برای در امان بودن از کرونا جدید به این موارد توجه کنید
رعایت بهداشت تنها راهکار بازگشت به دوره ثبات می باشد، در صورتیکه یکی از اعضا خانواده دچار بیماری شد میتوانید برای نگهداری بیمار از پرستار بیمار با تجربه کمک بگیرید.
تحقیقات درباره ویروس بیماری کرونا ادامه دارد، اما تاکنون میدانیم که این ویروس از طریق ارتباط مستقیم به مانند قطرات تنفسی فرد مبتلا ناشی از سرفه یا عطسه و نیز لمس سطوحی که با ویروس آلوده شدهاند، منتقل می شود.
ویروس میتواند بین چند ساعت تا چند روز روی سطوح زنده بماند. اما خبر خوب این است که ضدعفونیکنندههای معمولی میتوانند ویروس را از بین ببرند.
این ویروس علائمی همانند سرماخوردگی و آنفلوانزا داشته که همراه با گلودرد، کوفتگی و بدندرد، تب، علائم تنفسی و سرفههای خشک است.
مردم باید از لمس کردن و دست دادن، روبوسی و استفاده از لوازم بهداشتی مشترک خودداری کنند.
رعایت بهداشت تنها راهکار بازگشت به دوره ثبات می باشد، در صورتیکه یکی از اعضا خانواده دچار بیماری شد میتوانید برای نگهداری بیمار از پرستار بیمار با تجربه کمک بگیرید.
استفاده از ماسک
مهمترین ویژگی ویروس کرونا قدرت انتقال و سرایت بالای آن بین افراد است و اکنون با افزایش دوباره شیوع کووید ۱۹ به نظر میرسد تنها راهکار برای مقابله با این بیماری جلوگیری از انتقال آن با استفاده از ماسک است، سپری که از امروز استفاده از آن در مکانهای عمومی الزامی شد.
مراقبتهای ساده و نظافت شخصی
دستهایتان را بهطور مرتب و کامل با آب و صابون بشویید یا با محلولهای ضدعفونیکننده حاوی الکل تمیز کنید. زیرا ویروسهایی که ممکن است روی دستهایتان باشند با شستشوی صحیح دستها با آب و صابون و یا استفاده از محلولهای ضدعفونیکننده حاوی الکل، از بین میروند.
به چشمها، دهان و بینیتان دست نزنید. چون دستهای ما با سطوح زیادی در تماس هستند و ممکن است آلوده به ویروس باشند. با لمس چشمها، دهان و بینی با دستهای آلوده، ویروس به آنها منتقل شده، از طریق این نواحی به بدن شما وارد می شود و می تواند شما را بیمار کند.
دهان و بینی خود را در زمان سرفه یا عطسه با آرنج یا یک دستمال بپوشانید. و فوراً دستمال استفاده شده را دور بیندازید.
افراد با عطسه یا سرفه حجم زیادی از قطرکهای ریز را از دهان و بینیشان به اطراف پخش می کنند. این قطرکها ممکن است حامل ویروس باشند. از فردی که سرفه یا عطسه می کند، حداقل ۱ متر فاصله بگیرید.
اگر از ماده ضدعفونیکننده استفاده می کنید اطمینان یابید که حداقل ۶۰ درصد الکل دارد، مطمئن شوید که تمام قسمتهای دست آغشته شده و سپس دستها را به مدت ۲۰ الی ۳۰ ثانیه به هم بمالید تا زمانی که خشک شوند.
اشیاء و سطوح را تمیز و ضدعفونی کنید.
اگر احساس بیماری می کنید در خانه بمانید.
اگر تب دارید، سرفه می کنید و به سختی نفس می کشید، به پزشک مراجعه کنید و در صورت وجود بیماری می توانید از پرستار کرونایی کمک بگیرید.
رعایت تعادل و تنوع در برنامه غذایی
با تغذیه صحیح و تقویت سیستم ایمنی میتوان به پیشگیری از ابتلای به این بیماری کمک کرد.
به منظور افزایش سطح ایمنی بدن روزانه از مواد غذایی که دارای ویتامین C شامل انواع میوهها و سبزیها از جمله سبزیهای برگ سبز مانند سبزی خوردن، انواع کلم، گلکلم، گوجهفرنگی، جوانه گندم، انواع مرکبات، کیوی و دیگر میوههای در دسترس استفاده کنید. پیاز خام حاوی ویتامین C است می توان به صورت روزانه همراه با غذا استفاده کرد.
برای تقویت سیستم ایمنی بدن روزانه از منابع غذایی که ویتامین آ (A) و ای (E) این دو ویتامین را داراست استفاده کنید مانند هویج و کدوحلوایی و سبزیهای سبز تیره مثل اسفناج، برگ چغندر و برگهای تیره رنگ کاهو، جگر، قلوه، زرده تخممرغ، شیر و کره.
