در سن 96 سالگی؛

ملکه انگلیس درگذشت

کاخ سلطنتی باکینگهام انگلیس با صدور بیانیه‌ای خبر فوت ملکه این کشور را اعلام کرد و به این ترتیب پسرش چارلز ۷۳ ساله بر تخت پادشاهی نشست.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، الیزابت دوم ملکه انگلیس پس از هفت دهه سلطنت در سن ۹۶ سالگی درگذشت.

کاخ سلطنتی باکینگهام انگلیس با صدور بیانیه‌ای خبر فوت ملکه این کشور را اعلام کرد و به این ترتیب پسرش چارلز ۷۳ ساله بر تخت پادشاهی نشست.

کاخ باکینگهام اعلام کرد که الیزابت دوم بعدازظهر امروز «در آرامش» در قلعه بلمورال در اسکاتلند چشم از جهان فروبست. چارلز، فرزند ارشد الیزابت دوم به دنبال مرگش پادشاه بریتانیا است.

در بیانیه کاخ باکینگهام آمده است که چارلز، پادشاه بریتانیا و ملکه جدید پنجشنبه شب را در اسکاتلند خواهند گذراند و روز جمعه به لندن باز می‌گردند.

پرچم‌های کاخ باکینگهام به دنبال درگذشت ملکه بریتانیا به حالت نیمه افراشته درآمد.

لیز تراس، نخست‌وزیر بریتانیا قرار است به دنبال درگذشت ملکه الیزابت با مردم کشورش سخن بگوید.

الیزابت گفته بود که در سن ۹۵ سالگی تاج‌وتخت را به پسرش واگذار خواهد کرد. او در سال‌های آخر عمرش بخش قابل توجهی از اختیارات سلطنتی را بین اعضای جوانان‌تر خاندان سلطنتی واگذار کرده بود اما از مقام خود کناره‌گیری نکرد.

نامبرده در یک سال اخیر به ویژه پس از مرگ همسرش فیلیپ از شرکت در مراسم‌های عمومی باز ماند. او اردیبهشت گذشته در آیین گشایش پارلمان حاضر نشد و چارلز به همراه پسرش ویلیام، دومین نفر در صف تصاحب تاج و تخت از جانب ملکه در این آیین تشریفاتی شرکت کردند.

چه اتفاقی در بریتانیا می‌افتد؟

با مرگ الیزابت دوم، ملکه بریتانیا طرح «عملیات پل لندن» باید فعال شود. این طرح که زمانی قرار بود مخفی بماند، همه آنچه را که در ده روز پس از مرگ ملکه بریتانیا برنامه‌ریزی شده است گرد هم می‌آورد.

پولیتیکو سال گذشته موفق شده بود اسناد و جزئیاتی از این عملیات را که تا آن زمان مخفی نگه داشته شده بود به دست آورد.

از سوی دیگر روزنامه گاردین در سال ۲۰۱۷ اشاره کرده بود که نخستین برنامه‌های برای وجود این پروتکل از دهه ۱۹۶۰ برنامه‌ریزی شده است و از آن زمان افراد مربوطه «دو تا سه بار در سال» برای آماده شدن مرگ ملکه با یکدیگر ملاقات کرده‌اند.

روز مرگ ملکه، روز واقعه
طبق گزارش پولیتیکو، در ساعات اولیه پس از مرگ ملکه، نخست وزیر، دبیر کابینه و همچنین وزرای کلیدی و سیاستمداران نخستین کسانی هستند که از این موضوع مطلع می‌شوند و از آن‌ها خواسته می‌شود تا با احتیاط عمل کنند.

سپس خانواده سلطنتی باید مرگ الیزابت دوم را رسما به تمام جهان اعلام کنند. مراسم خاکسپاری ملکه قرار است ۱۰ روز پس از مرگ وی برگزار شود.

در این بین همه چیز با دقت برنامه‌ریزی شده است.

نخست وزیر نخستین عضوی از دولت خواهد بود که بیانیه‌ای ارائه می‌دهد. به سایر اعضای دولت دستور داده می‌شود که تا قبل از صحبت نخست وزیر اظهار نظر نکنند. نخست وزیر سپس با پادشاه جدید دیدار خواهد کرد.

روز اول
شورای الحاق که از شخصیت‌های ارشد دولتی تشکیل شده است، در ساعت ۱۰ صبح به وقت بریتانیا در کاخ سنت جیمز گردهم می‌آیند تا پادشاهی چارلز را اعلام کنند. نخستین پسر ملکه اما فورا تاج گذاری نمی‌کند و باید چندین ماه صبر کند.

در آن زمان، ترتیب جانشینی تاج و تخت بریتانیا تغییر خواهد کرد به‌طوری شاهزاده ویلیام وارث مستقیم تاج و تخت خواهد شد و پسرش شاهزاده جورج در ردیف دوم خواهد بود.

