قفقاز بخشی از تاریخ، تمدن و فرهنگ ایرانی است و ما نسبت به آن حساس هستیم
سیدابراهیم رئیسی، رئیس جمهور تاکید کرد که منطقه قفقاز بخشی از تاریخ، تمدن و فرهنگ ایرانی است و ما نسبت به منطقه قفقاز حساس هستیم.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، سید ابراهیم رئیسی ظهر امروز در نشست خبری مشترک خود با نخست وزیر ارمنستان با بیان اینکه تردیدی ندارم این سفر به ارتقاء روابط دو کشور منجر میشود، اظهار کرد: سیاست همسایگی مورد تاکید دولت است. ما در یک سال گذشته با آقای کاشینیان نشستهای مختلفی داشتیم که در این نشستها و همچنین در این سفر بر توسعه روابط تجاری و اقتصادی، سیاسی و امنیتی دو کشور کردیم.
رئیسی افزود: در این چند ماه گذشته روابط تجاری و اقتصادی دو کشور ۴۳ درصد رشد داشته است اما هدفگذاری ما توسعه این روابط تا سه میلیارد دلار است و این هدف امکانپذیر است.
رئیس جمهور در ادامه با بیان اینکه روابط خوب دو کشور حتما به روابط بهتر در منطقه خواهد انجامید خاطرنشان کرد: منطقه قفقاز بخشی از تاریخ، تمدن و فرهنگ ایرانی است و ما نسبت به منطقه قفقاز حساس هستیم. امنیت و صلح در قفقاز برای ایران بسیار اهمیت دارد. ما در مذاکرات امروز به این نتیجه رسیدیم که حل مسائل منطقه باید به دست کشورهای منطقه باشد و مداخله بیگانگان نه تنها مشکلات را حل نمیکند بلکه مشکلاتی ایجاد میکند.
وی تاکید کرد: ظرفیتهای قفقاز میتواند امنیت و صلح پایدار را در این منطقه تضمین کند. امیدواریم در این نشست با توافقاتی که انجام شده است گامهای قابل توجهی در جهت ارتقای روابط دو کشور برداشته شود.
پاشینیان: موافق نظر رئیس جمهور ایران در مورد استقرار صلح و امنیت پایدار در منطقه هستم
نیکول پاشینیان روز سه شنبه در نشست خبری مشترک با آیت الله رئیسی رئیس جمهور ایران که در مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد برگزار شد، با قدردانی از دعوت رئیسجمهور کشورمان برای سفر به تهران گفت: در جریان این سفر مذاکرات پرمحتوا و جامعی در حال انجام است.
وی با اشاره به گفت و گوی دوجانبه خود با آیت الله رئیسی ادامه داد: بررسیهای زیادی در زمینه های اقتصاد، سیاست، روابط اقتصادی و سیاسی انجام و بر روابط تاریخی دو کشور تأکید شد و همچنین به ظرافتهای نهفته در روابط دو کشور در همه زمینهها اشاره کردیم.
نخست وزیر ارمنستان با قدردانی از رئیس جمهوربه دلیل رویکرد ایشان نسبت به جامعه ارامنه ایران، بیان کرد: جمهوری اسلامی ایران میتواند نماد شفاف و صریح بر همکاری و همزیستی مسالمت آمیز در میان پیروان ادیان مختلف باشد.
پاشینیان با قدردانی از دیدگاههای اصولی ایران نسبت به صلح و امنیت در منطقه قفقاز اظهار داشت: موضوعات دستور کار امروز همکاریهای منطقهای هم بود و اینکه ظرفیتهای بسیاری برای توسعه همکاری بین دو کشور وجود دارد.
وی افزود: اطلاعاتی در مورد نشست سه جانبه روز گذشته در سوچی به آقای رئیسی ارائه کردم و موافق نقطه نظرات رئیس جمهور ایران در مورد استقرار صلح و امنیت پایدار در منطقه هستم.
نخست وزیر ارمنستان خاطرنشان کرد: اصرار داریم مسئولان جمهوری اسلامی از مسائلی که در مذاکراتمان مطرح می کنیم و همچنین از روابط ارمنستان با آذربایجان و ارمنستان با ترکیه در مسأله قره باغ آگاهی داشته باشند.
پاشینیان بخش عمده مذاکرات را مربوط به روابط اقتصادی، بالا بردن حجم مبادلات تجاری و یافتن راه حل هایی برای توسعه روابط تجاری و اقتصادی عنوان کرد و گفت: در زمینه انرژی و کشاورزی، زیرساختها و مدیریت منابع آبی مذاکراتی انجام شد که باید جمع بندی شود.
وی با ابراز خوشحالی از نتیجه بخش بودن دیدار امروز خود با رئیسجمهور ایران گفت: وزرای مربوطه درباره تمدید قرارداد تهاتر برق و گاز یادداشت تفاهمی امضا کردند و شواهد نشان میدهد این دیدار کاملا مفید و در جهت افزایش روابط دو کشور سازنده بود.
نخست وزیر ارمنستان از رئیس جمهور کشورمان دعوت کرد برای ادامه این گفت و گوها به ارمنستان سفر کند.
پاشینیان در پایان سخنانش با قدردانی از موضع گیری آیتالله رئیسی برای توسعه مثبت روابط دو کشور، افتتاح سرکنسول گری ایران در یکی از استانهای ارمنستان را یکی از نمونه های این همکاری برشمرد.
دیدگاه