.
آقای هانیزاده! هرکشوری براساس منافع ملتش باکشورهای دیگر دادوستدمی کند، چین که نمیتواند ۲۰ سال صبرکند تا ایران توافق برجام رابه سرانجام برساند.
کارشناس مسایل بینالملل بایدبداند که هیچ کشورحاضربه سرمایه گذاری کلان درایران نیست،تازمانی که توافق برجام الاخان و والاخان است.
حتی روسیه هم درسفری که آقای رئیسی به مسکوداشتند،یکی ازحرفهایی که آقای پوتین به رئیسی زداین بودکه هرچه زودترتوافق برجام به انجام برسدکه پیمان ۲۰ ساله رااجرایی کنیم.
چین وهمه کشورها(درآستانه زمستان) درصددتهیه سوختند وآقای شی جینپینگ(رئیس جمهورچین)رفت به عربستان که بااعراب قراردادانتقال گاز منعقدکند.
بعدآقایان می گویند:مااقتصادمان را به برجام گره نزدیم! اینهانمی دانند ویانمیخواهندبدانندکه خواسته وناخواسته،اقتصادمان به برجام گره خورده،نمونه اش هم یکی همین اتفاق اخیراست،چین که کشوردوست مابود ،حالا به دشمن ماتبدیل شد(هماهنگ با عربستان)بیانیه مشترک صادرکردندکه ایران درامورکشورهای همسایه دخالت نکند و باآژانس بین المللی انرژی هسته همکاری کند….
مروری برتوافقنامه ۲۵ ساله ایران و چین
بحث چنین قراردادی نخستین بار در تاریخ ۲۳ ژانویه ۲۰۱۶(۳ بهمن ۱۳۹۴) و همزمان با سفر شی جین پینگ، رئیسجمهوری چین به ایران، در بیانیهای مشترک مطرح شد. ماده شش این توافقنامه میگوید که دو کشور نسبت به افزایش روابط و همکاری در حوزههای انرژی، زیرساختها، صنایع و فناوری ابراز علاقه کردهاند.
آیتالله خامنهای، رهبرانقلاب اسلامی ایران، در دیدار با رئیسجمهوری چین ضمن اشاره به سیاستهای “برتریطلبانه بعضی کشورها، مخصوصا ایالات متحده” گفت: “دلیل علاقه کشورهای مستقل به همکاری با یکدیگر همین وضعیت است، و قرارداد ۲۵ ساله همکاری راهبردی بین ایران و چین باید توسط هر دو طرف با جدیت در این چارچوب دنبال شود.
تاریخچه قرارداد ۲۵ ساله میان ایران و چین به سفر «شی جین پینگ» رییس جمهوری چین در بهمن ۱۳۹۴ به تهران باز می گردد. زمانی که دو کشور بیانیه مشترک و رسمی را امضا کردند.
رئیس جمهور چین(شی جین پینگ) جمعه شب۲۲ ژانویه۲۰۱۶(۲ بهمن ۱۳۹۴)واردفرودگاه ایران شد.
BBCنوشت:این اولین سفر یک رئیس جمهور چین به ایران در ۱۴ سال گذشته است که چند روز بعد از اعلام اجرای توافق هستهای ایران(برجام) و رفع تحریمهای بینالمللی علیه برنامه اتمی این کشور انجام میشود./بعدازبرجام بودکه رئیس جمهورچین به ایران سفرکرد.
چین وقتی دید:آقایان، نماینده(معتمد) رهبر انقلاب ایران درامورقرارداد چین(علی لاریجانی) را ردصلاحیت کردند! قطعنامه های سازمانهای بین المللی را کاغذپاره می دانند….متوجه شدکه دراین کشورسرمایه گذاری ،ساختن خانه برروی آب است!
یکی از دلایل عمده اشتباهات استراتژیک مکرر چین در چند دهه روابط بین الملل و ایجاد ارتباط و عقد قراردادهای طویل المدت اقتصادی در سطح جهان نداشتن مجموعه ای از کارشناسان خبره ای مثل آقای حسن هانیزاده در ایده پردازی هست تا بتوانند طعم شیرین موفقیتهای دیپلماتیک و شکوفایی اقتصادی را مثل ایران مطابق با واقعیتهای جاری جهان فارغ از توهم حس کنند.
تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل !……