سرپرست دیوان محاسبات گیلان مطرح کرد؛

ورود دیوان محاسبات در زمینه انتصابات | بررسی عملکرد شرکت‌های وابسته به استانداری و منطقه آزاد

اختصاصی پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، سرپرست دیوان محاسبات گیلان رتبه استان در اعتبارات هزینه ای را دهم و در اعتبارات تملک را نهم دانست و افزود: در سرجمع اعتبارات رتبه یازدهم کل کشور را داریم که جایگاهی خوب است.

سینا هوشمند، دیارمیرزا | امید نبی زاده حقیقی پیش از ظهر امروز چهارشنبه در جمع خبرنگاران، با اشاره به تشکیل دیوان محاسبات کل کشور براساس اصول ۵۴ و ۵۵ قانون اساسی، اظهار کرد: هدف دیوان محاسبات کشور با توجه به اصول مندرج در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران عبارت است از اعمال کنترل و نظارت‌مستمر مالی به منظور پاسداری از بیت‌المال از طریق کنترل عملیات و فعالیتهای مالی کلیه وزارتخانه‌ها، مؤسسات، شرکتهای دولتی و سایر دستگاههایی که به نحوی از انحاء از بودجه کل کشور‌ استفاده می‌کنند. بررسی و حسابرسی وجوه مصرف شده و درآمدها و سایر منابع تأمین اعتبار در ارتباط با سیاستهای مالی تعیین شده در بودجه مصوب با‌توجه به گزارش عملیاتی و محاسباتی مأخوذه از دستگاههای مربوطه و تهیه و تدوین گزارش حاوی نظرات در مورد لایحه تفریغ بودجه و ارائه آن به مجلس شورای اسلامی.

سرپرست دیوان محاسبات گیلان، با اشاره به فرصت تهیه و تنظیم گزارش تفریغ بودجه تا پایان دی هر سال و ارائه آن به مجلس، عنوان کرد: برای نخستین بار در ۱۱۰ سال گذشته گزارش تفریغ بودجه را شش ماه زودتر یعنی در تیر به مجلس ارائه کردیم و برش استانی این گزارش نیز به زودی در اختیار مسئولان ارشد استان قرار می گیرد.

وی با اشاره به سیاست های جدید دیوان محاسبات در دوره جدید مدیریتی، خاطرنشان کرد: شعار دیوان محاسبات «دیوان فناورانه مردم پایه» است.

نبی زاده حقیقی افزود: همچنین در نظارت بر دستگاه ها از مردم کمک می گیریم که در این راستا تعامل با اصحاب رسانه به عنوان یک رکن مردمی در اولویت قرار دارد.

سرپرست دیوان محاسبات گیلان از دیگر جنبه های مردم پایه شدن دیوان را استفاده از مجامع خبرگان در سطح استان و کشور دانست و ادامه داد: هم اکنون دو مجمع طراحی شده که شامل هیئت اندیشه ورزی صیانت از بیت المال متشکل از اساتید دانشگاه و معتمدین محلی و خبرگان استان و شبکه یاوران مردمی دیوان محاسبات متشکل از دانشجویان و فعالان جهادی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی است.

وی با اشاره به راه اندازی سامانه تلفنی ۱۹۸ برای دریافت گزارشات مردمی از تخلفات دستگاه ها یادآور شد: از طریق سامانه تلفنی ۱۹۸ حدود ۵۰ مورد گزارشات مردمی دریافت شد که در ۱۰ مورد آنها به تخلف رسیدیم و موضوع را به دادسرای دیوان محاسبات کشور ارجاع دادیم.

نبی زاده با اشاره به عضویت دیوان محاسبات کل کشور در سازمان ها و نهادهای متعدد بین المللی از جمله حسابرسی آسیا و سازمان اکوسای، اضافه کرد: جمهوری اسلامی ایران با رای اعضا به ریاست دوره جدید سازمان دیوان محاسبات کشورهای عضو اکو انتخاب شد.

