شهرستان رشت به لحاظ سرانه فضای کتابخانهای از محرومترین مراکز است
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان گیلان در جلسه انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان رشت با بیان اینکه پراکندگی فضاهای کتابخانهای در شهر رشت بسیار کم است گفت: شهرستان رشت از حیث سرانه فضای فرهنگی و کتابخانهای در بین مراکز گیلان جزو محرومترین مراکز در کشور است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، جلسه انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان رشت، امروز ۵مرداد با حضور پریسا کرمی، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان گیلان، رسول امام پناهی، فرماندار شهرستان رشت، پوریا قویدل، سرپرست اداره کتابخانه های عمومی این شهرستان، عبدالله عموزادی، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرمانداری، مجید عزیزی و نادر حسینی، اعضای شورای اسلامی شهر رشت، بخشداران، شهرداران، مسئولین کتابخانه های عمومی شهرستان رشت، نمایندگان شهرداری رشت و اصحاب رسانه در سالن اجتماعات فرمانداری رشت برگزار شد.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان گیلان در این جلسه که با هدف بررسی وضعیت کتابخانه های عمومی این شهرستان و نیز ارائه گسشنهادات جدید برای بهبود شاخص های مختلف مطالعه برگزار شد، اظهار داشت: در بسیاری از پویشها و برنامههای اداره کل کتابخانههای عمومی استقبال خوبی از طرف مردم شهرستان رشت انجام میشود.
پریسا کرمی با بیان اینکه استقبال زیاد مردم وظیفه این نهاد را سنگینتر میکند به عدم وجود کتابخانه های عمومی در برخی از شهرهای شهرستان اشاره کرد و گفت: در این شهرها از جمله در لولمان نیز اگر فضای مناسبی در اختیار اداره کل کتابخانههای عمومی قرار بگیرد آمادگی ایجاد یک فضای خوب کتابخانهای و فرهنگی را در آنجا داریم.
کرمی تقویت امنیت فضایی که کتابخانه کوچصفهان در آنجا دایر شده است را خواستار شد و اذعان کرد: سراوان یکی از مناطقی است که از حیث جمعیتی نهاد کتابخانهها مدتهاست به دنبال ایجاد یک فضای فیزیکی برای برگزاری دورههای آموزشی و ارائه خدمات خود به مردم است که امیدواریم با دستور فرماندار این مشکل حل شود.
وی از وجود ۱۱ باب کتابخانه در کل شهرستان رشت سخن گفت و ابراز داشت: شهرستان رشت بین ۱۷ شهرستان استان گیلان از حیث سرانه فضایی که باید در اختیار مخاطبان کتابخانههای عمومی قرار بگیرد در رده هفدهم قرار دارد و از لحاظ سرانه فضا در بین مراکز استان جزو محرومترین مراکز هستیم.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان گیلان با بیان اینکه در شهر رشت تنها چهار باب کتابخانه وجود دارد اذعان کرد: امیدواریم فرمانداری، خیران و سرمایهگذاران را به سمت ایجاد فضاهای فرهنگی در شهر رشت سوق بدهد زیرا پراکندگی فضاهای کتابخانهای در شهر رشت بسیار کم است.
* فرماندار رشت؛ کتابخانه های عمومی تلاقی افکار و اندیشه های سطوح مختلف جامعه است
فرماندار و رئیس انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان رشت نیز در این جلسه با بیان اینکه رشت جایگاه ویژهای در بحث جمعیتی دارد بنابراین وجود فضاهای فرهنگی در این شهر ضروری است.
رسول امام پناهی با بیان اینکه کتابخانههای عمومی تلاقی افکار و اندیشههای سطوح مختلف جامعه است عنوان کرد: قشرهایی که به کتابخانه مراجعه میکنند، میخواهند از ظرفیت کتابخانه برای تامین منابعی اصلی خود استفاده کنند به همین علت باید چنین امکاناتی در این فضاها وجود داشته باشد.
امام پناهی اضافه کرد: شورای شهر و شهرداریها به عنوان یک نهاد اجتماعی و مردمی وظایف و تکالیفی در حوزه موضوعات فرهنگی شهر بر عهده دارند و نباید دغدغه کمبود فضای کتابخانهای را در سطح شهر داشته باشیم.