با استفاده از منابع غذایی حاوی ویتامین D مانند: ماهیهای چرب، لبنیات و زرده تخممرغ به افزایش سطح ایمنی بدن کمک کنید. البته با توجه به کمبود این ویتامین در جمعیت ایران، توصیه میشود مکمل آن را با تجویز پزشک دریافت کنید.
روزانه از منابع غذایی حاوی آهن و روی جهت تقویت سیستم ایمنی بدن مثل جگر، گوشت قرمز، مرغ و ماهی، تخممرغ، انواع سبزی، میوههای تازه و خشک، انواع مغزها و حبوبات استفاده کنید.
از انواع سبزیهای برگ سبز و میوهها، شیر و لبنیات، انواع گوشتها و زرده تخممرغ، غلات سبوسدار، حبوبات مانند نخود و لوبیا، عدس باقلا و لپه و مغزها (پسته، گردو، فندق، بادام و بادامزمینی) جهت ارتقای سیستم ایمنی بدن استفاده کنید.
استفاده منظم از ماستهای پروبیوتیک در سلامت دستگاه گوارش و ممانعت از رشد و تکثیر انواع میکروبها نقش دارند. به علاوه ماست منبع خوبی از پروتئین و روی است.
مواد غذایی مانند سیر و زنجبیل در تقویت سیستم ایمنی بدن نقش دارند اما بزرگنمایی خاصیت آنها و مصرف بیرویه آنها توصیه نمی شود.
اکیداً از خوردن غذاهای چرب و شور مانند انواع تنقلات شور، انواع کنسروها و انواع سوسیس و کالباس، مصرف زیاد فست فودها، گوشتهای فرآوری شده و غذاهای چرب و سرخشده به دلیل تحریک سیستم ایمنی بدن اجتناب کنید.
از مصرف نوشابهها و نوشیدنیهای شیرین شده با شکر و مصرف قند ساده اجتناب کنید چرا که با تضعیف عملکرد سیستم ایمنی همراه است.
از خرید غذای بیرون اجتناب کنیم. غذاهای بیرون از منزل ممکن است با رعایت نکات بهداشتی دقیق تهیه نشده باشد و همچنین نمک و چربی مصرفشده سبب تضعیف سیستم ایمنی بدن شود.
مصرف ۶ تا ۸ لیوان آب آشامیدنی سالم و یا سایر مایعات گرم به صورت روزانه توصیه می شود. نوشیدن مایعات به اندازه کافی و فراوان به حفظ ایمنی و دفع سموم بدن کمک می کند.
از خوردن غذاهایی که خوب پخته نشده مثل تخممرغ عسلی و کبابهایی که مغزپخت نشدهاند خودداری نمایید.
استفاده از منابع پروتئین در غذای روزانه مثل حبوبات یا تخممرغ حائز اهمیت است.
در صورتی که علائم سرماخوردگی دارید، از غذاهای آبکی مثل سوپ و آش همراه با آب لیموی تازه و مایعات گرم استفاده کنید.
برای افزایش سیستم ایمنی بدن سه وعده اصلی و دو یا سه میان وعده در روز مصرف شود. البته این نکته را به یاد داشته باشید در شرایطی که فعالیت فیزیکی محدود شده مقدار غذای خورده شده نیز باید به نسبت کاهش یابد تا از ایجاد اضافهوزن و چاقی پیشگیری شود.
نکاتی برای رعایت بهداشت مواد غذایی
قبل از تهیه هر گونه غذا دستها را بهطور کامل با آب و صابون به مدت حداقل ۲۰ ثانیه بشویید.
در هنگام تهیه گوشت و ماهی پخته نشده از تخته آشپزی جداگانه استفاده کنید.
مواد غذایی را تا درجه حرارت توصیه شده بپزید و از مصرف تخممرغ، گوشت قرمز، مرغ و ماهی خام و کامل پخته نشده اجتناب کنید.
عدم تماس غذاهای خام با غذاهای پخته
غذاهایی مانند سوپ و انواع خورشت را تا دمای جوش حرارت دهید تا مطمئن شویم دمای آن به ۷۰ درجه سانتیگراد رسیده است سپس در آن دما حداقل به مدت ۱ دقیقه جوشانده شوند.
غذاهای پخته را برای استفاده مجدد، به اندازهای که کاملاً داغ شوند حرارت دهید.
قبل از غذا خوردن دستها را حداقل به مدت ۲۰ ثانیه با آب و صابون بشویید و از کودکان هم بخواهید همین کار را انجام بدهند.
همیشه از بشقاب و ظروف تمیز استفاده کنید.
استفاده از ظروف غذای مشترک نیز اکیداً منع می شود.
