توسط مرکز تحقیقات ترومای جاده ای صورت گرفت:

پنجمین همایش پیشگیری از غرق شدگی برگزار شد

پنجمین همایش کشوری پیشگیری از غرق شدگی با محوریت سلامت در بلایا ، پنجم و ششم مرداد ماه ۱۴۰۱ در مرکز تحقیقات ترومای جاده ای به صورت وبینار برگزار گردید.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، پنجمین همایش کشوری پیشگیری از غرق شدگی با محوریت سلامت در بلایا، پنجم و ششم مرداد ماه ۱۴۰۱ در مرکز تحقیقات ترومای جاده‌ای به صورت وبینار برگزار گردید. در روز اول این همایش دو روزه، ۱۹ مقاله علمی توسط پژوهشگرانی از سراسر کشور ارائه شد.

از نکات مهم ارائه شده در مقالات می‌توان به شناسایی نقاط حادثه‌خیز در غرق شدگی، غوطه‌ور شدن روی آب توسط خودروها و غرق شدگی، ثبت غرق شدگی و فن آوری‌های نوین در غرق شدگی بودند.

همچنین هرساله بیش از صدها نفر در سطح کشور بر اثر غرق شدگی جان خود را از دست داده و برآوردها نشان می‌دهد میزان غرق شدگی غیر کشنده که در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی بستری و تحت مراقبت قرار می‌گیرند بیش از ۱۰ برابر میزان موارد غرق شدگی می‌باشد، در دریای خزر هر ۵۰۰ متر یک نقطه حادثه‌خیز وجود دارد که شنا در این نواحی می‌تواند باعث مرگ افراد نا آشنا با محیط‌های دریایی شود.

پیشگیری از غرق شدگی تنها با آموزش افرادی که از مکان‌های آبی استفاده می‌کنند میسر می‌گردد چون به علت اینکه افرادی که در آب‌های شور مثل دریا دچار غرق شدگی می‌شوند برای نجات و احیای آن‌ها تنها ۵ دقیقه وقت وجود دارد و این میزان در آب‌های شیرین ۱۰ دقیقه می‌باشد.

آموزش خانوادها خصوصا برای موارد نظارت بر کودکان امری الزامی است اخیرا موارد زیادی از غرق شدگی در وان حمام دیده می‌شود که در هنگام شستشوی کودکان در وان با به صدا درآمدن زنگ یا تلفن منزل باعث فراموش کردن کودکان و مرگ در وان حمام شده است هر چند غرق شدگی در استخرها و کانال‌های آبی خصوصا در روستاها که در بسیاری از موارد غرق شدگی فاقد فنس و حفاظ می‌باشند امری شایعه می‌باشد.

شایان ذکر است، پنجمین همایش ملی پیشگیری از موارد غرق شدگی با محوریت سلامت و بلایا در مرکز تحقیقات ترومای جاده‌ای دانشگاه علوم پزشکی گیلان با حضور اساتید و پژوهشگران ۴۰ دانشگاه علوم پزشکی کشور و مراکز تحقیقاتی وابسته در دو روز متوالی به ویژه پرسنل حوزه‌های مختلف سلامت و پزشکان متخصص و پرستاران برگزار گردید.

Share