وی پرداخت نیم درصد سهم شهرداریها به اداره کل کتابخانههای عمومی استان گیلان را لازم و ضروری دانست و یادآور شد: کتابخانه مرکزی رشت سال گذشته افتتاح شده بود اما هنوز هم برای استفاده مهیا نشده در حالی که در سفر رئیس جمهور به گیلان ۲۵ میلیارد تومان به آن اعتبار تخصیص یافت.
فرماندار شهرستان رشت افزود: از شهرداری رشت انتظار داریم برای حل موانع راهاندازی کتابخانه مرکزی رشت پیشقدم شود تا از این طریق فضایی فرهنگی برای مردم و شهروندان ایجاد گردد.
امام پناهی اظهار داشت: اگر جذابیتهای لازم در کتابخانههای عمومی ما که محل رفت و آمد و مراجعه قشرهای مختلف جامعه است ایجاد شود شاهد یک کانون مبادله افکار و اندیشهها و ایجاد مرکزی فرهنگی و سالم به ویژه برای نوجوانان و جوانان خواهیم بود.
نماینده عالی دولت در شهرستان رشت ابراز داشت: اعتبار شهرهای ما به وجود مراکز فرهنگی آن وابسته است بنابراین شایسته نیست مرکزی نظیر لولمان که چندین سال از شهر شدن آن میگذرد هنوز فضای کتابخانهای و فرهنگی نداشته باشد.
امام پناهی ضمن درخواست از اعضای شورا و شهردار پیربازار برای ایجاد کتابخانه در این شهر افزود: باید ظرفیت و شاخصهای فرهنگی و کتابخانهای شهرستان رشت ارتقا یابد که این امر نیاز به همکاری بیشتر اعضای شوراهای اسلامی و شهرداران دارد.
وی با تاکید بر اینکه برای مقابله با چالش پیری جمعیت باید در زمینه جوانی جمعیت و فرزندآوری در جامعه تلاش کنیم خاطرنشان کرد: برگزاری برنامههای فرهنگی در کتابخانه ها با کمک گروههای مردم نهاد در این زمینه میتواند به افزایش جذابیتهای کتابخانه کمک کرده و موجبات استقبال نوجوانان و جوانان را به این مراکز فراهم سازد.
* حمایت از کتابخانهها از وظایف اصلی شهرداریها
در ادامه این نشست « عبدالله عموزاد» مطالعه را راهی برای آگاهی دادن به جوانان و گسترش فرهنگ عمومی دانست و پرداختن و حمایت از کتابخانهها را از وظایف اصلی و مهم شهرداریها برشمرد.
معاون سیاسی اجتماعی فرماندار رشت همچنین بر ضرورت پرداخت سهم نیم درصدی این مراکز از درآمدهای شهرداری تاکید کرد.
وی با بیان اینکه دشمنان این ملت در کمین جوانان ما هستند خاطرنشان ساخت: اگر به توسعه فرهنگی لازم نرسیم دشمن برای ما برنامه ریزی کرده و جوانان ما را دچار آشفتگی فکری و روحی خواهد کرد.
* قویدل: شهردارری ها بزرگترین حامیان کتابخانه ها هستند
سرپرست اداره کتابخانه های عمومی شهرستان رشت نیز در ابتدای این نشست ضمن ارائه گزارشی از وضعیت کتابخانه های عمومی این شهرستان در سخنانی بر ضرورت ایجاد کتابخانه های عمومی در شهرهای لولمان، سنگر، پیربازار و منطقه سراوان تاکید کرد.
پوریل قویدل با بیان اینکه در صورت تامین فصای مناسب در این شهرها نهاد کتابخانه های عمومی آماده تجهیز و جذب کتابدار برای ارائه خدمات کتابخانه ای به شهروندان خواهد بود از بخشداران این مناطق خواست تا در جلسات آتی خود این موضوع را در دستور بررسی قرار دهند.
وی در پایان صحبت های خود در گزارشی به وضعیت وصول سهم نیم درصدی کتابخانه های عمومی شهرستان رشت از محل درآمدهای شهرداری ها پرداخت و شهرداران را بزرگترین حامی این مراکز فرهنگی نامید.
قویدل اضافه کرد، درصورت حمایت شهرداری ها از کتابخانه ها شاهد رشد و شکوفایی فرهنگی در مناطق مختلف و رشد آگاهی های اجتماعی بصورت گسترده خواهیم بود.
گفتنی است بیان دیدگاه های مختلف اعضای انجمن در حوزه ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی پایانبخش این نشست هم اندیشی در فرمانداری شهرستان رشت بود.
دیدگاه