رعایت بهداشت فردی در کنار مصرف مواد غذایی مناسب به منظور پیشگیری از کرونا از اصول مهم و اصلی می باشد.
تحقیقات درباره ویروس بیماری کرونا ادامه دارد، اما تاکنون میدانیم که این ویروس از طریق ارتباط مستقیم به مانند قطرات تنفسی فرد مبتلا ناشی از سرفه یا عطسه و نیز لمس سطوحی که با ویروس آلوده شدهاند، منتقل می شود.
ویروس میتواند بین چند ساعت تا چند روز روی سطوح زنده بماند. اما خبر خوب این است که ضدعفونیکنندههای معمولی میتوانند ویروس را از بین ببرند.
این ویروس علائمی همانند سرماخوردگی و آنفلوانزا داشته که همراه با گلودرد، کوفتگی و بدندرد، تب، علائم تنفسی و سرفههای خشک است.
مردم باید از لمس کردن و دست دادن، روبوسی و استفاده از لوازم بهداشتی مشترک خودداری کنند.
رعایت بهداشت تنها راهکار بازگشت به دوره ثبات می باشد، در صورتیکه یکی از اعضا خانواده دچار بیماری شد میتوانید برای نگهداری بیمار از پرستار بیمار با تجربه کمک بگیرید.
استفاده از ماسک
مهمترین ویژگی ویروس کرونا قدرت انتقال و سرایت بالای آن بین افراد است و اکنون با افزایش دوباره شیوع کووید ۱۹ به نظر میرسد تنها راهکار برای مقابله با این بیماری جلوگیری از انتقال آن با استفاده از ماسک است، سپری که از امروز استفاده از آن در مکانهای عمومی الزامی شد.
مراقبتهای ساده و نظافت شخصی
دستهایتان را بهطور مرتب و کامل با آب و صابون بشویید یا با محلولهای ضدعفونیکننده حاوی الکل تمیز کنید. زیرا ویروسهایی که ممکن است روی دستهایتان باشند با شستشوی صحیح دستها با آب و صابون و یا استفاده از محلولهای ضدعفونیکننده حاوی الکل، از بین میروند.
به چشمها، دهان و بینیتان دست نزنید. چون دستهای ما با سطوح زیادی در تماس هستند و ممکن است آلوده به ویروس باشند. با لمس چشمها، دهان و بینی با دستهای آلوده، ویروس به آنها منتقل شده، از طریق این نواحی به بدن شما وارد می شود و می تواند شما را بیمار کند.
دهان و بینی خود را در زمان سرفه یا عطسه با آرنج یا یک دستمال بپوشانید. و فوراً دستمال استفاده شده را دور بیندازید.
افراد با عطسه یا سرفه حجم زیادی از قطرکهای ریز را از دهان و بینیشان به اطراف پخش می کنند. این قطرکها ممکن است حامل ویروس باشند. از فردی که سرفه یا عطسه می کند، حداقل ۱ متر فاصله بگیرید.
اگر از ماده ضدعفونیکننده استفاده می کنید اطمینان یابید که حداقل ۶۰ درصد الکل دارد، مطمئن شوید که تمام قسمتهای دست آغشته شده و سپس دستها را به مدت ۲۰ الی ۳۰ ثانیه به هم بمالید تا زمانی که خشک شوند.
اشیاء و سطوح را تمیز و ضدعفونی کنید.
اگر احساس بیماری می کنید در خانه بمانید.
اگر تب دارید، سرفه می کنید و به سختی نفس می کشید، به پزشک مراجعه کنید و در صورت وجود بیماری می توانید از پرستار کرونایی کمک بگیرید.
رعایت تعادل و تنوع در برنامه غذایی
با تغذیه صحیح و تقویت سیستم ایمنی میتوان به پیشگیری از ابتلای به این بیماری کمک کرد.
به منظور افزایش سطح ایمنی بدن روزانه از مواد غذایی که دارای ویتامین C شامل انواع میوهها و سبزیها از جمله سبزیهای برگ سبز مانند سبزی خوردن، انواع کلم، گلکلم، گوجهفرنگی، جوانه گندم، انواع مرکبات، کیوی و دیگر میوههای در دسترس استفاده کنید. پیاز خام حاوی ویتامین C است می توان به صورت روزانه همراه با غذا استفاده کرد.
برای تقویت سیستم ایمنی بدن روزانه از منابع غذایی که ویتامین آ (A) و ای (E) این دو ویتامین را داراست استفاده کنید مانند هویج و کدوحلوایی و سبزیهای سبز تیره مثل اسفناج، برگ چغندر و برگهای تیره رنگ کاهو، جگر، قلوه، زرده تخممرغ، شیر و کره.
