با عقب گرد چند دههای پزشک وارد خواهیم کرد | مهاجرت پزشکان نگران کننده است
عضو کمیسیون بهداشت و درمان پزشکی در مجلس شورای اسلامی گفت: مهاجرت پزشکان و سایر کادر درمانی بسیار نگران کننده است، این مسئله با تبلیغات سایر کشورها در قالب حقوقهای مکفی و امکانات مناسب برای ادامه زندگی شدت گرفته است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، محمدعلی محسنی بندپی در گفت وگو با خانه ملت در مورد کمبود پزشک و پرستار در کشور و ورود پزشکان هندی؛ گفت: رئیس کل نظام پزشکی اخیرا در بیاناتی فرمودند؛ اگر سیاستهای در پیش گرفته شده در مورد پزشکان و پرستاران تغییر نکند بهزودی به دلیل کمبود کادر پزشکی مجبور به وارد کردن پزشک از هند، پاکستان و بنگلادش خواهیم بود.
نماینده مردم چالوس، نوشهر و کلاردشت در مجلس شورای اسلامی افزود: بارها از وزرای علوم و بهداشت این مسئله را طرح سوال داشته و تذکر دادهام، چرا برای حفظ نیروهای پزشکی کشور سرمایهگذاری نمیشود که سالها تلاش کرده تا به مردم این سرزمین خدمترسانی کنند؛ باید کمیتهای به واسطه وزارت بهداشت و وزارت علوم شکل بگیرد تا علت خروج پزشکان از کشور را بررسی کنند.
وی ادامه داد: خروج سرمایههای اجتماعی تحصیل کرده از کشور و مهاجرت آنها به کشورهای اروپایی و آمریکایی، حتی کشورهای همسایه همچون امارات، عمان و قطر تهدیدی برای کشور ما محسوب میشود، این مسئله تنها مختص رشته پزشکی نیست بلکه سایر رشتهها را نیز در بر میگیرد، باید انگیزه ماندگاری نیروهای تحصیل کرده در کشور را فراهم کنیم.
نیمی از عمر مقاضیان رشتههای پزشکی صرف درس خواندن میشود
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامیعدم تامین مالی نیروهای متخصص را علت اصلی خروج نیروها ی ماهر از کشور دانست و گفت: اگر شخصی بخواهد یک پزشک متخصص شود حدودا ۳۴ سال از عمر خود را صرف آموختن علم کرده است تا بتواند در قامت یک پزشک به مردم این سرزمین خدمترسانی کند، این گروه نزدیک به نیمی و یا حدود ۱/۳ از عمر خود را صرف کسب علم و دانش کردهاند بر همین اساس باید برای ماندگاری آنها زیرساختهایی نظیر حقوق و شرایط مناسبتری برای ادامه تحصیل فراهم کنیم.
کمبود پزشک جدی است
محسنی بندپی تاکید کرد: مهاجرت پزشکان و سایر کادر درمانی بسیار نگران کننده است، این مسئله با تبلیغات سایر کشورها در قالب حقوقهای مکفی و امکانات مناسب برای ادامه زندگی شدت گرفته است. بر همین اساس باید برای نگهداشت آنها به دغدغههای این گروه توجه ویژهای شود در غیر اینصورت مجبور به وارد کردن پزشکان خارجی هستیم.
وی در ادامه تاکید کرد: زمانی که پزشک خارجی وارد میکنیم ناچار به پرداخت حقوق دلاری به آنها هستیم که در مقایسه با ریال ایرانیان مبلغ هنگفتی را شامل میشود و این ماجرا جدا از موضوع مسکن، وسایل نقلیه و دیگر موضوعات است. مجلس و دولت باید کمیته ویژهای را برای نگهداشت نیروهای متخصص به ویژه نیروی پزشکی داشته باشند، که در فرهنگستان علوم پزشکی به صورت ویژه کمبود پزشکان و مهاجرت کادر درمانی را در دستور کار خود قرار دهند.
عقب گرد چند دههای یعنی واردات پزشک از خارج
نماینده مردم در مجلس یازدهم در مورد صحبتهای رئیس کل سازمان نظام پزشکی کشور از وضعیت نامناسبعدم متقاضی برخی از رشتههای پزشکی در کشور گفت: در سال جاری هیچ کس متقاضی رشته جراحی قلب در کشور نشده و با شرایط موجود مجبور میشویم با عقبگرد چند دههای پزشک وارد کنیم، این خطری برای نظام سلامت کشور محسوب میشود، که باید به صورت ویژه در مجلس و دولت بررسی شود.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در پایان خاطر نشان کرد: مجلس و دولت اجازه نمیدهند، کشور با کمبود نیروی متخصص روبرو شود، بیتوجهی به این مسئله قطعا تبعات گستردهای را در سطح ملی و بین المللی به دنبال خواهد داشت، باید به خواسته ابتدایی پزشکان و سایر نیروهای متخصص توجه بشود.
دیدگاه