پارلمان برای توافق بر سر پیام تسلیت تشکیل جلسه می‌دهد و سپس سایر جلسات پارلمان به مدت ۱۰ روز تعطیل می‌شود. اعضای مجلس عوام به ملکه ادای احترام می‌کنند. نخست وزیر و کابینه وی در ساعت ۳:۳۰ بعد از ظهر با پادشاه جدید دیدار می‌کنند.

روز دوم
تابوت ملکه به کاخ باکینگهام بازگردانده خواهد شد. طبق گزارش پولیتیکو این پروتکل با توجه به محل مرگ ملکه سناریوهای مختلفی را ارائه می‌کند. از آنجایی که او در حال حاضر در اقامتگاه خود در «بالمورال» اسکاتلند است، عملیات «یونیکورن» باید فعال شود و جسد او باید با قطار سلطنتی به پایتخت بریتانیا بازگردانده شود. اگر این موضوع امکان پذیر نباشد عملیات «اووراستادی» فعال می‌شود بنابراین تابوت او با هواپیما منتقل می‌شود. مراسمی در این زمینه نیز تدارک دیده می‌شود تا نخست وزیر و وزیران در مراسم استقبال از تابوت شرکت کنند.

روز سوم
سه روز پس از مرگ الیزابت دوم، پادشاه چارلز در کاخ وست مینستر مستقر می‌شود تا پذیرای افراد برای تسلیت باشد. وی سپس تور بریتانیا را آغاز خواهد کرد که با بازدید از پارلمان اسکاتلند و شرکت در مراسم عشای ربانی در کلیسای جامع سنت گیلز در ادینبورگ آغاز خواهد شد.

روز چهارم
پادشاه چارلز سفر خود را با رفتن به ایرلند شمالی ادامه خواهد داد جایی که باز هم پذیرای تسلیت علاقه‌مندان خاندان سلطنتی خواهد بود و در کلیسای جامع سنت‌آن در بلفاست نیز حاضر خواهد شد.

در همان روز در لندن تمرینی برای «عملیات شیر» انجام می‌شود. طبق این مراسم قرار است تابوت الیزابت دوم از کاخ باکینگهام به کاخ وست مینستر جایی که مراسم تشییع جنازه برگزار می‌شود منتقل شود.

روز پنجم
پنج روز پس از مرگ ملکه، «عملیات شیر» آغاز می‌شود و تابوت به‌طور رسمی از کاخ باکینگهام از طریق عبور از خیابان‌های لندن به کاخ وست مینستر منتقل می‌شود. پس از رسیدن تابوت مراسم عشای ربانی در وست مینستر برگزار می‌شود.

روز ششم تا نهم
بین روز ششم تا روز نهم پس از مرگ الیزابت دوم، طبق بخشی از «عملیات پر» تابوت ملکه سابق بریتانیا در کاخ وست مینستر باقی خواهد ماند تا عموم بتواند با حضور در این کاخ به وی ادای احترام کنند.

شش روز پس از مرگ ملکه، تمرینی برای مراسم تشییع جنازه برگزار خواهد شد.

پادشاه چارلز به سفر خود در بریتانیای ادامه خواهد داد و هفت روز پس از مرگ مادرش به ولز می‌رود و برای دریافت پیام‌های تسلیت در پارلمان ولز مستقر می‌شود و در نهایت در مراسم عشای ربانی در کلیسای جامع لیانداف در کاردیف شرکت می‌کند.

همزمان دولت برای تدارک مراسم خاکسپاری ملکه تلاش خواهد کرد. وزارت خارجه بریتانیا مسئولیت اطمینان از ورود شخصیت‌ها و سران کشورهای خارجی را برعهده خواهد داشت.

روز دهم
در روز دفن ملکه، ۱۰ روز پس از مرگ وی، «عزای ملی» اعلام خواهد شد. این روز به خودی خود تعطیل نخواهد بود بلکه کارفرمایان تصمیم می‌گیرند که به کارمندان خود مرخصی دهند یا نه اما دولت آن‌ها را مجبور به انجام این کار نخواهد کرد.

مراسم تشییع جنازه ملکه در کلیسای وست مینستر برگزار خواهد شد و ظهر به وقت بریتانیا در سراسر این کشور دو دقیقه سکوت برقرار خواهد شد.

ملکه در قلعه وینزر دفن خواهد شد که در ۳۷ کیلومتر کلیسای وست مینستر قرار دارد. پس از مراسم عشای ربانی در کلیسای سنت جورج، ملکه در کلیسای یادبود پادشاه جورج ششم پدر الیزابت دوم به خاک سپرده می‌شود.

الیزابت دوم تنها فرد در خانواده سلطنتی نیست که مدقامت پس از مرگش از قبل در زمان حیاتش برنامه ریزی شده است. هنگامی که شاهزاده فیلیپ، همسر ملکه در تاریخ ۹ آوریل ۲۰۱۹ درگذشت، عملیات «پل چهارم» آغاز شد. همچنین چنین طرحی برای همه اعضای خانواده سلطنتی وجود دارد.

Share