اولین گام در پیشگیری و درمان کبد چرب چیست؟ | لزوم اصلاح سبک زندگی
یک متخصص تغذیه، اولین گام در پیشگیری و درمان بیماری کبد چرب را کنترل وزن دانست و متذکر شد: اگر افراد اضافه وزن دارند یا دچار چاقی هستند، حتما باید با یک برنامه غذایی اصولی اقدام به کاهش وزن کنند؛ البته اگر روند کاهش وزن غیر اصولی باشد خودش به کبد آسیب بیشتری وارد می کند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا به نقل از ایسنا، دکتر مرجان مهدوی روشن، کبد چرب را جزو بیماریهایی دانست که متاسفانه در آغاز علائم بالینی خاصی ندارد و اظهار کرد: درصد زیادی از افراد مبتلا به کبد چرب از بیماری خودشان مطلع نیستند و زمانی متوجه میشود که شاهد پیشرفت بیماری هستیم.
وی با بیان اینکه بیماری کبد چرب درمان پزشکی خاصی ندارد و با دارودرمانی و عمل جراحی برطرف نمیشود، تصریح کرد: مهمترین و اصلیترین راهکار برای درمان این بیماری اصلاح سبک زندگی با تاکید بیشتر بر اصلاح برنامه غذایی روزانه است.
این متخصص تغذیه، از افراد مبتلا به کبد چرب خواست حتما برنامه غذایی روزانهشان را کنترل کنند و افزود: پیشرفت این بیماری آسیبهای جدی به کبد وارد میکند و لذا پیشگیری بسیار مهم است.
مهدوی روشن، اولین گام در پیشگیری و درمان بیماری کبد چرب را کنترل وزن دانست و متذکر شد: اگر افراد اضافه وزن دارند و یا دچار چاقی هستند، حتما باید با یک برنامه غذایی اصولی اقدام به کاهش وزن کنند؛ البته اگر روند کاهش وزن غیر اصولی باشد خودش به کبد آسیب بیشتری وارد میکند.
وی با بیان اینکه یک سری از مواد غذایی میتواند در عملکرد کبد اثر کمکی داشته باشد و یک سری دیگر موجب آسیب بیشتر به کبد میشود، گفت: باید افراد مبتلا به کبد چرب از مصرف مواد غذایی مضر پرهیز کنند. در این راستا مصرف گوشت قرمز به صورت کبابی، پخته و سرخ شده جزو مواردی است که میتواند به کبد آسیب برساند لذا به افراد مبتلا توصیه میشود در برنامه روزانه و هفتگی مصرف گوشت قرمز محدود شود و مرغ و ماهی و فرآوردههای گیاهی جایگزین آن شود.
این رژیم درمانگر، مصرف سوسیس و کالباس و غذاهای فرآوری شده و کنسروی را به دلیل استفاده از مواد نگهدارنده و محتوای سدیم بالا برای کبد آسیب رسان دانست و خاطرنشان کرد: این گروه از بیماران مصرف چنین غذاهایی را از برنامه روزانه حذف کنند.
وی با بیان اینکه افراد مبتلا به کبد چرب حتما لبنیات کم چرب مصرف کنند و مصرف لبنیات محلی و پرچرب را محدود کنند، افزود: لبنیات محلی چربی بالایی دارند و موجب تشدید کبد چرب میشوند؛ همچنین با خطر آلودگی مواجه هستند که میتواند عامل آسیب به کبد باشد.
مهدوی روشن مصرف سبزیجات را بهترین تکنیک درمانی برای افراد مبتلا به کبد چرب دانست و بیان کرد: تا جایی که ممکن است مصرف انواع و اقسام سبزیجات را در برنامه غذایی روزانه افزایش دهید و سالاد و سبزی خوردن را همراه با وعدههای غذایی مصرف کنید و سبزیجات پخته شده گزینه خوبی برای وعدههای غذایی در طول روز است.
این متخصص تغذیه، با بیان اینکه کلم و گل کلم و بروکلی و سیر و پیاز و… در درمان کبد چرب نقش موثری دارند، اضافه کرد: مصرف روزانه میوهجات نیز توصیه میشود، زیرا غنی از آنتی اکسیدان هستند و میتوانند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کنند، اما به دلیل کربوهیدرات و قند بالا مصرف بیش از حد آن میتواند کبد چرب را تشدید کند و لذا در مصرف روزانه میوهجات افراط نشود.
وی استفاده از پروتئینهای گیاهی و حبوبات و سویا را مورد تاکید قرار داد و گفت: استفاده روزانه سفیده تخم مرغ برای افراد مبتلا به کبد چرب منعی ندارد، اما مصرف زرده محدود شود؛ همچنین افراد بیمار حتما فعالیت بدنی داشته باشند، زیرا بیتحرکی یکی از علل ابتلا به کبد چرب است.
مهدوی روشن، ۳۰ تا ۴۰ دقیقه فعالیت روزانه طی سه تا چهار روز از هفته را مطلوب دانست و یادآور شد: مصرف دمنوشها و دم کردهها و عرقیجات را بدون مشورت با پزشک توصیه نمیکنیم، زیرا تداخل این مواد با داروها میتواند به کبد آسیب برساند.
دیدگاه