وی در ادامه ۱۴۹ دستگاه اجرایی استان را تحت رسیدگی دیوان محاسبات گیلان دانست و اضافه کرد: این تعداد شامل ۴۳ سازمان دولتی، دو دانشگاه(دانشگاه گیلان و دانشگاه علوم پزشکی)، شش شرکت دولتی، ۵۳ شهرداری، ۳۰ واحد تنخواه بگیر(نظیر دانشگاه پیام نور و اداره کل اموال تملیکی) و پنج نهاد عمومی غیر دولتی است.

رتبه یازدهم گیلان در مجموع اعتبارات

سرپرست دیوان محاطبات گیلان با بیان اینکه گزارش تفریغ احکام قانون بودجه سال ۱۴۰۰ که شامل ۲۷۶ بند است بر عهده دیوان محاسبات قرار گرفته، یادآور شد: دستگاه های استان در ۱۴۶ بند معادل ۵۳ درصد دارای عملکرد و ۳۷ درصد فاقد عملکرد بوده اند.

نبی زاده با تاکید بر اینکه گیلان در حوزه سهم اعتبارات هزینه‌ای در کل کشور در سال ۱۴۰۰ رتبه دهم و در حوزه اعتبارات تملک و دارایی رتبه نهم کشور را دارد، عنوان کرد: در مجموع گیلان در حوزه اعتبارات هزینه‌ای و تملک دارایی در کشور رتبه یازدهم را به خود اختصاص داده است و بالاتر از استان‌هایی مانند اردبیل، هرمزگان، و البرز قرار گرفته است.

نبی زاده، با اشاره به پیش بینی درآمد ۴۲۸۲ میلیارد تومانی بودجه سال ۱۴۰۰ در استان گیلان، خاطرنشان کرد: درآمدهای وصولی ۴۵۴۳ میلیارد تومان بوده که ۱۰۶ درصد نسبت به پیش بینی افزایش وصولی داشته ایم.

سرپرست دیوان محاسبات استان گیلان سرجمع اعتبارات استانی، ملی، سرمایه‌ای، اختصاص، هزینه‌ای، تملک دارایی و اعتبارات مصوب گیلان در سال ۱۴۰۰ را ۱۳ هزار و ۲۶۰ میلیارد تومان ذکر کرد و گفت: از این مقدار معادل ۸۹.۶ دهم درصد یعنی ۱۱ هزار و ۸۹۳ میلیارد تومان به دستگاهها و ادارات تخصیص پیدا کرد و هزینه کرد دستگاه ها نیز تا پایان سال معادل ۹ هزار و ۹۱۵ میلیارد تومان بود.

نبی زاده گفت: از مجموع اعتبارات دستگاه‌های اجرایی استان، یک هزار و ۹۶۸ میلیارد تومان نیز به سال مالی ۱۴۰۱ منتقل‌ شده است.

وی ۲ حوزه پروژه‌های ساخت مسکن و پرداخت تسهیلات به طرح‌های اشتغالزایی در مناطق روستایی و عشایری را از تاکیدات مقام معظم رهبری دانست که توسط دیوان محاسبات هم مورد پیگیری و رصد قرار گرفته و گفت: در سال ۱۴۰۰ برای اشتغال پایدار روستایی و عشایری یک و نیم میلیارد دلار معادل ۱۲ هزار میلیارد تومان از محل صندوق توسعه ملی تسهیلات بانکی در سراسر کشور در نظر گرفته شد.

سرپرست دیوان محاسبات گیلان تصریح کرد: در سال ۱۴۰۰ تعداد ۶ هزار و ۵۹۴ طرح در چهار موسسه عامل شامل بانک کشاورزی، بانک توسعه تعاون، پست بانک و صندوق کارآفرینی امید مصوب شد که باید طبق آن معادل ۴۹۲ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت می‌شد.

نبی زاده‌ مقدار اشتغال پیش‌بینی شده برای این طرح‌ها را ۳۲ هزار و ۸۱۵ نفر اعلام کرد و افزود: از این تعداد ۹ هزار و ۵۰۷ مورد اشتغال محقق شده که این تفاوت در اشتغال به دلایلی نظیر عدم اشتغال پایدار(اشتغالی که منجر به بیمه شدن افراد گردد) بر می گردد یا اینکه برخی تسهیلات را اخذ کرده و هیچ کاری انجام نداده‌اند.

