گیلان پایلوت طرح بیمه مرکزی برای اصلاح نقاط حادثهخیز است | ۹۰ درصد موتورسواران بیمه نیستند
بهزادپور گفت: با توجه به ویژگیهای منطقهای گیلان از جمله فرهنگ بالای مردم که بر این اساس و طبق شاخصها، بیمهگذاری در این خطه از متوسط کشوری بالاتر است، زمینههای ارزشمند سرمایهگذاری استان و گردشگری و گستردگی سفرها این استان را به عنوان پایلوت برای اجرای برخی پروژهها در نظر گرفتهایم.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا به نقل از ایرنا، رئیس کل بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران از هدفگذاری برای اجرای ۲۰ پروژه صنعت بیمه در کشور طی سالجاری خبر داد و گفت: یکی از این پروژهها طرح کاهش تصادفات و محوریت اصلاح نقاط حادثهخیز با همکاری پلیس و قوه قضائیه است که به صورت پایلوت در گیلان اجرا میشود.
مجید بهزادپور در نشست هماندیشی صنعت بیمه کشور با مجمع نمایندگان گیلان در مجلس شورای اسلامی، صنعت بیمه را موضوعی محوری و مهم خواند و افزود: با توجه به ویژگیهای منطقهای گیلان از جمله فرهنگ بالای مردم که بر این اساس و طبق شاخصها، بیمهگذاری در این خطه از متوسط کشوری بالاتر است، زمینههای ارزشمند سرمایهگذاری استان و گردشگری و گستردگی سفرها این استان را به عنوان پایلوت برای اجرای برخی پروژهها در نظر گرفتهایم.
وی خاطرنشان کرد: تصادفات و خسارتهای جانی و مالی ناشی از آن یکی از معضلات جدی کشور است که هم در بعد اقتصادی و هم اجتماعی آثار زیانباری در کشور دارد و باید این مساله به هر شکل ممکن کاهش داده و حل کنیم.
وی گفت: در حال حاضر ۹۰ درصد موتورسواران بیمه نیستند و هرساله بدلیل سوانح رانندگی هزاران نفر کشته و چند صد هزار نفر مجروح میشوند چنانکه در مجموع سالانه حدود نیم میلیون نفر درگیر این مسائل میشوند و این شرایط اهمیت بیمه را بیش از پیش نشان میدهد.
بهزادپور در حال حاضر صنعت بیمه را مرتبطترین حوزهها با مردم در کشور دانست و گفت: در همین راستا سال گذشته ۵۲ میلیون و ۵۰۰ هزار مورد خسارت در کشور پرداخت شده که پیش بینی میشود این تعداد امسال به ۶۰ میلیون مورد برسد.
وی با اشاره به اینکه صنعت بیمه در بسیاری از موضوعات همچون درمان، شخص ثالث، تصادفات، صنعت، آتش سوزی و مسکن به مردم خدمات میدهند، تصریح کرد: ظرفیت و توانایی بیمه بسیار بیش از این مباحث است اما استفاده از بیمه نسبت به ظرفیت آن خیلی اندک میباشد.
وی ادامه داد: صنعت بیمه در دنیا در بعد اقتصادی یکی از نهادهای اصلی تامین منابع برای سرمایهگذاری عمومی است ضمن آنکه خود میتواند سرمایهگذاری انجام دهد.
رئیس کل بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران عنوان کرد: معتقد نیستیم بیمهگری باید سودآور باشد زیرا این صنعت باید به مردم خدمات دهد اما آنچه برای بیمه سودآور است سرمایهگذاری میباشد که در سرمایهگذاری توانایی در ارزیابی ریسک است
وی با بیان اینکه صنعت بیمه باید در توسعه کشور نقش داشته باشد، افزود: نمایندگان کمک کنند تا ارتقای جایگاه و نقش واقعی صنعت بیمه را تبیین کرده و بتوانیم یک حلقه تامین منابع و مدیریت ریسک در کشور داشته باشیم.
وی گفت: باید نقش واقعی صنعت بیمه را احیاء کنیم تا اهرم جدی برای برون رفت از وضعیت اقتصادی کشورمان در کنار بورس و بانکها باشد.
بهزادپور بر ضرورت اصلاح فرآیند خدمات در راستای پرداخت خسارت در زمان کمتر و ارائه خدمات و هزینه خسارت بدون مراجعات حضوری مردم تاکید و بیان کرد: بدین منظور چندین اپلیکیشین و نرمافزار تعریف کردیم.
وی از رونمایی چندین پروژه بیمه مرکزی در روز سیزدهم آذرماه مصادف با روز بیمه خبر داد و گفت: تعدادی از این پروژهها بسیار تاثیرگذار و موثر است چنانکه در پروژه مربوط به تصادفات علاوه بر افزایش سرعت در فرآیند امور؛ جلوی تخلف و تقلب نیز گرفته میشود.
این مسئول بیمهای کشور، یکی از بحثهای جدی در بیمه تکمیلی را تعداد کم افراد تحت پوشش این بیمه عنوان و ذکر کرد: در حال حاضر ۱۷ میلیون نفر تحت پوشش بیمه تکمیلی هستند که این رقم بخش محدودی از جامعه را تشکیل میدهند.
رئیس کل بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران در ادامه به برخی پروژهها و اصلاح آیین نامههای بیمه تکمیلی اشاره و تصریح کرد: اولین گام با نظام پزشکی برداشته شده است چنانکه در گذشته ۵۰ نفر اعم از واحدهای کوچکی مثل داروخانهها و فیزیوتراپیها نمیتوانستند تحت پوشش بیمه قرار بگیرند اما اکنون این امر امکانپذیر شده و بسیار مورد استقبال هم قرار گرفته است.
وی سامانه پیادهسازی نظارت هوشمند، سامانه ثبت کشف تخلف و ارزیابی خسارت آنلاین برای خسارتهای زیر ۲۰ میلیون تومان و بحث نرم افزاری ریسک و سوئیچ بیمه برای نظارت را از جمله پروژههای دیگر بیمه مرکزی کشور دانست.
بهزادپوردر ادامه همچنین از نمایندگان مردم خواست تا کارکنانی بیمهای که بیش از ۱۰ سال سابقه دارند و سالها در شرایط قراردادی هستند را برای ایجاد انگیزه مشمول تغییر وضعیت نمایند.
وی خاطر نشان کرد: تغییر وضعیت این کارکنان بارمالی به دوش دولت ندارد زیرا صنعت بیمه خود منابع مالی آن را تامین میکند و این در ارتقای کیفیت کار تاثیر گذار است.
دیدگاه