با استفاده از منابع غذایی حاوی ویتامین D مانند: ماهیهای چرب، لبنیات و زرده تخممرغ به افزایش سطح ایمنی بدن کمک کنید. البته با توجه به کمبود این ویتامین در جمعیت ایران، توصیه میشود مکمل آن را با تجویز پزشک دریافت کنید.
روزانه از منابع غذایی حاوی آهن و روی جهت تقویت سیستم ایمنی بدن مثل جگر، گوشت قرمز، مرغ و ماهی، تخممرغ، انواع سبزی، میوههای تازه و خشک، انواع مغزها و حبوبات استفاده کنید.
از انواع سبزیهای برگ سبز و میوهها، شیر و لبنیات، انواع گوشتها و زرده تخممرغ، غلات سبوسدار، حبوبات مانند نخود و لوبیا، عدس باقلا و لپه و مغزها (پسته، گردو، فندق، بادام و بادامزمینی) جهت ارتقای سیستم ایمنی بدن استفاده کنید.
استفاده منظم از ماستهای پروبیوتیک در سلامت دستگاه گوارش و ممانعت از رشد و تکثیر انواع میکروبها نقش دارند. به علاوه ماست منبع خوبی از پروتئین و روی است.
مواد غذایی مانند سیر و زنجبیل در تقویت سیستم ایمنی بدن نقش دارند اما بزرگنمایی خاصیت آنها و مصرف بیرویه آنها توصیه نمی شود.
اکیداً از خوردن غذاهای چرب و شور مانند انواع تنقلات شور، انواع کنسروها و انواع سوسیس و کالباس، مصرف زیاد فست فودها، گوشتهای فرآوری شده و غذاهای چرب و سرخشده به دلیل تحریک سیستم ایمنی بدن اجتناب کنید.
از مصرف نوشابهها و نوشیدنیهای شیرین شده با شکر و مصرف قند ساده اجتناب کنید چرا که با تضعیف عملکرد سیستم ایمنی همراه است.
از خرید غذای بیرون اجتناب کنیم. غذاهای بیرون از منزل ممکن است با رعایت نکات بهداشتی دقیق تهیه نشده باشد و همچنین نمک و چربی مصرفشده سبب تضعیف سیستم ایمنی بدن شود.
مصرف ۶ تا ۸ لیوان آب آشامیدنی سالم و یا سایر مایعات گرم به صورت روزانه توصیه می شود. نوشیدن مایعات به اندازه کافی و فراوان به حفظ ایمنی و دفع سموم بدن کمک می کند.
از خوردن غذاهایی که خوب پخته نشده مثل تخممرغ عسلی و کبابهایی که مغزپخت نشدهاند خودداری نمایید.
استفاده از منابع پروتئین در غذای روزانه مثل حبوبات یا تخممرغ حائز اهمیت است.
در صورتی که علائم سرماخوردگی دارید، از غذاهای آبکی مثل سوپ و آش همراه با آب لیموی تازه و مایعات گرم استفاده کنید.
برای افزایش سیستم ایمنی بدن سه وعده اصلی و دو یا سه میان وعده در روز مصرف شود. البته این نکته را به یاد داشته باشید در شرایطی که فعالیت فیزیکی محدود شده مقدار غذای خورده شده نیز باید به نسبت کاهش یابد تا از ایجاد اضافهوزن و چاقی پیشگیری شود.
نکاتی برای رعایت بهداشت مواد غذایی
قبل از تهیه هر گونه غذا دستها را بهطور کامل با آب و صابون به مدت حداقل ۲۰ ثانیه بشویید.
در هنگام تهیه گوشت و ماهی پخته نشده از تخته آشپزی جداگانه استفاده کنید.
مواد غذایی را تا درجه حرارت توصیه شده بپزید و از مصرف تخممرغ، گوشت قرمز، مرغ و ماهی خام و کامل پخته نشده اجتناب کنید.
عدم تماس غذاهای خام با غذاهای پخته
غذاهایی مانند سوپ و انواع خورشت را تا دمای جوش حرارت دهید تا مطمئن شویم دمای آن به ۷۰ درجه سانتیگراد رسیده است سپس در آن دما حداقل به مدت ۱ دقیقه جوشانده شوند.
غذاهای پخته را برای استفاده مجدد، به اندازهای که کاملاً داغ شوند حرارت دهید.
قبل از غذا خوردن دستها را حداقل به مدت ۲۰ ثانیه با آب و صابون بشویید و از کودکان هم بخواهید همین کار را انجام بدهند.
همیشه از بشقاب و ظروف تمیز استفاده کنید.
استفاده از ظروف غذای مشترک نیز اکیداً منع می شود.
رعایت بهداشت فردی در کنار مصرف مواد غذایی مناسب به منظور پیشگیری از کرونا از اصول مهم و اصلی می باشد.
دیدگاه