واریز ۴۹ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان به خزانه

نبی زاده، با اشاره به عملکرد دیوان محاسبات استان در حوزه پیشگیری ها، رسیدگی ها و یافته ها، بیان کرد: سال گذشته ۳۴۸ مورد یافته از ۱۳ دستگاه اجرایی که در برنامه رسیدگی دیوان محاسبات قرار داشت را شناسایی کردیم و در نهایت برای ۳۲ مورد اقدام پیشگیرانه صورت گرفت و برای ۷۲ مورد پیشنهاد اصلاحی قوانین و دستورالعملهای اجرایی ارائه شد.

وی از واریز ۴۹ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان به خزانه از محل خسارت دستگاه ها به بیت المال خبر داد و گفت: عدم عملکرد در تبصره های قانون بودجه به دادسرای دیوان محاسبات ارجاع داده می شود.

سرپرست دیوان محاسبات گیلان بررسی احداث نیروگاه زباله سوز رشت، احداث تصفیه خانه شیرابه سراوان رشت، بررسی وضعیت آلودگی تالاب انزلی، بررسی وضعیت تصرف حرایم تالاب ها و رودخانه ها، و بررسی وضعیت واگذاری اراضی و مجوزهای صادر شده در منطقه آزاد انزلی را از موضوعات مهم سال ۱۴۰۰ دیوان محاسبات دانست و اظهار کرد: بررسی وضعیت احداث دو سد مهم شفارود و پلرود، بررسی وضعیت طرح اقدام ملی مسکن، بررسی وضعیت قیر رایگان تحویلی به پیمانکاران راه و شهرسازی و بررسی وضعیت وصول مالیات های محقق شده اداره کل امور مالیاتی نیز در دستور کار سال جاری قرار دارد.

عدم وجود صورت وضعیت مصرف در قیر رایگان

سرپرست دیوان محاسبات گیلان با اشاره به برخی انحرافات رخ داده در زمینه قیر رایگان گفت: ۲۹۲۳ تن از قیرهای تحویلی به پیمانکاران را توانستیم شناسایی و با هدایت دستگاه های اجرایی به حذب برسانیم.

نبی زاده حقیقی یادآور شد: از ۹ هزار و ۶۸۱ تن قیر تحویلی که در ید پیمانکاران بود صورت وضعیت مصرف آن وجود نداشت و یک هزار و ۶۱۷ تن نیز با اعمال نظارت ما از محل مطالبات پیمانکاران از دستگاه های اجرایی کسر شد و مابقی هم دستگاه های اجرایی ملت خواسته است تا انجام دهد.

ورود دیوان محاسبات در زمینه انتصابات

نبی زاده حقیقی با بیان اینکه دیوان محاسبات در زمینه انتصابات در دستگاه های دولتی نیز ورود کرده است، افزود: اگر قانون مدیریت خدمات کشوری و مصوبات شورای عالی در زمینه انتصاب مدیران حرفه ای، انتصاب فرمانداران و بخشداران و انتصاب مدیران دستگاه های اجرایی رعایت نشود ما به این بحث ورود می کنیم.

وی افزود: طبق قانون مدیریت خدمات کشوری حداکثر طول زمان سرپرستی ۴ ماه است و اگر از زمان عبور شود با دستگاه اجرایی نامه نگاری می کنیم و در صورت تداوم تخلف به دادسرای دیوان محاسبات ارجاع می شود.

نبی زاده با بیان اینکه دیوان محاسبات با هیچ دستگاهی تعارف ندارد، خاطرنشان کرد: بر همین اساس به مباحث مالی شرکت‌های وابسته به استانداری گیلان و ۲ شرکت وابسته به منطقه آزاد انزلی طبق قانون بودجه ورود کرده و اگر چنانچه حقوقی از بیت المال تضییع شده باشد، با قاطعیت برخورد خواهد شد.

Share